Mitt hjärta

Jag sålde våra hjärtan, på realisation,
och jag sålde din stolthet, på närmaste auktion
Säg vad smärtar en hjärtlös kvinna
Säg vad en kvinna utan hjärta inte kan?Jag är en guldklimp har jag fått höra i Bergshamra, högt värderad. Men mitt hjärta har jag redan gett bort till någon annan, mitt hjärta tillhör redan någon. Och jag försöker förtränga det, försöker bli kär, men jag saknar förmågan, det går inte att gräva i hjärtat efter något att strö på dejterna, allt är urgrövt - det står en stor jävla skylt på dörren "Jag har flyttat!".
Om man är ensam. Då kommer Herr Ågren förbi, då blir kudden blöt och nallen MacBrown gosad med och kanske är det bara längtan "efter någon" som spökar?
Om man är med någon. Då känns det bara falskt och hjärtat ryser oroligt och viskar "förlåt, Hanna, men jag tillhör redan någon, det här går inte, tro inget annat. Här finns inget mer att hämta".
Så vad är äkta, vad är det jag vill innerst inne?

För höga förväntningar
Och hur trodde jag det skulle vara? Jag brukade spinna som en katt, och det var Han som fick mig att må så först. Alla par tjafsar ibland, och vi blev ju alltid sams, alltid pussar, alltid kärlek.
Han gjorde allt för mig. Och jag försköt honom. Det är ett faktum, hur vi än vänder och vrider på det. Han sträckte mig sin hand, och jag ansåg att allt var för sent, det var över nu, jag hade gått vidare, för att jag hade bestämt mig så på gamla grunder.
Så som vi hade det då. Var det för att vi var trötta på oss själva, eller på varann? Vad berodde på en ung tjej (och faktiskt en ung kille) i ny stad utan vänner och hobbies, och vad berodde på två individer som aldrig förstod varann (inte kunde eller ville?) och var för olika för varandras bästa?
Evighetsfrågor. Spiral. Gräset alltid grönare på andra sidan. Mognad. Självständighet. Skratta bort det. Förståelse. Stöd.
Kärlek.

Kan jag stänga av den, kan jag sätta på den, eller är det en annan kraft som styr?


Efter gråt och samtal med väninnor, känns det en smula bättre. Eller kanske inte. Man får aldrig veta om det var fel eller ej. Och jag förstår nu att naturligtvis är han idealet för en kille, då jag älskade honom och såg honom som mannen i mitt liv så länge. Och naturligtvis kan jag inte släppa in någon ny, då jag inte släppt honom helt än. Som det sagts åt mig tusentals gånger, jag ska vara för mig själv. Absolut inte försöka försöka igen och kanske skapa nya förväntningar och slå omkull. Och helst inte grubbla alls, men det vet jag ju, det är ju omöjligt i mina skor. Glöm inte Malins trappteori.Sedan, nu när skolan och vardagen dragit igång, är det lätt att deppa över förflutna dagar. Men de kommer ju aldrig mer igen ändå. Säter, Edsbro, Borlänge. Pokerkvällarna som avtog, sommaren som blev höst. Inget val jag gör kan återställa de dagarna. Inget är som förut. När jag var upp till Dalarna sist var det ändå inte samma Dalarna som jag lämnade. Och inget är som det som blir. Nu deppar jag över allt; vår dubbelsäng, Tempo, avd 6-8an där världens bästa personal jobbade. Vägen man korsade för att nå ICA-lagret. Nej, fy tusan, nu måste jag lägga av.

Ingen bryr sig om ditt liv!

Eftersom Nilla plockade upp ämnet hakar jag på.

http://eternalia.wordpress.com/2008/08/29/nagonting-slog-migaj/#comment-602

Ingen bryr sig om ditt liv, vad du gör. Jag slås av den tanken ibland (alltför ofta inte) och det känns jävligt skönt. Spontan kommentar till Nillas inlägg: "Hej! Jag håller med dig. Och det är fantastiskt att veta det!! Alltså, om jag knivmördar min familj och springer naken på fotbollsmatch, så kommer det i slutändan bara reduceras till ett
“ja, och vet ni vad hanna gjorde? ni vet, hon som gick med mig på Språk. Det var hon som mördade sin familj.”
“Jaha, nej men fy vad otäckt. Ja, det läste jag… Världen är bra konstig. Mer kaffe?”
Alla skiter i vad du gör, Nilla! Klart, vi lyssnar och ler och gråter. Men om du väljer att skaffa tio barn eller blir ihop med en fyrtioåring så är det bara en ögonbrynshöjning och inget mer. Vi har våra egna liv att bry oss om. End of story."

Kanske är deppigt, men ändå - rätt befriande? *nynnar på Vad gör det om hundra år, när allting kommer omkring* Och visst, vänner och släkt till min familj blir antagligen påverkade, men inte utanför den egna kretsen. Vi gråter för mördade barn men mest för att vi tänker oss att det kunde ha varit våra egna. Nu ska jag hålla käften innan ni tror att jag INTE ska på dejt imorgon.


Fria filer

CD-skivor med fria filer, låtar jag lyssnat på i timtal och längder av msn-konversationer. Urhackade minnen och spår. Man minns alltid allt tydligt när man har det utlagt framför sig. Som när mitt sjuttonåriga jag försökte prata ett knepigt exs nya erövring "till rätta" och hon inte uppfattade min ironi, haha.

Och ett glädjande besked idag. Plötsligt, kommer Tobbe på vem jag är. Hur vi pratade i timmar in på nätterna när vi var i fjortisåldern, våra sms och täta kontakt som plötsligt ebbade ut när vi båda inledde varsitt treårigt förhållande som mysko nog tog slut ungefär samtidigt. Jag ringde upp honom en dag och han hade samma nummer kvar! Så nu har vi varann på msn.


 

jag | livet är poesi säger:
lycka till iaf

Sandra säger:
säger inte tack man ska ju inte göra det typ 
Sandra säger:
men uppskattar det kan man väl säga då 
jag | livet är poesi säger:
mm
jag | livet är poesi säger:
fast det är inte speciellt snällt av mig att önska dig lycka till med honom
jag | livet är poesi säger:
men vad ska jag göra?
jag | livet är poesi säger:
skrika: sluta prata med jakob! sluta berätta hemligheter för honom! sluta säg saker till honom! du kommer ändå få äta upp vartenda ord du säger! han kommer använda det emot dig när ni inte längre ses! han kommer utnyttja det du sagt och han kommer manipulera dig tills du gråter när du inser vem han engetligen är!
Sandra säger:
oj 
jag| livet är poesi säger:
fast det gör jag inte
jag| livet är poesi säger:
jag säger bara
jag| livet är poesi säger:
lycka till
Sandra säger:
mm :)


Apropå på...

"Han ska tjäna pengar och du ska jobba med människor"
Kattungejäveln konstaterar (dock med en kärleksfull blinksmiley), apropå Vickys respektive hennes sambos framtida yrkesval... Jaja, kissen ska bli ödmjukare när hon ska vägleda, men än så länge säjer hon lite hur som helst.


Ballongmarkgrevinna af Djursholm

Äntligen fick vi upp pappa i luften för hans luftballongstur han fick i 50årspresent förra året. Jag och Stina följde med, tillsammans med 15 andra passangerare i den minsta ballongen av fem; en Nokiaballong. Mest tid gick åt att åka i gula bilar ut till Årsta, dra ut alla nödvändiga delar, fylla ballongen med luft och vid landning tömma ballongen på luft och packa ned allting. Men det var det värt! Vi fick en perfekt rutt precis över Stockholms city, åkte över Södermalm, över Hötorget och såg alla hustaken och innergårdar jag inte visste fanns. Utsikten var mysig! Jag hade nallen i högsta hugg och smsade och fotade. När vi for över Djursholm vinkade trädgårdsfamiljerna åt oss och barnen på studsmattorna ropade åt oss och frågade vad vi hette och var vi åkte ifrån. Sedan landade vi med tre hårda dunsar och fick håren dränkta i champagne av käck pilot. Nu är jag "ballongmarkgrevinna af Djursholm" eftersom det var där vi landade - flott va?


Och ja, skolan går bra, kärlekslivet framåt, och jag blev förälskad i en vrålsnygg kofta i ull idag som jag köpte trots att den var något för dyr och ganska opraktiskt men ack så söt!


Just another manic Monday

"On a dating spree?" kluckar E1 på msn och skrattar. Jag har kopplat bort musen från tangentbordet av förmån till andra tangentbordet ty denna gamla Toshiba jag har i väntan på min Dell-love har bara ett usb-uttag och en kass mellanslagsknapp. Men om man bara vill lära känna människor då? Möten, inte dejter. Träffas, ha en trevlig pratstund, lära känna någon, uppleva saker man inte vågat eller valt bort tidigare. En intellektuell, mysig "cyniker" fick äran att bekanta sig med mig igår. Han har dejtat sig trött, och skrockade ofta åt mig, "lilla jäntan", medan han berättade för mig om varför honkatter ser ut som de gör. R ska jag ha en renskuren kompisrelation till. Orka kärlek! Jag vill titta på stora ögon på honom, jag vill inte ha bara gulligull och "du är underbar". Jag vill höra nya tankar, nya funderingar, få fakta om en människa och lära mig förstå hur han fungerar, helst när han är till synes oförutsägbar och har någon weird hobby eller sned åsikt. Jag vill fyllas av lärdom. Förverkliga fantasier. Och gårdagens vän är som en bänk med en "nymålat"-skylt på. Törs jag sätta mig och se vad som händer? Jag har aldrig fått färg på byxorna förr. Det kanske är helt annorlunda. Eller, det kanske räcker med att jag bara tittar på? "Se på när färgen torkar" kanske tillfredsställer en lättfascinerad och lättimpad toka som jag?
Ja, för inte vill jag med någon kärlek som jag inte har förmåga att ge av för tillfället.

Förresten. Berka sa nåt ledsamt häromdan. "Han ska ju inte vara tillsammans med någon som inte älskar honom" syftandes på min och Cs relation. Och det "uppbrang" (är inte det ett ord, det är precis det ordet jag vill använda) en rad känslor hos mig. Det hade för fan inget med kärlek att göra att det tog slut! Jag har aldrig älskat någon som jag älskat honom, aldrig haft en sådan kärleksrelation. Som Eleonor sa; det är ju oftast inte kärleken som är problemet. Nej, och i min värld är kärleken heller aldrig lösningen.

Nu ska min skalle i huvudsak fyllas av studier. Första skoldagen avklarad idag. Jag njuter av allt prat om studievägledning som om det vore något helt annat man normalt uppslukas utav - detta kommer passa mig perfekt! Studiekamraterna verkade bra och lärarhögskolan var stooor och fullsmockad av lärarstudenter, och säkerligen en och annan syvare. Jag vet att jag kommer avsky skolarbetet som pesten ibland, jag kommer ha ont i magen av nervositet och ha ångest och känslor av obehag och otrygghet. Därför fruktar jag det inte, för jag vet.

Uträttaren

En dag känns bra när man uträttat saker. Bilen är äntligen städad och den blev riktigt trevlig. Det var mamma som tog tag i det, "imorgon hjälps vi åt" sa hon käckt. Tänk att jag behöver den där knuffen för att komma igång.
Körde även hela vägen till Upplands-Väsby för att sälja en engelsk grammatikbok till en gullig tjej, och så betalade jag handpenningen på nya glasögonen. Armaaaanibågar blidde det till slut.

Glömde tandborsten hos R så måste ta en promenad till affären och köpa en ny.

Besked

Tyresö är fint, mycket skog och trivsamt. Var och hälsade på R där igår till idag. Lyssnade på  musik och hade det nice. Just nu pratar jag djupa relationer och mina drömmar och tankar om förhållanden och värden i olika slags relationer med ny bekantskap, kaptenen, som jag gjort mig beroende av.

Och. Christofers älskling ska komma. Äntligen har det strävsamma lilla paret fått positivt och definitivt besked.

"blir mye pussa krama knulla de första dagarna" säger Christofer. Tror ni inte den här lilla kattungejäveln är avundsjuk, haha?

Nu går det inteattskrivamer. Spaceknappen hakar upp sig och är ett enormt irritationsobjekt! Tur att nya datorn är beställd; en Dell Inspiron som jag längtar efter.

Min idol Eisa bloggar numer utanför pryda moralkärrings-FL.
http://eisasliv.blogg.se är adressen. Ett måste!


11 dagar i Dalarna

Tack Eleonor & co, för att de här dagarna i Dalarna fick mig att glömma ensamheten och sorgen ett tag. Väl hemma framåt kvällningen hamnade jag framför en gripande film, jag var tvungen att pausa ett flertal gånger och bara tänka. Jag är arg på mig själv. Jag kan inte vara ensam, inte sitta för mig själv utan att prata med någon eller ha någon i närheten. När jag åkte pendeln hem efter att ha kramat Roger hej då, fick jag flera ingivelser att ringa någon och prata. Några sms slängde jag iväg. På kvällen när familjen gått och lagt sig, ringde jag Malin precis när hon skulle spela kortspel med sin bror. Det var precis som att hamna där jag lämnade allt för Dalabesöket: desperat efter sällskap, ringa någon vare sig det är E1 eller Malin och nu R, prata bort en timme eller två. Lägga mig på sängen hos systern och störa henne. Tjata till mig en promenad. Och i Dalarna, där fick jag för en vecka leva med en annan person, en slags tillfällig sambo, med vilken jag åt och sov med, och även om det inte var av ömmande kärlek jag tydde mig till honom, så var det ändå ett slags surrogat, en lek, ett minne, kunna låtsas att jag återigen var en halva av ett partnerskap. Det gör mig så arg på mig själv. Kan jag inte vara en ensamstående varelse en enda sekund, och känna hur det är? Måste jag flirta, måste jag ringa någon, måste jag ha olästa sms; varför kan och vågar jag inte vara ensam?

Jo. För då behöver jag ju inte befinna mig i sorgen på riktigt. Jag slipper den, slinker undan för den, förnekar den. Jag tar inte rakryggat emot alla känslor och all saknad efter den mitt hjärta fortfarande fumligt söker efter med sina små sköra fingrar. Men när "vännerna gått hem", då är allt precis som det var innan. Och jag skulle ju leva där. Jag skulle ju vara en stark, självständig singel. Men jag törs inte stanna upp och vara där. Jag är hellre på väg in i något nytt, eller fördriver tiden på annat än att bara vara. För det är då jag viker mig på mitten och skriker. Då jag kallar hans namn, kramar min MacBrownnalle, känner hur ångesten ligger på lur och vill spränga ut sig. Då som jag undrar om jag är dum i huvudet och galen och gjort mitt livs misstag?

Samtidigt som jag inte vill tänka på det. För det kanske bara handlar om sällskapssjuka, kramsjuka, saknaden att ha någon att slänga armen över om nätterna. Det är därför jag avvaktar och väntar. Låter bli att tänka för mycket, låta tankarna flyga iväg och blanda ihop alla känslorna. Är man ensam och olycklig kan man tänka hur knasigt som helst; man får för sig en massa, man ändrar i historien och förvanskar, förvrider, förbättrar. Eller underskattar och hu - kanske upptäcker man något fasansfullt, insiktsfullt som man inte kan tackla. Och jag LITAR inte ett jävla dugg på mig själv i nuläget, för jag kan inte minnas alls vad som gick snett mellan oss, vad som fick mig att bli arg, vad som var dåligt, utan jag minns bara bra saker, underbara saker, med kärlek; allt härligt och varmt och skönt, handen som bara behövde sträckas ut en liten bit för att bli omhållen. Munnen som fick en puss när den ville. Kärleken. Det starka, äkta, trofasta. Något att fokusera på och som allt kretsade kring: vår kärlek till varandra.

Särskilt rädd blev jag när jag under veckan såg och märkte hur andra var mot varandra. Hur det är i verkligheten. Hur folk som älskar varandra fortfarande kan bli förbannade eller irriterade utan att allt spricker. Att livet är så, att allt annat är för höga förväntningar och naiva krav.

Och när jag blir sådär rädd, då är det lättare att bara övertyga sig om att beslutet redan är taget, veta att det är färdigt och kapitlet avslutat. Jag lär aldrig veta om det var rätt eller fel beslut. Jag vet bara vad jag kände DÅ, mitt i allt, och då är det jag känner NU, efteråt, helt oväsentligt och omöjligt att förlita sig på. Det gör det hela uthärdligt. För tänk om det var fel. Vad skulle hända då.


Känna känna känna

Still in Dalecarlia. Solen visade sig idag igen och E's vänner var över och käkade kyckling med tusen såser med oss. Nu spelar vi ballader för varann, jag, Eleonor och Roger. Har litre svårt att skriva då jag druckit en del - då kan jag sjjunga - å sitter och har datorn uppkopplad mot tevens stora skärm och så är Malin och träffar en snygging oich gjorde mig skraj då jag skulle ringa och kolla att allt är bra, och så hade hon ingen täckning så det kom inte fram nån signal. Hon var dock oskadd då jag fick tag på henne ett par timmar senare. Jag är paparazzi och tar tusen kort på R, hundra på mamma E och tio lite på lillhgrabb E.
Jag mår bra. Jag har kul. Men jag är blockerad för att öppna mitt hjärta och det känns som att det ännu inte är dags. Nu ska jag avsluta min cider och känna. Jag kan styra vad jag ska känna. Jag kan känna vad jag vill, jag vewt precis hur man öppnar, gläntar och stänga min dörr.

Well

Tillbaka en gång till till Borlänge!
Lillkillen springer runt och ska titta på "Ajson" (=Alfons) och jag smsar med Berka som tycker att det är jag (!) som är snuskig som tycker att hans mening "rycka i min trummis" kan betyda något annat än en bandmedlem.
Ja. Jag kom ju överens extra mycket med Eleonors svåger, "megaboy", som jag inofficiellt kallar honom men som är fel för det är hans kusin. En sötis från Tyresö. Så det blev bara två nätter i barnrummet innan jag flyttade ner i källaren. Och i onsdags åkte jag med hela vägen ner till Stockholm när jag ångrade mig i närheten av Solna, och kom på att det vore roligare att vara kvar däruppe. Så jag åkte med E, J och E upp igen och överraskade R. Det har blivit ännu mer film, godis, mys och regn för lilla kattungejuvelen, på obestämd tid. Och knappt ingen dator alls, så nu måste jag passa på att gå igenom lite mejl. Tjing tjong!

"Söndagstisdag"

Denna tisdag är som loj som en söndag. Några har gått och lagt sig, jag och lillkillen lekte med lite Duplo innan jag var tvungen att lägga mig ner och slöa lite samtidigt jag fick en polisbil körandes på mig.
Gårdagen var riktigt trevlig. Jag drack mig lagom salongsberusad. Jag, E's Jonny och hans bror Roger satt och spelade Youtubevideor för varann till halv fyra imorse... Så man kan förstå att jag är seg idag.
Idag har jag även passat på att följa med Eleonor som uträttade lite ärenden på stan, och så fick jag köra lite - det flyter på riktigt bra nu måste jag säga. Nu kommer en brummande bil igen, gotta go. Imorgon är det hem igen.

Tillbaka till Borlänge

Sitter på golvet med Eleonors laptop i knät. Nu är jag tillbaka i Borlänge, andas lite dalaluft, umgås med trevligt folk. Lördagen tillbringade jag på Tjärna Ängar hos Berka, vi satt och snackade och käkade, det var skönt, honom släpper jag fan inte. På kvällen kom sedan Johan och hämtade mig och så fick jag slagga på hans soffa efter två sena filmer - riktigt schysst var det. Och sedan söndag eftermiddag efter lunch och promenad i idylliska Frostbrunnsdalen har jag alltså varit på andra sidan SSAB hos Eleonor och hennes familj.  Lillgrabben är full av sprudlande energi och så är även hennes svåger här, så trots spridda regnskurar och allmänt skumt väder är det riktigt mysigt att vara "hemma" i Dalarna igen; kul att göra lite annat också och slippa trök-Sthlm. Var även och tittade in på gamla jobbet, men det var så mycket nya ansikten.

Syndafloden 080808

Regnet har varit över oss i dagar och nätter. Gråväder, gråtväder. Systern rustar för krig i Gamla stan, hon är blåklädd och kamplysten och har dagen till ära sin Superwomantröja till sitt Lag Nords ära. Jag äter en hårdbrödmacka med gravad lax på - min nya föda - och planerar för 080808kvällen. Först blir det en ishockeyallstarsmatch - kända profiler från NHL och elitserien med anknytning till KIF eller Järfälla HC spelar mot de sistnämndas A-lag om jag förstått allt rätt. Sedan blir det en titt in till stan med några polare för att fira Nazli i efterskott och Nilla på håll samt denna unika dag som visserligen kommer igen om 100 år enligt E (jaja, men 20080808 kommer iaf inte igen!).
Och bara så ni vet, 111111 ska jag antingen gifta mig eller föda en unge, för DET är ett jobbigt men snyggt datum.
Färgade mitt hår igår också. Sist jag färgade blev det ju ingenting då det kommit in luft i flaskan, men jag ringde och klagade och fick en ny förpackning igår, så nu är mitt hår lysande rött! Och nya kläder har jag shoppat också. Den senaste tiden har jag dels handlat sjuttielva höstplagg, men även shoppat smink och accessoarer. Kurslitteratur inför hösten har jag också lagt pengar på, riktigt behändigt det där kurslitteratur.se där jag både köpt och sålt böcker via. Och imorgon åker jag till Dalarna och andas lite. Sovplats är ordnat och träffar inplanerade. Det blir skönt att åka dit igen, och komma bort från Stockholm ett tag. Och upprätthålla kontakten med personer som betyder mycket för en. Vill inte förlora fler än dem jag redan förlorat. Och när jag blir ombedd att avbryta kontakten med en del människor, ja då, kan jag bara krasst konstatera att det bara blev "offentligt" nu då det redan i stort sett redan är över, du behöver inte se till att grinden är stängd för den är redan det.


Det gör mest ont...

Det gör mest ont för den som blir lämnad och fråntagen något mot sin vilja, än för den som tar steget och går. Speciellt när den andra redan är på väg bort sedan länge... och den andra står kvar. Om vi båda ändå hade börjat gå samtidigt.... Om Om Om.

Sorgen, och det vackra, det livfulla, döda

Jag slängde mig i det våta, smutsiga gräset och tjöt för att allt ögonblickligen kändes orättvist, fel och sjukt. Han omfamnade mig och jag kände den enorma gamla kärleken strömma över mig. För ett ögonblick var vi där, i det gamla, och jag huttrade av kylan och regnet, såg den vackra grönskan omkring oss, kände hans varma kropp så nära när han öppnade upp sin jacka för mig.
Om jag bara kunde skära bort det stora såret han bär, det som jag framkallar, smeka bort allt och säga "ja, jag vill, ja, jag kan, ja, jag tror". Men det kan jag inte. Jag vet att just nu för mig var det enda rätta att öppna bildörren och gå min väg själv. Lämna den mjuka, underbara, älskvärda människan bakom mig jag en gång skulle gjort allt för att ha kvar. Jag fick se hans söta leende än en gång, känna hans varma hand över mig, hela hans ömhet, hans stora kärlek och jag skäms över att jag njöt så av att få vara honom nära och känna hela hans kropp mot min, se hans ögon tindra, det som jag älskade.
Och mitt hjärta bekräftade att han alltid kommer att finnas där, att jag alltid kommer älska honom, alltid dyrka, alltid vara stolt över att ha fått vara hans flickvän. Men det går inte. Jag kan inte leva med känslan av att ha utnyttjat, inte kämpat, inte orkat försöka igen, när han så öppet blottade sitt innersta idag. Jag måste skaka av mig det, gå vidare helt enkelt. Inget som en gång begravts får väckas till liv. Men jag går under av sorg över att jag återigen lämnade den älskade nallen bakom mig med sitt blödande hjärta ännu mer sårat, för att jag för ett ögonblick lät det fyllas med hopp och kärlek, för att jag lät det hända. Mitt uppdrag misslyckades, det uppdrag jag tog på mig när vi blev tillsammans. Att jag skulle beskydda dig från smärta, aldrig få dig att må dåligt som andra fått dig att må. Jag gav mig fan på att jag skulle bevisa att du var värd att älskas, att du var bäst i världen och jag ville så gärna ta hand om dig, läka alla dina sår, få dig att må bra och vara lycklig. Jag minns det så tydligt. Och sedan blev det jag som blev orsaken till att ditt hjärta gick i tusen bitar.
Förlåt. Jag önskar att allt hade varit annorlunda. Jag önskar att jag kunde radera ut din smärta, och att vi båda kunde gå vidare, utan skråmor och ärr. Men vi vet alla att det är omöjligt. Eller att jag kunde återuppta alla visioner, drömmar och återfå viljan att bevara oss.
 Förlåt ännu en gång. Jag vill aldrig mer göra dig illa.
... Jag fick just ditt sms. Älskade vän. Farväl.

Att sminka sig

Dags för egosnack igen, ointressant för alla utom mig!
Jag har kommit på att jag inte tycker om att sminka mig eller fixa håret för att det ändå ska tas bort på kvällen; det är inget bestående. Om det gör någon glad eller att jag vet att det skulle få mig att känna mig mer vacker och bekväm på en fest, då kan det kännas bra. Jag gillar inte heller att t.ex. gå undan och kamma till håret, för då kanske folk ser att det är en skillnad från hur det var innan, och då förstår de att jag hade rufsigt hår förut. Eller att en kille skulle bli besviken om han först såg ett sminkat ansikte, och sedan ett osminkat - som att stoppa upp strumpor i behån. OK, det låter helkonstigt men det är bra att ha insett detta och präntat ned det svart på vitt, så jag kan försöka växa ifrån de där löjliga tankarna. Det handlar om: Att det kanske märks. Att de ska se att jag försökt. Precis som att det positiva inte är att det syns att man ansträngt sig? Naturligt vacker, det är väl målet? Fast nu har jag hört flera som säger att det är fint att det syns att man försökt fixa sig snygg, att man lagt ned tid och omtanke på sitt utseende. Och jag vill hemskt gärna ha hjälp med att få det på det sättet, då jag vet att jag faktiskt blir gladare av vetskapen att jag ser bra ut.
För jag är lika utseendefixerad och lever med samma klädfetisch som de flesta andra kvinnor; att känna mig vacker får mig att njuta. Det stör mig bara så ofattbart att ägna mig åt något som i sig inte är viktigt eller hållbart en längre tid. Att köpa nya fina kläder har blivit mer accepterat för mig; det håller relativt länge och får mitt självförtroende att höjas om jag känenr mig fin. Köpa mat och godsaker ger en tyvärr kort njutning men i det långa loppet är ju åtminstone mat nyttigt och viktigt.

Igår stötte jag på en gammal arbetskamrat från ICA :) Han hade flyttat hit från Borlänge och jag såg honom i trappan vid perrongen för röda linjen och ropade hans namn. Det är alltid lite lustigt att träffas såhär, men världen är liten.
För övrigt åkte jag till min nya skola och tittade med min syster, och så shoppade vi lite i Vby. Ballongflygningen blev inställd för tredje gången.


Jag vill vara där...

... i det gamla. I det bra. I minnena. I det kärleksfulla, i det vänskapliga, i det roliga. Inte här. Snälla, inte här. Jag har inte haft så många runt omkring mig som nu på länge men ändå känner jag mig så ensam. Jag är van att umgås till 80 % med en enda människa, nu umgås jag typ 10 % med tio. Helt snett i min värld. Helt jävla snett, och hemskt och jobbigt, ovant att ha olika människor till olika saker helt enkelt.
Mina känslor hoppar runt som ett fyrverkeri och ena stunden tror jag mig veta exakt vad jag vill, i nästa är jag förvirrad, och de träffar i princip vem som helst. Flum, flum, flum. Jag vill ha allt, men ändå somnar jag ju ensam varje kväll, besviken över att ha hakat upp mig på någon som "lever ett upptaget liv" - en stor bumling bland mina lediga, ofyllda timmar - och sedan stör en annan (och rubbar hans cirklar) genom att ringa sju gånger mitt i natten och säga "jag längtar efter dig". Hallå, vad sysslar jag med?! "Du måste hitta dig själv genom dig själv, inte någon annan", sa Kim och trots att han förnekar dömde han mina handlingar. Jag är nog patetisk. Jag vill inte acceptera att jag måste ha det så här ett tag för att senare hitta rätt. Därför gick jag igår och svävade, knarkade på gamla minnen; bilder flimrade förbi, röster ekade och jag bläddrade bland gamla platser som i ett fotoalbum, och allt gick vansinnigt stilla. Jag vill inte vara här.

Àkos

http://www.youtube.com/watch?v=bSj3Sza9nxE&feature=related
Kom på min gamla ungerske idol Àkos, och youtubade honom. Det här är en av många fina ballder, Keresem az utam, heter det.
Ikväll var jag chaufför åt tjejerna och vi åkte till Bonäsbadet och pratade i kvällssolen. Så OK, lite grann tycker jag om dig, min lilla bil...

RSS 2.0