Kattungejävelns adjö

Aaaah!
Jag har blivit kallad till gynekologisk cellprovtagning! Jag är bara nyss fyllda 22, ska ni börja med mammografi snart också??? Årlig hälsokontroll? Tandprotesutprovning? Nee! *slår ifrån med händerna*

Annars flyter livet, bara döda fiskar simmar uppströms eller hur det nu var. Jag satt i kassan igår och räddade en halv död lax från att bli kross. Jag har utvecklat min fobi för den avdelning jag är satt på att jobba, jag har sagt till närmsta chefen hur läget är och jag vet inte hur jag ska göra, hemma tjatar och gråter jag, det är för mycket saker att hålla reda på och lösa, jag vill ha max TRE olika saker att variera mellan, inte obegränsat, och nu börjar jag älta igen...
Jag och Therese jobbar på med vår uppsatsplan. Det artar sig. Och imorgon är nyårsafton och jag tror bestämt att det är dags att börja göra bokslut här... Mitt liv var annorlunda när bloggen startade, det känns som att för stor del av mitt liv ligger blottat och med alldeles för många detaljer för min egen säkerhet. Jag vill helst göra en slags "nystart", där jag slipper ha en lång radda inlägg trängda bakom ryggen när jag skriver ett nytt, orden blir som pusselbitar som sakta men säkert formar ett pussel; jag vill vara fri och slippa ha en HISTORIA som vittnar om det vatten, luft, eld och jord som omgett mig. 
Det har gått mer än två år nu. Kattungejäveln är två år gammal, blir tre nästa år om hon fått leva. Hon bodde i Borlänge, hade nyss tagit körkort och oroade sig för ungefär samma saker som nu. Hon var yngre, hon påverkades av andra faktorer än vad som skär in i henne nu, hon formades av sin omgivning och två år senare bär hon fortfarande intryck, inlärda åsikter och värderingar i sin famn, tätt mot sitt bröst, för alltid älskade för att de gjorde henne till den hon är idag.
Men hon behöver rensa sig, hon behöver vila, hon behöver få lämnas här och låta något annat ta hennes plats utan att låta det gamla få betydelse i det nya. Där hon får styra sin riktning utan sin ryggsäck. Där man inte följer hennes liv som en story med rötter i det gamla, utan där tiden blir nollställd och det nya decenniet tar vid. Jag agerar likt en gammal diktator; raderar historien i ett försök att styra framtiden.
Vill ni ha adressen till den nya sidan, hur den än utformas, får ni den, bara kontakta mig, annars ses vi där vi ses, och jag hoppas att ni, genomsnittliga 17 läsare per dag, har haft det någorlunda okej de gånger ni av misstag hamnat här. Jag har mått bra av att låta mina tankar få liv genom mina fingrar.
Väl mött.
KATTUNGEJÄVELN

Julen är där

Julen kom, och julen gick. Jag fick ett Sims 3-spel av älsklingen och han fick sitt whiskeyset som jag bevarat hos hans vän P och har kunnat myst en massa över att ha en hemlis. Vi firade i Hässelby med mamma, pappa, mellanfaster med familj, syster, farmor och farmors bror; vi åt julmat, såg Kalle Anka och hans vänner (medan nioåringen spelade Nintendo DS) och bytte julklappar. En helt lagom julafton, fast jag stressat som en tok då jag hade tre julklappar kvar att slå in OCH behövde duscha och fixa mig OCH göra klart syrrans present; en berättelse "från" gosedjuret jag köpte till henne som fick heta Misha-Belly, när klockan närmade sig ett.
Jag jobbade dagen innan julafton och började där rodna som en tok när jag försökte förklara (försvara?) varför det tillkommit pant på drickabacken med julmust som ett äldre par just köpt. De var nämligen djupt upprörda.
Nu ska jag fortsätta spela Sims och se till att Karl Kloor får bli stjärnkirurg och att de tre barnen Korbita, Åke och Ullin växer upp till normala simmar. God jul!

Min nya sofistikerade frisyr


Min första blot

Igår deltog jag i mitt livs första midvinterblot hemma hos Ms vän B. Vi slaktade en marsipangris och åt blodkorv, prinsesskorv och rotmos; en fin gammal fornnordisk tradition. Så eftersom vi offrat hoppas jag att vi går mot ljusare tider igen. Vi var ett tjugotal som firade med öl, cider och glögg. Det var trevligt men jag kände bara ett fåtal och satt mestadels tyst och lyssnade till deras lajvminnen. Det brukar lossna mer efter tag; vet jag av erfarenhet... Nu ska jag strax med bussen till ungdomsmottagningen. Man måste ju passa på, här i kommunen är det tjugotvåårsgräns så jag får gå ett år till.
När jag kommer hem ska jag börja med syrrans present, en del av den iaf, och ska se om jag kan ladda upp en bild på min nya frissa.

Dubbelkollaren

Snön ligger í drivor här i Tjockholm och alla bilar måste skotta sig in i och ut ur sin parkeringsficka. När jag har gått till jobbet har jag blivit en snögubbe som måste skaka av sig snön innan han går in. Jo, har kört mitt första egna pass i helgen; ett extrapass så jag har inte stått ensam i kundtjänst än. Jag bävar för det, jag tror inte jag kommer kunna hjälpa alla kunder utan det kommer bli någon kollega som blir uppringd stup i kvarten. Den dag jag står jag ensam där önskar jag bara att folk ska kolla sina lottorader och lösa in trisslotter - inget svårare än så, snälla! Det är bra med jobbet att jag tränas i att fixa saker själv utan att dubbelkolla. För jag dubbelkollar allt jag gör i princip. När jag lagade kola igår frågade jag karln om kolan hade kokat klart... fast jag kan gissa svaret lika bra själv som han. Det som inte dödar härdar, visst? Ett annat plus med jobbet är att jag får en jädra studiemotivation, haha!
Om en halvtimme ska jag med bussen för att få håret klippt i centrum. Det är midvinterblot ikväll, då måste man ju vara fin. Offra en marsipangris och dricka öl, eller hur det var. Som vanligt inför möten med nya människor, särskilt ett större kompisgäng som känner varann sen förut, har jag bara en stark känsla av VILL INTE, men jag kan medge (mitt nya erkänn-ord) att det kan bli ganska bra och roligt.
Igår blev det riktigt juligt här hemma. Karln kom hem från Dalarna och jag ställde mig och gjorde två sorters kolor, den ena med pepparkakssmak och den andra med kickkolesmak. Jag gjorde även polkabräck som blev smuligt och misslyckat, som nu ligger likt en trasig ukrainskt palt i en skål som man kan småäta ifrån. Under tiden satt M och slog in och lackade julklappar och blotspresenter så det doftade lack och julgodis i hela lägenheten.
Julhandlat har jag också; både julklappar och ingredienser till godiset. Så nu ska jag bara klippa mig och få det sista i brevlådan som ska slås in, så äre bara tre dagar kvar tills min och Ms första gemensamma julafton ♥

Lussekatter

Jag och M har bakat lussekatter!

Före...

och efter


Grinchen

Omröstning på FL: Vem skulle du rädda ur ett brinnande hus, ditt barn eller en okänd julgranskula? Bahabahaba. Jag är pigg men måste snart sova. Jag har kört bil idag, upp på färjan till Rindö, inget att bita på naglarna för visade det sig. Och igår firade vi pappa som fyllde år. Han fick kakor av mig i present. Mina föräldrars närmsta vänner kom, och intressant nog delade vi upp oss så småningom vid en kvinnosida och en manssida; kvinnorna satt och skrattade vid matbordet, och gubbarna satt i sofforna och skrattade. Intressant sen när vi körde hem att jämföra samtalsämnena; bilar, renoveringar och datorer på ena sidan, och ungarnas skola, sociala nätverk och risker på internet på andra. Nu verkar det även som att jag och M kommer fira med mina föräldrar, för det finns risk/chans att jag får jobba på julafton.
Brevid mig sitter M och roar sig med att göra om bilder på mig. Vad tycks? Jag tycker det ser lite ut som att det var Grinchen som skulle på bal...?


Finskt besök

I torsdags var det finskt besök. Ett stort gäng vägledarstudenter från Joensuu universitet kom och hälsade på i skolan. På en spännande blandning mellan svenska, finska och engelska utbytte vi erfarenheter och tankar om skillnader mellan svenska och finska skolsystemet och syvarnas arbete i respektive land. Alltid lika intressant; gamla brödraländer med lång gemensam historia... men ändå sådana stora skillnader! Lärare och syvare har mycket högre status där än här, både av elever, i samhället och lönemässigt. Här ligger utbildningen på kandidatnivå, där krävs en master i något ämne för att gå en påbyggnad i syv, alltså sammanlagt 6,5 års studier. De har egna undervisningstimmar, vilket jag också skulle vilja ha. Fan, Finland verkar mycket bättre här. Vi sjunker på de internationella kunskapsmätningarna, medan Finlands ungdomar ligger i toppen. Klart minister Björklund blir avis och sneglar ögonen sneda, trots att all kunskap av värde som övas i skolan inte är mätbar - kan man ha ett prov i självständigt arbete och kritiskt tänkande till exempel? Det som svenska skolor lägger stor vikt vid. Nåväl. Det var roligt i torsdags. Vi fikade och bildade smågrupper för diskussion, den timmen gick fort... Sedan tog vi en rundtur och tittade på Aula Magna, biblioteket osv, innan vi gick tillbaka där några förberett middagen. Det blev persisk lammgryta med vin att dricka, och till efterrätt baklava som en kursare bakat med sin mamma (och jag tog sen hem resten... gottegrisejag). Mot slutet var det bara några svenskar kvar, vi satt och pratade och drack det sista, och gick väl därifrån vid 21. Alltså en bra och lärorik kväll. Hoppas att vi kan åka dit och hälsa på!
Nu ska jag baka något läckert att ta med till mina föräldrar ikväll, de ska ha middag för pappa som fyllt år, det blir min present.

Transportsträcka

Söndagen tillbringades på Dramaten med familjen E och föräldrarna T framför Killinggängets självterapeutiska föreställning Drömmen om Herrön. Tragikomiskt utlämnande och självkarikatyriskt spel som erbjöd tusen tolkningar av varje scen; vissa svårare och mer långsökta än andra. Scenen med nöjesfältet utan nöje var bäst; roligt är inte roligt längre... vi skalar bort berg och dalar från berg- och dalbanan och kvar är bara en bana - en transportsträcka... med ersättningsbussar! :D
Jag vill se mera av Schyffert klädd i skinnshorts och jag vill höra mer av Andres Lokkos röst.
Nu skriver jag med Berka som är i Venezuelahelvetet och BADAR varje DAG! Själv slirar jag i leran och kämpar med att sms:a med tjocka vantar. Dock hade jag en rolig dag på jobbet där jag gick dubbelt. Vågade till och med gå hela vägen hem, med mamma i telefon. Det kan funka. Jag grät igår, men det kan funka.

Mingelfest

Jag är nyss hemkommen från Hannah Graafs Bloggfamiljens mingelfest, proppmätt efter den sena middagsbuffén med tjejerna. Det var en riktigt trevlig kväll! Nazli var het på gröten och vann både presenter i en av de många utlottningarna och minglade till sig ett visitkort inför framtida jobb. Vi drack även vin och roades av Hannahs söner som var små minikonferencierer och förste lottuppläsare, samt lyssnade på en ung kille vid namn Magnus Weideskog som uppträdde med några av sina låtar. Jag kände igen honom, vi gick i samma skola på högstadiet, så jag var ju tvungen att höra efter om jag hade rätt. Och jo, han gick i Marsklassen och jag i Jupiter, och var riktigt trevlig och öppen. Inte undra på att alla damerna flockades och ville bli fotade med honom! I skolan bytte vi nog inte ett ord med varann, men det blir ju alltid annorlunda när man känns igen när man är äldre i oväntade sammanhang.
Kan det finnas nåt skönare förresten än att ta av sig festkläder, smycken och jox, och dra på sig stora myspysbyxor och vid I♥Stiko-tröja med ett glas vuxeno'boy (32% kakao vilket gör den i princip oupplöslig) framför datorn när man varit ute?? Möjligen krypa ner i sängen, men det är jag alldeles för upp i varv för.
Var fem timmar på SACO-mässan igår också, gick på seminarier, glodde i montrar och bläddrade i broschyrer. Jag fick reslust av alla flaggor och lockelser. Mitt förråd av pennor ökade också markant, det tycker nog karln min är bra... Annars är han borta och gör pepparkaksskapelser, och låter mig vara gräsänka för helgen. Jag satt uppe hela natten igår och spelade Mah Jong online med en fransman, en amerikan och lillasyster (en tysk, en rysk och en Bellman lät det nästan som). Därför var det extra svårt att ta sig upp idag och skriva på min inlämningsuppgift. Blev inte klar, men ska fortsätta imorgon, innan Killinggänget på Dramaten... Dessutom måste jag ju avslöja att jag beställt julklapp till gubben... är såå nervös att det inte ska passa, men jag tyckte det var så fint själv men presenter är alltid så svåra och man kan aldrig vara säker på att mottagaren har samma smak. Nu vill jag ha julafton bums!

Dagens idol

Dagens idol är den här morsan, som en FL-medlem berättar om. Snott i sin helhet från Familjeliv.

astalacasta skrev 2009-12-01 19:42:21 följande:
Väl skrivet! En av de bästa sakerna min mamma sa till mig när jag var ung var: "Det kan vara väldigt skönt att ha sex. Vänta med att ha det tills du är med någon som du är ganska säker på att det kan bli skönt med. Det är lite strunt samma om du är kär eller inte, du lär inte träffa ditt livs stora kärlek direkt ändå, och det är bara bra att känna efter vilken sorts killar man trivs med. MEN - se till att första gången är med någon du verkligen litar på. Någon som du kan göra bort dig tillsammans med, och ni ändå kan skratta åt er själva."

Kunde inte sagt det bättre själv! Det där ska jag lära mig utantill...

Nu har Fröken själv julpyntat lite hemmavid. Tomtar i tråden till filmduken, några tomtkärringar på skåpen och så står det två barngjorda prydnader på skrivbordet här framför mig. Den ena är en ful snögubbe som jag gjorde som femåring, den andra är en väldigt söt julgumma som en viss Jennie gjort :) Tyvärr kan jag inte lägga in foton på dem, hittar inte kabeln till mobilen.
Apropå foto, så var det ett rart par som satt framför mig på tunnelbanan häromdan. Ca 25-årsåldern, sovandes intill varann, hon med huvudet mot hans axel, han med huvudet mot väggen, händerna i varandras. Jag kunde inte låta bli att smygfota lite... Man måste ju! Jag minns en perfekt bild från i somras som jag skulle ha velat tagit om jag var fotograf! Det var ett ursött litet tvillingflickpar som låg raklånga på varsitt säte på tåget mittemot varandra, båda med en nalle i famnen och med skorna prydligt ställda på golvet nedanför. Det var liksom en sån där underbar scen att föreviga! Tyvärr var de i vuxet sällskap, så det gick inte. Men det hade kunnat blivit alla tiders Årets bild.


RSS 2.0