Närvaro viktigare än kunskap?

En fundering som är tänkt att vara några få meningar men som kommer växa på sig... På högskolan kan man skippa alla föreläsningar om man vill, så länge man gör alla inlämningar och deltar på obligatoriska seminiarier, och ändå bli godkänd så länge man uppnår kunskapskraven. Eget ansvar med andra ord.
Men på gymnasiet, och kanske allra mest på högstadiet, verkar närvaro och delaktighet värderas högre än kunskap. Studiemedel utgår vid för hög frånvaro snarare än uteblivna poäng som gäller på högre nivå.

Varför måste skolan absolut ha eleverna på plats? Egentligen borde ju en elev som är hemma och sedan glider in en gång i månaden och skriver alla rätt på proven, ha samma chans att få poäng som lojala Lisa (eller Hanna för den delen) som varje morgon lydigt sitter i bänken, när vi har uppnått samma kunskapsnivå. Nej, så enkelt är det inte. Man ska vara "delaktig" och göra "grupparbeten" där den late glider på räkmacka och den ambitiöse får ägna extra tid åt att stavningskontrollera och organisera de andra. Detta sker chockerande nog även på högre nivåer.
Det, efter att ha ägnat de första tio minutrarna åt att invänta sena kamrater som (och detta sker även på högskolan, till å med i högre grad enligt eget tycke) kommer in försent, prasslar och stör med blockupptagande ur väskan och jackavklädning, och helst ska be om ursäkt högt och tydligt och skratta lite, efter att ha stått och glott en stund i  dörröppningen för att få allas uppmärksamhet. Och man ska räcka upp handen högst (och svara detsamma som alla andra redan tänkt ut) och sedan släpps man ändå tidigare från klassrummet för att "jobba på egen hand" i korridoren (= de flesta drar ändå hem, och gnäller sen för att de fått för lite tid). Det bör tilläggas att min nuvarande basgrupp i skolan inte alls har dessa problem som jag beskriver, men jag vet att andra upplevt det.

Så vad är problemet med skolkande elever, om vi bortser från dem som har svårigheter och helt enkelt inte klarar skolan utan att hållas kvar med diverse metoder?
Missade föreläsningar kan ju liksom på högskolan tas igen hemma med böcker och internet. Uppenbarligen, om man gått i en svensk skola de senaste tio åren, stjälper ens jämnåriga kamrater snarare än hjälper i mångt och mycket. Det vet en gammal plugghäst som jag, som svor ned i bänken när svenskläraren deklarerade att jag var en de två bästa uppsatsskrivarna i 7D, för inte ville jag stå ut i något så töntigt som uppsatsskrivning. Men. Jag påstår inte att jag hade grejat slutbetygen utan lektionsundervisning. Men jag lägger ju ned BETYDLIGT mindre tid på mina högskolestudier än vad jag gjorde med mina gymnasiestudier. Vi pratar en-två, max enstaka fyra, timmar om dagen rent kvantitativt mot gymnasietidens heldag i skolan PLUS dryga timmen på kvällskanten inför proven. Och se, det går ju lika bra det, om inte bättre, då jag aldrig förr haft så mycket tid att fördela själv. Kanske inte rent poängmässigt, men jag är bekväm med tanken att om jag har kraft och ork att lägga ner mer tid om jag skulle vilja nå högre resultat.

Även om jag och Ems var irriterade på E0 som efter att ha blivit dissad av mig inte längre såg någon anledning att undanhålla sina i hemmet förvärvade spanskakunskaper, han princip talade språket flytande, men ändå fick poäng på fortsättningsnivå istället för hemspråksnivå (inte så svårt att knipa lättförtjänta poäng bland oss andra i gruppen som började först i sexan) så var ju hans muntliga färdigheter på MVG-nivå. Och är det kunskapen eller utvecklingen som ska värderas högst? Det är ju inte kunskap som värderas i skolan, utan närvaro och förmågan att kämpa, vilket på många sätt är BRA. Men på lika många sätt är det naivt. Därav anledningen till att jag råder syrran att välja något lätt och roligt i de individuella valen, istället för astrofysik.

Nej, den stora anledningen till att distansutbildning på lägre nivåer är misstänksamt i lärarnas ögon verkar vara för att skolan även ska fostra barn socialt. Säg det till den pojke som citerades i dagens Metro, som inte längre ser någon mening i att gå till skolan och bli nedtryckt av "kamraterna" :( Och fortsätt gärna tro att dagens högstadium INTE är som att på ett fängelse blanda vuxna kriminella med ungdomsintagna; där man antingen gaddar ihop sig i gäng av ren överlevnadsinstinkt, eller gömmer sig i något hörn och pluggar för snabba på tiden att sitta av. Jag tvivlar dock på att några knarkfyllda kondomer sväljs ned i lika stor utsträckning... Hellre en härdad gosse med tendenser till massmord, än ett geni som suttit på kammaren och bara umgåtts med dem han vill.

Nu märker jag att jag är ganska aggressiv så jag hoppas att ingen framtida arbetsgivare kollar på det här, haha, men jag får väl skylla på mitt unga, hårdnackade hjärta.

/allmänbildad med spetskompetens


Dagens citat :)

"En gammal kompis syrra 'investerade' 75000kr från ett arv i cancerfonden"

Alcatraz 2007-03-10
https://www.flashback.info/showthread.php?t=456111

Vilket är coolast enligt dig?

Stina lagade veggiemat åt sin storasyster och när hon visade mig hur man kan göra en "upp- och nedvänd Batmanmask" med fingrarna kiknade jag av skratt. Jag har verkligen missat det här under alla år! Vilken tycker DU är coolast? Upp eller ner?

Tompa visar hur det ska gå till


Uppdatering: Efter kontroll av systern är det bevisat att det inte ens GÅR att göra som han på första bilden, utan att korsa armarna. Men om man har tummarna närmast ansiktet och håller ihop fingrarna så blir det rätt.

Överkurs: Ovan är Tom C snäll, men med lite spetsigare fingercirkel blir man ond. Knasig blir man om man spretar med fingrarna och kanske hoppar på ett ben.


Lever farligt

Igår när jag gick i centrum blev jag erbjuden ett piller av en främmande man som jag glatt svalde. Men oroa er inte - han hade läkarrock! Men när han började dilla om de positiva effekterna av att äta Omega3 vinkade jag hej då och gick vidare. Man lever farligt, jajamensan! Sen stal jag en krona av ett burkpantande par. Mannen släppte förbi mig när de hade flera kassar och lilla panka jag bara hade en flaska (plånboken låg hemma på hallsgolvet) men då hade de visst redan petat in en, så jag fick två kronor istället för en, vilket jag inte upptäckte förrän när jag gått. Fy för tjyven.
Annat tecken på mitt risktagande leverne är min onda fot. Vristen liksom skaver när jag travar fram. Så har köpt något slags band på apoteket att linda om, vilket betyder att träningen får pausa :(
Övrigt: i skolan hade vi politisk historia - det politiska läget 1900, 1950 och 2008 var på agendan, och min grupp hade som vanligt full koll och ett övergripande, enligt anvisningarna, upplägg på OH-bladen; fina bubblor med vackert klingande begrepp såsom etnicitetsfrågan, solidaritet och folkhemmet *smack*
Och, jag har avböjt vidare kontakt med Gud då hans prat skrämde mig, jag vill hålla det på kompisnivå och då orkar jag inte med tjat och tusen frågor, och Monstret börjar kännas lite sådär (mörkläggda fönster och lite för mycket detaljer ibland). Jag tror som Nilla, jag vill inte ha något resultat så då blir resultatet givet. Den som väntar på nåt gott, fyllde Nazli i, och med de orden jag sträcker ut mig i solstolen och viftar sömnigt med solfjädern (som om mörka januari ägde soltimmar).


Monstret och Gud

Jag har två nya kompisar; Monstret i Kallhäll, som är något svår att prata med men som är följsam, söt och intressant udda, och Gud som är snäll och nyfiken. Den sistnämnda är som en gammal klasskompis, med vilken man kollar av vilka han har kontakt med från UM och vad som hände dem.
Kungsholmarn ringde två kvällar i rad, först när jag sov över hos Malin och såg på Let's Dance, och sedan när jag hade Nilla över och såg film om ungdomar med svamphallucinationer och mord. Vi bokade träff igår efter dansen, men han ställde in med en ledsen smiley. Så jag åkte hem och lekte på gården bland minigolfbanorna som mitt hus har; gled fram på isen med kängorna och pratade med Monstret. Söndagstomhet rådde i staden.
Jag är otroligt människotörstande. Jag njuter av att vara själv, men suktar likväl efter sällskap och någon att dela med. Och mer aktiv än nu har jag aldrig förr varit; åker in till stan, går i centrum, far runt till vänner och bokar in. Frågan är väl mest vem man helst visar opp för mamma; en Gud eller ett Monster? ;)

Ringde Ungdomsmottagningen eftersom jag är ungdom i den här kommunen, och receptionisten föreslog med övertydlig pedagogism att jag skulle gå på deras föreläsning om p-piller. Jag förklarade att jag redan hade ätit p-piller men för några år sedan och att jag var i behov av rådgivning av mer personlig art, och därför bokade hon in en telefontid med en barnmorska, som i sin tur ringde upp efter en timme och glatt sa att eftersom jag är EXPERT på p-piller kan jag bara slinka in på deras drop-in-tid på torsdag. Jag undrar lite lätt hur jag blev expert bara för att jag inte behöver gå på en lektion i hur preventivmedel fungerar, kanhända är det för att jag är tjugoett och inte fjorton?

Kontakt med Gud

Häromdan satt jag på tåget mittemot Nilla och raderade 37 telefonnummer till mestadels gamla ragg, arbetsplatser och kontakter jag inte längre har behov av. Och jag har fortfarande kvar en del jag inte riktigt vet om jag kan släppa eller ej. Nåväl, jag behöll ett - numret till Gud.
Han var en av alla "UM-are" som samlades på chatten och skrev om sina ensamma, patetiska tonårsliv. Och igår när jag hade olidligt tråkigt satt jag och slängde iväg små sms-slängkyssar åt höger och vänster (så om ni fick ett innehållsfattigt men glatt sms så var det från mig) sände jag även Gud en. Och han svarade - tänka sig! Han är gladare nu, lever studentliv och repade sig och det gör mig glad; även jag har förändrats under de senaste sex-sju åren vilket gläder honom "nu när jag blivit större" som han skrev.
Vi har börjat ny kurs i skolan; Politik & Samhälle vilket innebär statsvetenskap och torra böcker om svensk författningspolitik. Nåja, även det ska ristas in i skallen och helt värdelöst är det ju rakt inte att dras nytta av i mitt mångsidiga, stjärnspäckade liv.
Syrran ringer - och biblioteksfolket uppskattar inte påslagna mobiler. Vi ska spela badminton. Träningsvärken sitter ännu kvar i magen sen veckans träningspass nr 2, och orsakar drömmar om graviditeter och förlossningar. Både Malin & Ems har förutom jag fött barn i mina drömmar, jag begriper det inte, jag uppskattar ju faktiskt att sitta ensam och barnfri och dricka té och lyssna på franska popballader med ta-i-röster, men ändå vandrar dem in på BB om nätterna och jag känner fötter som sparkar i magen. Kan det vara vår diskussion från igår hos Nilla om siamesiska tvillingar? Hon ordnade tårtkalas med vintagetema men jag var den enda som tog henne på orden och satte hårspännen i snedluggen, långklänning och opalen som A-L gav mig runt halsen, den som ser tantig ut men ännu inte spruckit, och som gjorde mig gammaldags vacker och fin. Var det den turen du menade som den skulle föra med sig, käre vän? Hoppas inte, jag vill inte ha utnyttjat den enkom som en lämplig accessoar till en fikastund med hemtrevligt sällis. Jag vill att den ska rädda livet på mig, eller åtminstone orsaka en angenäm krasch med min tillgivne på stan.
Tjenixen!


Swing it, missy!

Förlåt mig ! för den fåntrattiga rubriken men har man gått på swing (ej -ersklubb) så har man :) Jag, Ems, Malin och en åskådande Pat var på prova-på-dans på Chicago Swing Dance Studio vid Zinkensdamm idag där vi provade på stepp, charleston och lindy hop. Och det var så himla roligt - förbluffande kul att dansa - för att låta fåntrattig igen, och särskilt charlestons sköna rörelser fastnade jag för, så nu ska jag och Emelie ta lektioner i charleston på söndagar med start imorgon! Jag tror jag blir nöjdare med livet när jag gör saker som jag tycker om och gör mig glad, som bra spikar som sätts i och följer med en bit på vägen.

Ett klipp på charlestondans, när man tränat ett (bra) tag:
http://www.youtube.com/watch?v=t7dP7dhzwpg&feature=PlayList&p=624A19CCD7F13458&index=8/Mästaren på att avbryta (som Tommy IRRITERAT kallar mig)
Nu viskar de :(

Aja, tänkte bara skriva dit min syrras dagens kommentar
"Tur att man bara föds en gång så man slipper få en massa defekter"

Katten rensar upp i sitt ordförråd

Ja, ni hörde (läste?) rätt. Istället för att uppdatera och tillföra ord, ska hon rensa och kasta! Och det är speciellt ett begrepp jag ämnar deleta - ordet "kändis"! Jag förstår faktiskt inte vitsen med att prata om kändisar, och ännu mindre förstår jag vitsen med att kalla exempelvis dokusåpabruttan Carolina Gynning för "artist" eller "konstnär" för att få henne att framstå mer än vad hon är.
Men jag tänker förneka kändisarnas existens. Man är inte bara "känd" - man ska ha gjort något också. De må vara stå-uppare, tv-leks-programledare eller till och med modebloggare, men jag ska verkligen anstränga mig till det yttersta för att inte prata om människor i termen kändis. Och detta i syfte att minska den utbredda dyrkan av personer som syns i media utan betydande prestation. Det KAN inte vara sunt att ha ett samhälle där man tjänar pengar på utseende, "glad personlighet" och antal träffar på Google. Det är att gå bakåt i tiden, som att se upp till adeln och kungar på grund av deras släkttavla och egendom - förlegat och förkastligt.
Så Nilla. Du har min tillåtelse att nypa mig varje gång jag använder ordet kändis i dagligt tal.
Detta blir sista gången jag säger det... *sväljer bort den sura uppstötningen (eew) och intar talarstolen*... kändis. (Obs! Det räknas inte att prata om min nya princip)

NU är hemtentan inlämnad, mitt livs andra Friskis & Svettis-pass genomflåsad och jag avslutar med att peta in två bilder, med varsin trånande suck för...

... såhär kungligt som Therese och hennes Dennis sover vill jag också sova

...och tänk om man ändå vore ung jänta på femtiotalet och fick läsa
 om den här gullponken i flicktidningarna- Lars Ekborg för er som inte ids se svartvitt!
Sötare uppnäsa får man leta söderut efter!


Sen - att vara känd är ju inte samma sak. Men känd för... hellre än känd från. Sie verstehen?

Vad gör du för att förstöra vårt samhälle?

Hej kompis!
En fundering slår mig när jag skrattar framför Parlamentets 10 årsjubileum och dricker O'Boy på bästa sändningstid. Vad gör jag egentligen för att förstöra vårt land och det samhälle vi byggt upp och fortfarande bygger på?
En grej är att jag faktiskt äter för mycket sött, och även om jag precis försökt börja träna, så lever jag inte hälsosamt och därmed skymfar jag alla råd och rön om hur man ska leva för att inte bli sjuk och behöva ta del av samhällets resurser i framtiden; sjukvårdskostnader och dylikt.
Och så bor jag i Sveriges typ sämsta kommun på sophantering och miljöfrågor, och måste kasta konservburkar i hushållssoporna för att det inte finns särskilda behållare för sådant.
Jag lever ju på statligt studiemedel också, men det hoppas jag att jag kan betala tillbaka i form av tillförskanskad kunskap och framtida tjänster inom studievägledning, inte utan betalt dock... Inget fadderbarn har jag heller, fast jag kan unna mig smultronlikörer och nöjeskryssningar, som den i-landsmedborgare jag är.

Nu är det upp till dig läsare att svara! Vad gör DU för att förstöra vårt samhälle och Moder Jord?

Älskar du Jesus?

"Hej och välkomna till ett rykande färskt avsnitt av Hjärntvätt För Förpubertala!

Dagens första fråga ställer jag till Rogert, nio år: Älskar du Jesus?

-Jesus? Menar Jesus Gonzales-Ivarsson i fyran? Han har skitmycket Pokémonkort och kan stegra med sin cykel, men jag är inte bög vad jag vet.

-Nej, jag talar om Jesus från Nazaret.

-Jaså han. Nej jag vet inte, vi har inte haft så värst mycket kontakt eftersom jag är ett barn och han dog för snart 2000 år sen. Men han fixade ju en massa fisk åt några gubbar en gång och sådär, så jag antar att han var snäll.
-Jag tror att du missförstod frågan, jag undrar om du ÄLSKAR honom."


kopierat från /http://katastrofalaomslag.blogspot.com/ 2008-07-14, åh, en sån hatkärlek jag hyser.

Medlem

Nu har jag betalat medlemsavgifterna för RFSU fast jag inte håller med om exakt alla deras ståndpunkter, samt HSB och Sveriges Vägledarförening. Och så har jag upptäckt min kompis Ekim från Rimbosommarjobbet på nytt. Och så ligger Friskis & Svettis-kortet i plånboken. Fan tast iskt. Trots att grupper skrämmer mig, precis som för Eisa, gruppmentalitet är roten till allt ont (och gott). Citerar henne:
"Jag skulle aldrig kunna tillhöra ett politiskt parti där man förväntas dela ideologi med en massa andra. Och man får inte vakna upp en dag och ändra åsikter, för då måste man byta parti under rabalder och ramaskri. Man är inte fri. Jag vill inte ens kalla mig vegetarian när jag bara äter vegetariskt, för tänk om jag får för mig att äta en kalopsgryta en dag? Då får man höra i evinnerlighet att man inte är någon ÄKTA vegetarian." Eisa 2008-12-30
Och med det goda menar jag klassgemenskap & Leksands hejaklack; sånt där som gör att man är en del av något större... bla bla...
Jag känner mig aktiv och duktig, åtminstone är det roligt att man roar sin fader som skrattar åt Vägledarföreningen, han tycker det låter som trafikpolisen eller vad han nu sa. Nu ska jag... eh... göra något viktigt. Prata med Ekim och titta på Rapport. Det är grejer det.
Internet kommer om 2 veckor. Då blir det mer blogg och mindre sova.

Kattnappare

Friskis&Svettis-oskulden rök i måndags i en ny och fräsch Kallhällslokal med Nilla. Efteråt blev vi nästan vad man kan kalla en kattnappare. En liten rödgul katt var ovanligt social och närgången på vår väg upp från träningen och när vi mötte en rullstolsburen tant trodde hon att det var den katt som eftersöktes på efterlysning nere på torget. Så jag bar katten över bron till centrum och Nilla provade att ringa ägarna. Inget svar, men antagligen var det inte den försvunna kissen då katten skulle sakna halsband och denna hade. Så jag fick släpa tillbaka katten eftersom centrum inte är en plats för smådjur. En stund senare satt fortfarande kvinnan kvar och försökte ringa... Stort hjärta och lite att göra.
Har oooont i kroppen efter gympan! Fasiken! Och inte blev det bättre av att simma igår heller med Therese & Jossi. Nu ska jag ringa min HSB-kontakt och fråga om bredband, man kan ju inte åka till föräldrahemmet eller bibblan så fort man behöver gå online. Heller!

Ur msn-konversation med C:

C säger (12:43): om man ska nuppa med en civilingenjör..

behöver man klara nåt speciellt kompentesprov? eller räcker det att jag fick 1.7 på hp?

Hanna säger (12:44):

jag klarade en högskoleingenjör på 0,5 så det borde gå ja


(fast där sa jag fel, för han var civilingenjörstuderande, och med högskoleingenjören kom jag inte ens till 1st base)


Och när vi ändå är och petar på ämnet...
"Ladies have three openings, counting the mouth as one, and men have three things they can put into them; tongue, finger, penis. People had figured out all nine combinations WAY before they build the pyramids in Egypt"
sagt av Adam Zapple på answers.yahoo.com

En kallblodig mördare

Likt en kallblodig mördare slaktar jag mina offer. Det är en rastlöshet inom mig. Kan inte låta bli att ta chansen och se - han kanske är den rätta... Och så träffade jag en igår; ett unikum med av mig högt värderade värderingar, med DS-intressen, rödhårig och med bakgrund i latinstudier och Hare Krishnarörelsen. Men att dejta är som att låta sig genomborras av ett flertal spjut. En del träffar ansiktet, en del ögonen, en del öronen, en del magen, en del underlivet och en del långt ut i fingerspetsarna så det vibrerar av harm över att det slår fel på något så litet men ändå så betydande. Jag såg det som en lek att tordas säga att vi inte kan ses mer. Jag brydde mig inte ens om att ge honom möjlighet att uttrycka sin syn på saken; hans tycke intresserade mig inte.
Hur ska jag stoppa denna rastlöshet? Är den ens nödvändig att stoppa? Skadar det mig att dejta i ett "ifall att"-syfte? Ju fler jag träffar desto mer ger jag av mig själv? Ju fler jag träffar desto mer vet jag vad jag vill ha? Ju fler jag träffar desto mer kräsen törs jag vara och ju fler jag dejtar och sållar bort, desto närmare Honom kommer jag? Eller ju fler jag dejtar desto mer töjer jag det till bristningsgränsen, ju fler jag törs rata desto större blir risken att jag ratar den rätte? Är hela dejtandet ett enda parti Black Jack där jag ständigt riskerar att överskrida 21 eller kan jag söka efter den perfekte så länge som jag önskar och sedan öppna famnen för en man när jag helst vill?
Han blir den rätte när jag bestämmer mig för det.
Lyssna. Jag har en rät linje där mannen jag kan få det mest ideala förhållandet med befinner sig i mitten och alla jag möter ligger antingen höger eller vänster om honom. Jag kan när helst stanna och satsa på ett säkert kort men just nu befinner jag mig i ett läge där jag kan fortsätta spela; jag är allsmäktig, har all världens tid på mig, jag vet vad jag vill ha och jag nöjer mig inte förrän jag jag blivit spetsad precis där jag vill och med tillräckligt många spjut. Och jag tycker mig hamna närmre idealet ju längre jag pressar det, en slarvbedömning på tre lyckade.
Tills dess är det jag som slaktar metodiskt tills innanmätet ger mig största möjliga njutning. På alla sätt.

PS för den som saknar övertydlighet. Det finns ingen som är perfekt (däremot mer eller mindre), det finns inte en enda den rätte utan flera, jag är lyckligare ensam än settlad med någon medioker, mitt liv förändras för var steg och så gör även den jag söker. Och idag blåste det hårt i håret och jag njuter av mig och mitt eget sällskap även tillsammans med andra - jag är intelligent och behöver största möjliga stimulans (som inte nödvändigtvis är genom en partners kärlek) - då kan jag nå hur långt som helst. Och med de amerikansk-inspirerade hurtighetspepporden avslutar jag detta och går hem med mina lånade filmer; G - som i gemenskap och Sommaren med Monika, i ryggsäcken. Ajöken, go vänner.

Kryssning

Det blev ju riktigt bra! Efter att jag och Malin rasbiologiskt pekat ut vilka väntande passagerare som var ryssar steg vi samt Nazli, Pernilla & Emelie på båten som skulle ta oss med på en 24 timmarskryssning till Åbo. Det gungade fint och surrade mysigt under hytten. Kortspel där tjejerna kärade ned sig i Plump med en delad flaska färdigblandad Sex on the beach och taxfreegodis. Karaoke, finskt band som spelade spansk pop, vattnig kabaretshow och shopping av god parfym nu duttad på mina handleder. Samt den obligatoriske fulla killen som stod och stirrade på mig och slutligen vågade sig fram och snabbt på armen smekte fram min uppmärksamhet för att mumlande fråga om en dans - där jag halvt skrattande tackade nej. När han vandrat ett tag mellan borden närmade han sig oss igen och vi avlägsnade oss till discot på tioende våningen där vi även stötte på Therese & Jossi över en varsin vodka Ruby Red. Ett nykterhetslöfte senare var jag på fastlandet och vi fick taxiskjuts av Nillas far.


Gott & sött (köpte en halvlitersflaska sen)
Sött igen: katten med missen Malin

Sött gånger fyra

Kommunala verksamheter

Lånar dator på biblioteket nere i centrum. Så otroligt kommunalt och uppfriskande det är att sitta här med andra daglediga kring ett bord precis vid bokåterlämningsdisken. Dock är inspirationspulsen hög hos mig, som alltid mitt i en vardaglig, levande omgivning. Där är människor utan synliga band och de sitter nära men ändå så långt bort - de fyller mig av idéer och snören av tankar i olika längder, ger mig små pusselbitar att trycka mot bröstet precis som när mitt sextonåriga jag hafsigt skrev ned mina anteckningar på baksidan av kvitton i busskön.
Jag gillar att plocka ur tidningar ur tidningsinsamlingen att läsa; lycka är att hitta en nyhetstidning. Dock blev min förtjusning över en hel Metro kortvarig då någon hade spottat över den och jag gick med handen äcklat utsträckt tills jag hittade en plats att tvätta av mig. Du brände mig, din återvinningsmarodör.

C kom och hälsade på också i veckan där jag sitter isolerad från omvärlden då grannarna skyddar sina nätverk. Där blev vi sådär spontana och onödiga av oss och körde ända till Rotebro för att handla mat. En dryg polisquinna stod och kontrollerade alla bilar längst en femtiosträcka och låtsades vara ungdomlig med frågor som "Aa, är bilen schysst då?" (sagda med släpig, översittarröst) och påminde honom att klistra på senaste skattemärket.
Hemma hann vi prata lite och han fick lite bilder på honom och hans kompisar som jag hade nedbrända innan han körde iväg i sin röda Merca.

By the way, Hanna hjärta dokumentärer i stil med Alla mår bra; där en klass 1b filmades 1972, samt några andra tillfällen under 70-talet, 1987 och i början av 90-talet, samt en uppföljare 2005 då fyrtioåringarna får berätta om sina livsöden och saker som är viktiga för dem. Alltid fascinerande att följa liv. Se vad som hände sen.

Nilla sov över här inatt. Hon hade med sig tonvis av godis och vi åt sushi som vi handlade i KalleHäll och så hjälpte hon mig att tvätta fem maskiner tvätt i tvättstugan som ligger bara en trappa upp - lyx! Jag hade även köpt ett paket tvättmedel med inbyggt doseringssystem - det ni! Kommit in på den sökta kursen i kognitionsvetenskap också, kul kul.

Och idag lunchade jag med morsan på hennes personalrestaurang. Jag hittade faktiskt till Rosenbad denna gång, men fick lov att ringa innan ändå och få guidning en gång. Jag och min lindriga topografiska disorientation...

Helgplaner: kryssning i helgen med tjejjerna och ikväll är jag den som får hedersuppdraget att följa med min syster ut första gången hon får beställa drinkar vid Söders krogliv. Och eventuellt få konversera kvällstid med min senaste DS-vän-to-be, JM. Ute soler skinen och felskrivningen var medveten.


Min jobbdrömssituation

Hur ser din drömsituation ut? frågades det i FLs flik Arbete, och någon kommenterade allas låga ambitioner där kvinnfolk drömde om att vara bybibliotekarie eller äga en krimskramsaffär. Så jag vidgade mitt perspektiv och slog fram att jag i så fall skriver minst två unika bästsäljare om året, som praktiskt taget alla läser med fascination, fullständigt matade med aha-upplevelser. Annars sitter jag med i olika styrelser och är omtalad i affärsvärlden för mina snabba, kloka, kraftfulla men ändå så genuint genomtänkta beslut. Jag har även ett antal fastigheter som jag hyr ut eller renoverar upp och säljer med vinst, vid sidan av. Kapitalist? Javisst.
Kan man inte bli ung morsa får man ha andra projekt!

Årets första födelsedagsfirande

Nu är lillasyster myndig!
Tommy hjälper henne att tända presenten - en tjock cigarr -
framför Signe med sin Erik.Jag gav ingen egen present, men bakade henne
denna laktosfria, läckra tårta istället.I lördags satt jag, Schweina & Mr T och spelade Mah Jong i nästa fem timmar... Jag vann. Och idag väckte vi dem med födelsedagsssång på morgonen 12.09 och sedan kom gästerna vid femtiden. Hela kvällen har vi spelat spel - först timmar med Sätt sprätt på en miljon där Signe slutligen vann de 99 miljonerna, och sedan Rappakalja efter att första födelsedagscigarren rökts vid en rask promenad i kylan. Nu ligger morsan och syrran och kurar framför första Gudfadernfilmen medan jag passar på och utnyttjar internet som jag saknar förvånansvärt lite.


Inledningsvis...

Det exploderade över villataken när klockan slog 2009. Jag och mamma tog bussen till villastan där vi firade med "gamla gänget" där två av värdfamiljens unga hade sina respektive med sig, än så länge tycker jag det är roligt att följa människor från barnsben till tonårsspiror men det blir väl mindre roligt med tiden.
I år har jag än så länge hunnit med att: sett romantik-vampyr-ungdomsfilmen Twilight, promenderat till och shoppat på IKEA och bett dem söka efter Malins Patrick i högtalarna som försvunnen person, bokat tvättid, testat att spela Wii hos Nazli, satt titel på min roman och skrivit två scener i den, och träffat CJ för antagligen sista gången, men som var lika snällhjärtad ändå.


RSS 2.0