Eugenik

Hm... Jag har lärt mig ett nytt ord: eugenik. Detta för att jag blev anklagad för att ha Alfred Ploetz, en tysk läkare som introducerade termen rashygien, på min sida då jag förklarade att vi genom att vi räddar dem som skulle ha dött pga genetiska fel och sjukdomar, sakta men säkert utplånar oss själva eftersom naturen inte själv får "rensa ut" det dåliga. Jämförelsen är dock töntig; jag propagerar ju inte för att aktivt döda dem som inte passar in och jag anser inte att vissa folkslag vara förmer någon annan? Dessutom är jorden så överbefolkad att vi behöver lite utrensning ibland, i form av pest och pandemier. Trots att det naturligtvis smärtar - vi är ju människor med förnuft och känslor! Det orättvisa ligger ju egentligen i att pengar spelar roll för vår hälsa, i de flesta fall är det främst de fattiga som dör...
Och, för att återgå till eugeniken - ty genast slår tanken mig att om jag väljer att fortplanta mig med M, borde jag väl rimligtvis ägna jag mig åt positiv eugenik? ;)

22

Tillbaka! Jag har fyllt 22 och har blivit ett par diamantörhängen rikare, fått ett tusentals pussar mer än tidigare och jag jobbar på för att utmana mig själv och utvidga min komfortzon... Varför ska jag envisas med att ha den där oron i magen för? Skruva sig i sängen, känna sig ledsen och ångestfylld och liksom söka inombords "vad var det som var så jobbigt nu...?". Nej, jag vet att jag måste göra saker som jag är rädd för, just för att inte världen ska krympa och allt jag företar mig ska bli för stort och svårt och omöjligt. Komfortzonen, upplyste M mig. Kan jag inte bara få stanna i den, dricka varm choklad och gömma mig under en filt utan problem?
På nya jobbet var det jag och en hel ungdomsgård som gick på intro, så kändes det åtminstone :) Sällan har jag känt mig så gammal... Men självförtroendet växte något. Den svarta skogen nedanför är fortfarande hotfull, inte blir det bättre av att höra från blivande arbetskamrater att det skett ett olöst mord där för två år sen, nästan precis vid den väg jag tänkte tralla på till och från jobbet. Men ska man inte ha lite spänning i tillvaron, så säg?
Annars vare spel för hela slanten (speciellt för mig, som gick minus... på Ms pengar) i helgen, när Ms polare körde game night. Fest, poker, arkadspel och Guitar hero för amatörrockarna. Sprit - ja, men det är lustigt att alltfler i ens omgivning benämner sina kärestor med "fru", och att det finns fler anledningar än "kvällens chaufför" för att låta bli drickat... Det var roligare med spel än jag hade trott... Jag hittade barndomens gamla Rally-X på en av spelautomaterna - kul! Söndagen blev lugnare, vi städade och sen kom mamma och pappa på tre rätters söndagsmiddag. Mysigt, men ovant.
Veckans andra (tredje?) hurra var ett B på samtalsanalysen, ni ser, jag klarade det trots influensasymtom och småskit... Inga hål hade jag heller i mina tänder, ej heller tandsten, trots att jag periodvis käkar flera Marabouchokladkakor i veckan *skäms*. Det man inte får i munnen får man ha om magen! 40:- gick undersökningen på; tandvårdsbidraget är en förtjusande liten trevlighet, det må jag säga.
Nu får karln komma hem så jag får gosa. Ja?

Censur

W00t?! Mitt inlägg på familjeliv.se har blivit bortttaget för att det är för provocerande skrivet. Det var i en tråd där en tjej oroades över att deras grannars bebis låg ute och skrek uppemot en timme utan att föräldrarna reagerade, tjejen hade fått knacka på flera gånger. Jag föreslog att hon skulle ringa och säga att det låg en katt på bebisen. Har FL ingen humor alls?

Hamstergodis

Sitter här vid fönstret med utblick över svärisarnas husbil, det här nya skrivbordet är kalas! De har varit här idag och hälsat på och vi fick vårt skrivbord med som Ms pappa gjort. Så nu sitter jag och M jättenära varandras ryggar. Vi har ätit jättegod mat och haft det trevligt, de hade sin katt med som är så söt och fluffig och som också blev en kär gäst. Dessvärre gillade hon inte de där små hamstergodispastillerna jag fick av dig Nilla till hamstern som aldrig blev. Hon bara nosade på dem och vände ryggen till trots att jag kastade flera stycken framför henne, där på knä på vardagsrumsmattan. Jag smakade lite på en; syntetisk hallonsmak var både min och Ms recension.
Igår var det också familjedag, fast med min sida. Vi var på Kvarteret-Skatan-teater och åt middag ihop. Det var också kul. Imorgon ska jag till tandläkaren - ja, på en söndag. Lika bra. Mindre kul. Och så har jag fått jobb, i en butik. Ska dit och lära mig kassan. Känns nervöst men extrainkomst är ett nödvändigt ont. Det var väl allt som hänt mig, så vi sätter väl en liten fint punkt här. Ha det.

En retsam liten herre

har ställt min inslagna födelsedagspresent på byrån i sovrummet, för att jag ska öva upp min självdisciplin och självbehärskning! Hmpf! Det är ju flera dagar kvar innan jag får öppna! Fingrarna bara kliar...hihi.

En nykläckt frisk flicka

Duschen var varm och relaxande, det var skönt efter lite knasiga dagar. De sjuka dagarna börjar skingra och bakom skalet börjar mitt vanliga, pigga jag komma fram. Jag har haft två anställningsintervjuer men väntar fortfarande svar, och jag har svårt för att sova och drömmer oroligt, för resvägen. Det känns lite läskigt, klart jag vill ha jobb, men den där vägen är faktiskt lite kuslig att gå/cykla hem själv på. Och så har jag i flera dagar gått och funderat på vilket jag ska tacka ja till om jag får båda, eller hur jag gör om jag inte får nåt av dem. Sådär osunt veligt som jag alltid beter mig. Oroar mig i förväg. Tvi.
Idag fixade vi t3or insparkskalas för t1orna. Det var blandade reaktioner. Vi gick in och väsnades med bestick och bunkar och indianskall och med tårtvagn på eftersläp. De fick ställa upp sig på led i åldersordning ("i vår utbildning får vi lära oss att det är viktigt att sortera folk") och så sparkade den enda manliga kursaren som var närvarande, var och en i ändan med en silversko, en fin gammal tradition som våra lärare tyckte att vi skulle sparka igång! Sedan fick de tårta och saft och tillfälle att mingla. Lite sura minner såg jag allt, en gick tydligt därifrån, en annan stod mot väggen och småmuttrade med mig men jag fnissade mest, för jag hade jättekul åt att allt var pinsamt och kul. God tårta, som tyvärr gav mig ont i magen då jag bara ätit en liten yoghurt innan. Sen var jag och Therese duktiga och har redan börjat fila på och spåna idéer till b-uppsatsen, samt bestämt land i uppgiften om ett annat lands utbildningssystem och resultat på internationella mätningar. De andra paren jag vet tog UK, Tyskland, Frankrike, Island... Vi tog Rumänien :)
Annars har jag stekt söndriga biffar och tillbringat kvällen med darlingen, framför gamla avsnitt av Playa del Sol. Nu är jag väldigt trött och våt i håret.


Sjuka hälsningar

Fortfarande sjuk, sjuk och ynklig. Det började i onsdags och idag är det lördag, så jag börjar tröttna nu. Det värker, kittlas och är täppt. Var på arbetsintervju igår och pepprade mig med Alvedon, nässpray och Strepsiltabletter, och ironiskt nog var chefen också sjuk så vi höll avstånd. Nu mår jag mest illa. Steg upp 14.45 idag efter en orolig natt, jag satt uppe i två timmar inatt och pluggade, i ett försök att förena nytta med... nöje? Svt Play håller mig underhållen medan M är med vänner, kanske lika bra, jag blir bara extra gnällig när jag har nån i närheten, jag känner mig som en zombie som föredrar att kisa och andas med öppen mun. Vet inte om zombies gör det, men jag känner mig lite så ändå. Host host, mina små goa vänner, med extra torrhet, jag missade den italienska lunchen men vinet står berett att följa med nästa gång. Nu ska jag försöka krya på mig så den andra intervjun på måndag går att genomföra. Spela schack mot datorn, har ni upptäckt det? Jag förlorar trots att det är nybörjarnivå. Nå. Vi hörs. Först bara, nån som har tips på vad man kan göra åt att det kittlas under hakan? Det är bara irriterande... Hej...

Hänga på IKEA

FAN jag kommer bli sjuk igen! Känner mig ruggig och det småkryper i kroppen och har huvudvärk. Jag som VILL bli frisk till imorgon och gå på Amundsens gästföreläsning! Jag och Malin ska ju ses imorgon också, gu va trist om jag måste sitta och dö i den här lägenheten istället. Eftersom jag är ensam ikväll och sjuk åt jag köpe-kyckling till lunch och köpe-pizza till kvällsmat. Har även en burkcola sparad och choklad... fet och sjuk, jo det låter bra det!

Näää. Jag är rätt glad ändå. Följde med M och hans kompis till IKEA igår två gånger. Först en gång för att veta att hans hylla han ville ha hade strykande åtgång pga. rea. Det måste ha varit rean! För en och en halv timme tidigare hade det funnits 8 kvar, nu var det noll. Då fick vi också veta att om vi kom tillbaka efter stängning kunde en snäll jourpersonal ta ner hyllan åt oss. Så vi åkte hem, jag käkade lite risgrynsgröt, och åkte sen tillbaka strax före stängning. Har ni varit på IKEA Barkarby vid stängning? De kör en fruktansvärd dålig melodi då, i rask takt för att få alla att DRA. Efter lite research är det signaturmelodin till filmen The Bridge on the River Kwai som spelas, Colonel Bogey March för den intresserade. Tycker mest synd om personalen som får höra den typ en kvart efter stängning. Men Ms vän fick med sig sina hyllsystem ändå, plus rabatt med hjälp av mitt lilla Familykort som jag använder sååå ofta.
På eftermiddagen hade jag även ett lite känsligt möte med två lärare på skolan om en sak som rör praktiken. Jag kände att jag ville ta upp lite som jag varit besviken över. Såklart kom tårarna precis ibörjan men de torkade snabbt. Jag kände stöd och att jag fått allt sagt så rättvist som möjligt. Jag bubblade inte ur mig allt som var dåligt, utan kunde reflektera över hur vissa saker upplevdes som de gjorde. Kort sagt; blev nöjd. Hej.

Knäppa drömmar

Paus från att ha suttit med tyskan i en evighet av grammatikövningar. Idag är det måndag och självstudiedag. Det verkar blåsa ute, jag vet inte, jag har inte stuckit ut näsan en enda millimeter. I helgen var det mycket att göra. Efter shoppingturen på stan var det Raw stand-up på kvällen på Göta Lejon. Roligt att se fem olika komiker under samma kväll! Och så det bästa - man fick ta med sig vinglaset in i salongen. Men man själv är nog den bästa av komiker... Jag drömde mardrömmar inatt och det var så sorgligt och otäckt att jag började gråta så fort jag vaknade. Ska inte gå in på detaljer men på ett ungefär råkade jag av misstag dränka två småflickor, och jag hittade dem samt några vuxna lik, på ett ganska makabert sätt. "Han hade gett upp sin matfetish långt innan de hittade honom", sa nyhetsreportern allvarligt i min dröm om ett av liken. Nån som kan förklara vad som menas med det, för i drömmen var det i alla fall logiskt och obehagligt?! Det lustiga var att den döda mannen hette Pelle Prestberg (!), som spelaren i LIF, vilket fick mig att börja skratta istället när det nyvakna förvirrade tillståndet börjat avta. Fattar inte varför jag tog just det namnet, hjärnan är bra knasig.

RSS 2.0