Alltid på fel ställe

Nu hade jag velat ta en promenad med Berka. Han säger att det är varmt, men så perfekt det vore att ses nu, kanske ta en glass eller vad som helst. Hur det än var, så bodde vi rätt nära ändå. Gångavstånd. Ett så behändigt litet ord.
Nu är det bussar och pendeltåg som skiljer människan åt. I Borlänge var det bara någon minut från centrum. Fram och tillbaka. Här bor jag i ett bostadsområde, visserligen gångavstånd till affär, men inte till vänner.
Alltid på fel ställe... :( Igår kändes det för jävligt ett tag. Planerade att ta 639an till Rimbo, bara ströva omkring. Men det vore väl deprimerande om något, så säg.
Nu kom listan på kurslitteratur och det är en stress jag avskyr. Bilen står oanvänd och väntar också när jag passerar den till bussen. Hallå, jag vill inte köra dig! E2 är upptagen och Kim tycker att jag ska vara singel och hitta mig själv utan andra. Jag har inte ätit något idag, som vanligt väntar jag tills jag mår illa av hunger, bara för att jag inte är sugen.
Jag borde färga håret.
Jag borde ringa Nazli och fråga hur provet gick.
Jag borde göra lite "domestic work" som mamma bad om.
Jag borde stänga ner datorn och åka till Dalarna. Världens bästa ställe när man inte är där.


Känsloplatser

När jag lyssnar på Secrets från Mike Oldfields "Tubular Bells III" far jag obarmhärtigt tillbaks till vägarna i ett vintermörkt Norrtälje. Snöflingor fastnar på bilrutan, klockan är över midnatt, och mellan benen har jag vår plastkasse med Coca-Cola. Kalla mig aldrig känslomässigt handikappad igen.
Ett meddelande från E2 får mig att hoppa till framtidens drömmar och förväntningar. Kalla mig då gärna verklighetshandikappad.

Då mår man bra

Ett stort glas vatten, galet roliga The Office på dvd och en La Redoute-katalog i knät. Då mår man bra när man är sjuk.

Betuttad?

"Neej du är inte kär, men kanske betuttad?"
Malin finns tillhands på telefon. Jag ligger och har förkylning som Mumintrollet över näsbenet, vi pratar bort någon timme, tills jag känner något komma. Madame Röd minsann. Så det blev ett snabbt avslut och kvickt till badrummet, hon är ändå alltid så efterlängtad när hon kommer på eget bevåg.

Jag pratade med E2 igår på Fritt forum till sent, men det gjorde inget, för jag visste att jag skulle sjukskriva mig idag.

Det känns som att jag står på stigen till något nytt.
Jag vill känna att jag lever.

Nu måste jag:
                   *duscha
                   *äta
                   *ringa jobbet
                   *röja på rummet

Dagen efter

"Dagen efter" mår jag nu. Klockan var knappt tio innan jag hade druckit cola och ätit lax och åkt ända från Jakan där jag sov skavfötters med Eve efter en kväll på stan. Det var ganska kul att klä upp sig - 70 % av outfiten stulen av syrran - och sitta på en högljudd, mörk bar och titta på folk och skrika till trevliga danskar tvärs över bordet. Jag envisades med att prata svenska med några hemmagjorda skandinaviska ord, och de svarade på otydlig danska och fick översätta sig själva till engelska. Och på dagen hade vi gått i timtal (kändes det som) innan vi hittade till Kanaanbadet, och jag fick lustiga solbrända bitar på kroppen.
Nu kan jag inte fortsätta. E2 som jag och Malin inofficiellt kallar en ny bekantskap, den tredje med samma namn (fast den ursprungliga ettan räknas inte längre), har gjort iordning en hemläxa åt mig som jag måste itu med innan vi far till kusinerna. Tre tunga frågor, och betyg ska sättas. Varför tycker jag att detta är så kul?

Hej Hej Världen

Livet är ganska underbart ändå!
...Trots att jag sitter och mår illa efter en alltför stor kopp kaffe på kvällen. Jag följde med och träffade pappas vän, och hans familj, de från Island. Barnen förstod svenska och satt och följde med i konversationen, men svarade helst på isländska eller med ett försiktigt svenskt svar.
I söndags fick jag en spontan längtan efter lite sällskap, och ringde E som absolut var positiv till en dag på min sida av stan. Så han kom igår och umgicks. Det var riktigt lyckat faktiskt. Ombytta roller hihi - annat än vad jag är van vid, helt klart en upplevelse, men vi avslutade med en timmes promenad till centrum (jag hade inte riktigt räknat med att föräldrarna skulle komma hem tidigare än vanligt på deras första dag efter semestern, men det är väl sånt man får räkna med när man bor hemma tyvärr) och sushi i ett ekande tomt Vällingehus.


Och så dog all glädje ut genom ett enda klick.
-_- Läste just vad han skrivit om mig. Hur kan man skriva så? Varför blir jag så ledsen, varför plågar jag mig genom att läsa hans texter... Jag är den enda som vet var han skriver. Och jag envisas med att besöka den. Fan fan fan. Jag kanske är ett "känslomässigt och verklighetshandikappat våp" men hellre det än att leva i en verklighet där jag trodde att det där var att vara helt lycklig. Jag skulle ju inte bli bitter, jag skulle ju inte hysa agg. Tänk vad lätt det är att tro att man kände en person. Och tänk vad säkrare man kan bli på ett beslut ju mer sanningen man kommer. Hur saker och ting i efterhand får sin förklaring. Jag vet vad jag är. Det visste visst inte han.
Ångra du. Jag bryr mig inte ett skvatt om dina "känslor", du förtjänar det inte.


23:31: Lugnat mig. Mia, tack för bollplanket.

Att Lära Känna Folk.

Denna veckar jobbar jag 6 dagar av 7, luckan kom igår. Jag var egentligen bjuden på födelsedagstårta hos Jenny i Norrtälje, men eftersom jag måste upp senast 5 dagen efter skulle jag inte hinna med så mycket innan det skulle vara dags för hemfärd, tyckte jag, så jag åkte till Marie's Salong och lät en Caroline (?) fixa mina ögonbryn istället. Hon tyckte att jag hade en häftig färg på ögonen; gröna som ormögon, sa hon! Och så sa hon bestämt ifrån att någon färg på brynen behövdes ej i mitt fall. Igår hann jag även med att "dissa" två killar, som jag lärt känna på nätet, av rätt obetydliga anledningar bl.a. den ena blev borträknad för att det var trist att prata med honom i telefon - but this is fun! Jag tycker bara det är kul att lära känna folk, gjorde ju ett lyckokast när jag hittade E och fick honom som vän, bara en sån sak. Nyss tog även min ena "favoritbrossa" från Malmö, barndomens internetbästis, Gustav, kontakt. Vi började prata för drygt 8 år sen, jag, han och hans lillebror, väldigt kul att han hör av sig så man blir uppdaterad om vad som händer dem. Och i helgen ska jag ta en fika med en gammal vän/romans, det blir nog bra. På jobbet har jag även en ny lunchkompis - en snubbe som jobbar några timmar om dagen på en annan avdelning, och som nästan på en gång berättade att han har Aspergers syndrom. Han är väldigt trevlig, social och så, men jag får inte så mycket "syl i vädret" utan han maler på om sitt men jag lyssnar så gärna.

Ikväll blire surströmming! Härligt, härligt. Nu ska jag se om tjejjerna mejlat något roligt...


Illa

OKEJ NIKI, jag uppdaterar.

Lite snabbt får jag slänga ihop en kort text, då jag lovade att ringa E om en kvaaaart. Tänk vad de där spelberoende kan vara kräsna, haha (själv inbiten betapetspelare sen vad då... 2005?)

Jag kan lika gärna erkänna - ja, jag blir barnsligt förtjust över att se kändisar på stan. Och jag är lika tokig i att få dem att tänka på mig, det stör mig att bara jag lagt märke till dem och de inte ser mig. Så idag när "kändisvakten" Fadde och hans tjej (hon var blondin i alla fall, om det var Linda Rosing eller den andra, Gynning, vet jag inte) damp ner mittemot mig på tunnelbanan var jag såklart tvungen att krasst kommentera ett gäng berusade män längre bort i vagnen, ett gäng som både jag och F hade slängt irriterade blickar mot. "Fan, jag avskyr när såna där kommer på, som stör", sa jag. Han svarade "jaha. ja...". "Bara de inte kommer hit, det är så drygt" sa jag. Och han skrattade lite halvt ointresserat, halvt vänligt. För ni förstår, jag satt där och hade mått illa hela dagen, spykänslorna låg i halsen och magen värkte av hunger. Så jag försökte ringa Malin och säga att jag hade nån vinterkräksjuka på G, bara för att se om de brydde sig. Hon svarade dessvärre inte... Tjejen med svullna putläppar och stora svarta solglasögon satt i telefon och fräste åt nån stackare om nån salong, hon skulle väl ändå inte bry sig ett jota. Och jag satt och spände mig av illamåendet. Det började imorse, ett illamående som gick i vågor i kroppen. Jag hade stigit upp för tidigt, vid fem, och inte ätit förrän vid sex när jag (efter att ha sovit över frukosten) kastat mig av i ren panik för att kräkas, i Sumpan, och rusat in och handlat mig cocacola på Pressbyrån, och lite bröd och yoghurt, som jag petade i mig under förmiddagen. Jag måste skärpa mig, för om jag börjar må illa på morgonen är det svårt att få i sig nåt! Och nej, jag var inte helt kändiskåt, jag tycker om att prata med vilka främlingar som helst, fast alla ser sådär besvärade ut i ansiktena. Tokingar. Fadde var i alla fall schysst, om det ens VAR han, det kanske var nån annan kille med såna ögon och hår, och hade en mager, storläppad snygging med sig. De kanske inte ens är ihop, de två, längre. Syrran vet inte, hon läser bara Se & Hör från 2004 på jobbet.

Nu måste jag ringa E. Satt hos optikern EN TIMME idag (det tar normalt 10-15 min, en synundersökning) och hon lyste med lampan, vände ut och in på mina ögonlock (obehagligt) och tittade, satte massa styrkor framför huvudet och sa åt mig att använda mindre linser och mer glasögon. Samt att inte gå på amerikanska företags säljknep att man inte behöver gnugga linserna för att få dem rena, för det måste man.

Tjarå!

Handduksturban

Sov ut idag... Pratade igår kväll med Berka, Johana och min vän E (känd från "En bänk"-inlägget från juni, samt den jag tillbringade 11 timmar med på samma dag i förra veckan) och droppade i säng efter att ha varit vaken i mer än 20 timmar. Jag är så glad att jag hittat E. Han är en underbart snäll kille, som jag hoppas jag kan behålla kontakten med länge, jag tycker att vi har grymt bra "connection" med varandra och det är en härlig känsla att ha funnit en sådan bra vän. Nu är han på sitt torp med sin far, och hoppas att han har det bra där. Och jag pratar svenska med Johana, visserligen översätter jag en del, men jag har gett mig fan på att hon ska kunna svenska. Det är så roligt, hon lär sig ju verkligen att småprata, visserligen på "hur mår- jag är sjuk-god natt"- nivån, men ändå! Ursöt tjej!
På gårdagen hade jag jobbat på ett lite körigt pass - började bl.a. grina där då vi riskerade att ha noll personal på kvällen, och jag och killen jag jobbade dagpass med strax skulle sluta. Man är ju lite blödig...  Det löste sig dock, de fick tag på extra inhoppare, efter att jag fått peppning av en stadig kollega att "gå hem, det är inte vårt ansvar och vi måste visa att det är ohållbart". Men jag bävar för den dag jag själv står utan arbetskamrat en dag... *räknar ned mina veckor*. Så nu ställde jag mobilen på ljudlöst och sov faktiskt ända fram till 14.45.
Aja, jag trivs mer och mer på jobbet, och nu har jag ju skolan att "se fram emot". Jag är inte tillräckligt taggad att plugga än, men jag studerar ju inte för studiernas skull, det är bara ett redskap för att komma dit jag ska.
Systern och jag ska hyra film ikväll och mamma meddelade att det blir grillat till middag, så nu ska jag bara få i mig lite pizza från igår så jag håller mig, och kika om håret i min handduksturban blivit torrt än.

17 
individuella personer besökte min blogg igår!

Och ja, just det...

... jag kom in på högskolan, så nu ska det allt bli en liten bitsk studie- och yrkesvägledare av mig trots allt.

Hår på kvinnor är SKAMFYLLT

Jag läste idag på ett annat forum ett inlägg av en man som jämförde (likställde) slöjan med rakning av kroppshår.
Vi svenskor döljer ju inte håret med slöja, men vi rakar oss mellan benen, på benen, under armarna, noppar ögonbrynen och drar bort skäggstrån - det är väl samma sak??? Det tycker jag åtminstone! Samma grej - det finns ingen egentlig anledning, man bara "tycker" att kvinnlig behåring är något skamfyllt och fult som inte ska synas, helst inte finnas alls. Upp till kamp, behårat kvinnfolk! För visst är det väl så himla drygt och bökigt att stå där med rakhyveln? (Om man inte gör det till en mysstund i badkaret att ägna sig åt skönhetsvård, det har jag ju hört att en del gör... höhö).

Obligatorisk läsning?

http://www.rfsu.se/upload/PDF-Material/praktika_for_klitorissex.pdf
Det är mer än vad man fick lära sig på sexualkunskapen i högstadiet... En praktika från RFSU för klitorissex. Läs och njut.

Tillbaka i SLs vård

På väg hem igår satt jag på en buss som kördes av en förare som inte direkt tar det lugnt i kurvorna, och jag hade redan avskytt honom, förutom när han sa "hej på dig" när jag hälsade, upprepade gånger när han plötsligt saktade ned och krypkörde en bit mitt på vägen för att sedan stanna. Vi rörde oss oroligt i bussen. Så såg jag - han hade stannat för att släppa förbi en liten igelkott! Åh!
Nu ska jag skjutsa mamma till pizzerian, för nu är vi alla så trötta, di efter golfen å jag efter jobbet, så det blir en Hawaii för min del ikväll.

12 besökare igår

natten till den 9 juli

Du menar att det handlar om att ha "kraft att ge dig av, eller mod att stanna kvar", som Patrik Isaksson sjunger? Jag skulle vilja påstå att det snarare är "mod att ge mig av, kraft att stanna kvar". Och i detta fallet, det första.

Idag skrattade jag för mig själv i telefon med dig, jag var bara så förbluffad över att upptäcka den här "knappen" hos mig som vi båda misstänker finns där... En av- och påknapp. Jag satte på knappen och älskade dig överväldigat, gick in i det med "hull och hår" som mamma sa, och nu när jag haft tid att tänka, utvärdera och möjligen förmåga att sätta huvudet en bit från hjärtat och titta på det utifrån med de verktyg jag hade (flytten, bilen, vännerna som väntade i Stockholm, framtidsalternativen) så är det lättare att stänga av. I torsdags när du var här, och jag följde med dig hem till Edsbro, då var jag helt fri från känslor. Det [kärleken] hade runnit av mig, som vatten från inoljad hud, och jag frågade mig själv upprepade gånger, både då, och senast igår måndag, om jag ens VILL dra på mig hela känslodräkten igen, en förutsättning för att kunna hitta knappen. Och, jag lyssnade till både den Hanna som stod i flyttkaoset i våras och hade ställt in sig på att det var över och som skickade en uppmaning till framtiden att minnas beslutet och tankegångarna kring slutet och som älskade honom med hela sinnet, samt lyssnade till dagens Hanna som förlorat alla starkare ömma känslor (eller förnekat, förskjutit eller valt bort), och kände då med hela kroppen hur "rätt" beslutet var. Och då hade jag inget val än att ringa upp och bestämma mig helt och hållet, bära eller brista, man måste lyssna till både hjärnan, hjärtat och magen, och inte ignorera något.

Jag kan inte leta upp på-knappen samtidigt som jag med andra handen gömmer den bakom ryggen. Om jag någon gång i framtiden slår på den och kanske fylls av obeskrivlig ångest över ett felaktigt beslut, då är det mitt straff och jag får ta det. Men än så länge bäddar jag ömt in alltsammans i en ask med bomull, kysser den och behåller den som ett ljuvligt, betydelsefullt minne, för att sedan blicka framåt.
Kan jag inte göra mer, ska jag göra det jag kan.
Och jag känner mig så märkvärdigt självmedveten och tillfreds.

Men jag tror en vers ur sången är sann i vårt fall. "Jag undrar om du, har kunnat ge och kunnat ta, kunnat öppna dig som jag. Våga svara här och nu. Allt jag kräver är ett svar". Lika lite som jag tror att jag bara skulle kunna slå på känslorna igen, lika lite tror jag att slog av allt utan orsak. Jag var nog inte helt igenom ärlig, jag teg nog om många saker som jag inte trodde var möjliga att förändra. Och när jag senare försökte plocka fram dem, var jag för rädd för konsekvenserna, och om du kräver ett ärligt svar, kan jag nog inte ge dig det, jag kan inte avgöra hur medvetet eller omedvetet det var. Kanske är det först nu jag är ärlig mot mig själv, med främst vad jag tänker och tror (lägg känslorna åt sidorna här).
Kanske har jag bara rätt och slätt bestämt mig hur jag ska känna, och handlar därefter. Detta fascinerar mig. För kan man verkligen, som jag gjorde, under tre månader oberört fortsatt älska med samma lust och vilja som tidigare, och sedan glatt vinka adjö och knäppa bort tre års drömmar, framtidstro och djup, innerlig kärlek med en enda fingersnärt?

Jag är trött på att älta, ifrågasätta mina egna val och leta genom varenda vrå efter känslor som inte vill visa sig. Nu vill jag bara vila, och må bra. Och utforska min nya självinsikt, och ha det lite mysigt och roligt emellanåt. Det är väl det man ska?"Jag orkar inte ta itu med problem, reda ut problem, peka på problem och analysera dem.

ge mig okomplicerad kärlek eller ingen alls"


Om om inte hade funnits

Om jag vågat vara fullkomligt ärlig, både mot dig men främst mot mig själv. Om jag inte låtit mig övertygas av allt det bra, så följden blev att alla negativa faktorer i vår relation "tvingade sig fram" i ljuset och ifrågsattes. Om jag inte frågat mig själv rakt ut utan att vara rädd för svaret: tror jag fullkomligt på oss? Undrar hur det varit då...? Hur långt hade vi haft varandra då? Och efteråt, hur långt tillbaka hade du betraktat dig som bedragen?

För det var ju något jag visste, att hade vi inte brutit nu hade vi lugnt kunnat fortsätta ett halvår till, och detta som skedde nu i den utdöende vintern hade ju kunnat skett tidigare också, det var ingenting som hade förändrats där i februari/mars. Eller...?

 

Borde jag verkligen ha svalt bort vissa saker och låta dem tränga upp mot slutet, där i vintras när saker plötsligt påkallade sin uppmärksamhet, när jag satt där och försiktigt tordes tänka på ett liv utan honom, den jag bestämt mig för att ha för resten av livet redan någon vecka efter att vi blivit ett par? Det är lustigt. "Det kan inte alltid vara perfekt" är meningar jag hört. "Man bråkar ibland, det hör till!" Eller "Hellre komplettera varandra, än vara absolut lika".

 

Vi pratade ju ofta. Jag var så glad över att ha en partner som kunde lyssna, som ville prata och vara den som oftast propsade på att ta itu med våra problem. Men det grundläggande, att vi inte passade och fungerade praktiskt ihop som ett väloljat kugghjul, det tog vi aldrig upp. Det som jag... kanske alltid misstänkt, kanske även vetat. Men kärleken höll ju i sig. Inte bara i den "perfekte" Narstrand, utan även i den känslige, underbara killen bakom. Och då och då kändes det fullkomligt genom-rätt. När vi skrattade, när vi började lära oss varandras humor, när vi vid vissa tillfällen till 100 % höll med varandras åsikter, som där framför Debatt på Svt och blev upprörda tillsammans - inte pga. av något som hade hänt i vårt liv utan av något som hände där på teven, på den sjuka omvärlden. När diskussionen glödde mellan oss och jag njöt.

 

Det kanske är så att det är mitt fel. Att jag bara bedrog dig, att jag bara slutade älska dig, bara stängde av. Jag har inget egentligt svar på det. Jag kan inte kalla det falsk kärlek, jag kan inte det och jag vägrar. För jag vet bara vad jag själv kände. På den punkten tror jag inte att kärleken löser allt. Inte om jag inte befann mig så pass långt ifrån en uppnådd idyll. Vi kan försöka ändra beteenden, men inte "personkemin", det jag förutom "beroende" tätt följt av "fysisk attraktion" kan benämna begreppet kärlek som.

 

För då hade jag fortsatt att småbittert fundera, fortsatt blunda för verkligheten och inte vågat ta steget mot något annat, våga chansa, våga släppa och nu i efterhand våga lita på vad jag slog fast där under våren (och inte gick bakom ryggen på någon, utan genomförde det vi i mina ögon i princip skakat hand på att arbeta mot - vårt uppbrott) - att det fungerar inte.

 

Still sorry.


natten till den 6 juli

De senaste sex dagarna har varit fyllda av de märkliga ting.
Jag känner mig så... vuxnare och starkare, som nu när jag pratar med Vibraloop och jag kan vara den som "leder" och ger goda råd. Inte som den lilla flickan och den äldre killen, utan mer... jämbördigt.

Gårdagskvällen försatte mig i en bur jag aldrig suttit i förut. Jag visste inte var jag skulle ta vägen, hur jag skulle slippa den enorma smärtan och separationsångesten. Jag ringde Malin och var hur barnsligt tjutande som helst, och den enda anledningen till att jag slutligen tvingade mig till sömn var att jag skulle upp och köra ett långpass på jobbet idag. Vilket gick helt okej, jag hade huvudet fullt och tränades hårt i och med att jag kom ensam till en helt ny, främmande avdelning. Gick relativt suveränt mot alla odds, kan jag väl säga, tack vare vänliga och bra arbetskamrater som senare kom och kunde lotsa mig rätt efter att jag stapplande hade börjat.

Åh. Jag är inte i en avgrund, om inte annat var det kanske en känslochock som du sa som kom, när den plötsliga sanningen slog upp och lamslog mig, vi har ju levt så tätt och så nära varann så pass länge att vi hunnit vuxit ihop på flertalet ställen. Det tillhör livet och ger en närmast pervers styrka, det är min starkaste tro. Du kanske avskyr det, men jag är "tacksam" i brist på annat ord, att muren fallit och jag fick glimta det glödgade köttet.
Anklaga inte dig själv. Jag är en livs levande person och kan framkalla saker på egen hand.


Jag vill också framföra min ursäkt att det inte var min mening att se sur och ledsen ut i torsdags. I själva verket var jag ingetdera. Och avsaknaden av känslor kan orsaka smärta hos andra, så jag valde att åka.

Det är nog det urgröpta klippblocket som skrämmer mig mest. Den naturliga, basala tryggheten bakom mig som alltid fanns där beredd att stötta, och hålutrymmet därefter när hela stycket sprängts bort.

Nu börjar det ljusna ute, såhär på tidiga morgonen. Mamma hade flyttat om i mitt rum och gjort det riktigt mysigt, vilket gjorde mig glad. Så nu måste jag spendera lite tid därinne innan byn börjar vakna till liv och pockar på mitt deltagande.


den 4 juli

Jag vill inte, jag vill inte vara här, jag vill inte leva där i den här sorgen.
Fram tills nu ikväll har jag varit helt apatisk, helt känslokall, helt tom inuti, helt jävla oberörd. Ända tills jag nu liksom blev hårt slagen, helt klarvaken när verkligheten visade sitt svarta täcke, liksom som en trailer om hur livet utan mitt gamla allt skulle vara. Och jag plötsligt ser vad det är jag är på väg att mista.
Och det är upp mig till mig. Bara. Ingen annan kan ta det här beslutet åt mig och ingen annan kan veta hur det känns och hur det är. Folks råd baseras på mina ord och deras ögon.
Men jag vill inte, jag vågar inte, jag är skräckslagen och jag mår fysiskt illa, vill bara kräkas, bara skrika, bara vända ut och in på hela kroppen. Jag glider inte alls genom ett tomrum längre och nyfiket tittar på kvistar. Det är en dramatiskt grådunkel himmel och en svart ond storm, mitt hår är som spretiga blyertsstreck och det blåser hårt och jag kan inte andas, inte se något, inte göra något, bara stå där och svaja på en klippsats och allt är en jävla mardröm.
Hur kunde jag inte sett det komma...?

den 3 juli 2008

Vad om möjligt kan jag skriva om av vikt som inte rör det fruktansvärda, onödiga själsliga sår som löper mellan hjärtat och magtrakten? Mitt livselixir under många år... dött, avklippt? Jag var den som hade saxen. Hur ska jag veta att det är rätt i slutändan? Jag kan tänka mig att det är som en abort, det finns inget återvändo när man vaknat upp i sjukhussängen. Men vi hörde ihop, nu kan vi inte ens ringas och höras, det som jag hade sett fram emot, det som hade känts så rätt... Men det är liksom redan tabbat nu.
Planer med flickorna kanske kan fixa de små huvudvärkar jag får av nya jobbet, för jag är inställd på att jag som alltid får små perioder av oro och jag förstår inte hur jag upprepar att utsättas för detta, dessa plågor som sker vid nya ställen, nya rutiner, nya människor som kanske avskyr allt man gör, gör fel som kanske är till stor skada.
Dejten senast var trevlig och stundtals mysig men många fel, och det värsta var att känslomässigt umgås med en annan när jag tills så nyligen, och på något sätt fortfarande, redan tillhör någon. Inget märkvärdigt egentligen. Klart det är för tidigt. En bra vän är han, vi verkar funka "i huvudet" och liksom klicka när vi pratar, men på många plan är vi olika, vi kör liksom inte i samma liga och det krockar, jag kan och vill inte bli kär ty det faller på mina eviga jämförelser som vägrar försvinna, och då känns resten meningslöst då vi inte kan sköta det andra utan det första. Samt orätt mot honom att få tro att han kan "vinna" mot mitt invanda, formade mansideal med ett redan utskuret original.
Jag antar att det är detta som är prövningen. Att sköta sig själv, reda ut sina egna problem utan en fast axel att förankra sig i när allt omkring en stormar. Visst har jag mina föräldrar att diskutera med, eller mina goa brudar. Eller min mentor i Norge och någon kär vän på telefon eller msn. Jag har till och med familjeliv, men den sidan jag inte besökt nu på väldigt länge, barn är inte längre min besatthet. Jag har inte rört datorn på flera dagar, undantag korta kollar med internetbanken och dylikt.

Bussarna strejkar, människor vallfärdar långa sträckor. Som långsamt flyende folkmassor såg de ut när jag väntade på perrongen och såg motgående tågs passagerare lämna stationen och ge sig av bittert tigande till fots, förbi busscentralen och bortåt. Jag tog bilen till tåget, till min stora glädje problemfritt, men nu i efterhand, när sorgen över "att inte helhjärtat veta" kvarstår. Jag vill inte såra dig...navelsträngen gör fortfarande att det sårar mig att du är sårad, jag vill inte vara den som sänker dig och skadar dig, trots att det verkar ofrånkomligt.
Hör av mig.


RSS 2.0