Mellanrum

Nu är en sån där skön tid att befinna sig i; tiden mellan två delkurser. Jag har lämnat in min inlämningsuppgift, beställt den litteratur jag behöver till nästa kurs och vi städade lägenheten igår. Jag har kunnat glida runt på stan med Nilla och inhandlat både byxor och skärp utan att ha något "måste" över mig, och fick skjuts både in och från stan. Bortskämd, hörde jag nån säga... Tyvärr var de Dr Martenskängor jag begär slut, fanns bara en mindre storlek kvar. Så nu får jag stå mellan att antingen köpa en nyare modell som bara nästan är det jag vill ha, eller ha som "grej" i livet att hela tiden vara på jakt. Och jag är rätt otålig så det blir nog det förstnämnda. Hej.

Glatt och lustfyllt

Jag är glad, pigg och sprallig, pussar på sjukrödrosig M och nästan allt detta för att jag är så gott som klar med samtalsanalysen. Det är bara en källförteckning som ska in längst ned och det tar bara några klick. Roar mig med att läsa en väldetaljerad och intressant skildring av ett besök på bögklubb med gloryholes som ligger utlagd på Flashback och överväger starkt att tatuera in nåt utav mumintrollen på kroppen. Radiotjänst ringde också och sa att de fått in adressändran, och frågade om det var jag som skulle betala tv-avgiften. Vilken skön känsla att säga att nej, vi har ingen tv. Idag är det lustfyllt att vara mig.

En bra dag idag

Tog en littan paus från analyserandet och tassade in till sovrummet där en liten sötnos ligger och är lite hängig. Själv känner jag mig oerhört produktiv. Igår satt jag flera timmar på dagen och skrev på samtalsanalysen och nu har jag suttit i ungefär 2,5 h och skrivit. Kanske är det så att jag tillhör dem som blir mer effektiva under tidspress, för deadline är på fredag och jag måste bli klar.
I måndags stod jag och tre av brudarna i publikhavet kring Mat-Tina i inspelningen av hennes Cookalongprogram. Vi såg huvudena på henne och Victoria Silvstedt och hörde deras röster, men resten doldes av de andra i publiken. Vi blev även suktade av doften av mat och dessert, och som tack för besväret fick vi en påse med lite matvaror. Gullgubben fick sin aktivitet inställd och hämtade mig precis utanför dörren till tv4huset.
Och idag åt vi lunch ihop efter att jag varit på anställningsintervju på en leksaksaffär. De söker extra till julen, och det vore kul att testa på och jobba i en butik med annat än livsmedel samtidigt som jag skulle vilja börja redan nu med något där jag kan få många kvällstimmar.
Åsså dagens andra höjdpunkt: mitt ex ringde förut - han har fått en liten dotter! Jag fick dock se bilder som jag kanske inte behövt se, men nån gång ska man väl vara vuxen nog att kunna se en slajmig och blodig liten nyfödd... Grattis igen, J! Va mysigt med en liten klump att gosa med såhär i höstrusket. Jag har bara en stor en att gosa med, men han duger så bra ändå, än så länge... ;)

Sagan om Lilla My i skogen

är en historia jag skrev på skrivmaskin 1994, 7 år gammal, som pappa sparat och som jag nu tänkte låta er ta del av, om än med ett lite abrupt slut om man får vara kritisk, men A5-papperet tog slut där till mitt försvar. Notera också variationen av verb och adjektiv, inte så illa om jag ska säga det själv...
Enjoy!

LILA MY I SKOGEN
= LILA MY KOM NU
- nEJ
_JO ANARS BLIR MAMMA ARJ
BLI ARJ DÅ
_KOM DÅ JAG VENTAR JÄRNA OM DU KOMMER NU
JAG KOMMER ALLA FAL INTE
NÄHE DÅ GÅR JAG DÅ
då jik mamma till aferen änsam utan en my
VAD SKA MAN JÖRA NU UNDRADE MY NYFIKET
MAN SKA GÅ UT TILL SGOGEN OCH VANDRA TEGTE MY
och det jorde hon envis som hon var.
när hon kom in i skogen hidade hon blåber
OJ JAG GLÖMNDE GORJEN JAG MÅSTE GÅ TILL BAKA SA MY
NEJ INTE ALLS  HÄR ÄR EN HING TA DEN I STÄLET:
sa en tant - TILL MEJ SA MY_ JA TILL DEJ


Alert

Godkänt på samtalstillämpningen, lägenheten är uthyrd och överlämnad, snutten ligger och sussar i sovrummet och jag har en massa energi till att skriva på samtalsanalysen denna lördagsmorgon klockan tio. Nu ni!

Livets softa badstrand!

Nästan klart! HSB ringde och ville ha min underskrift på ansökan om uthyrning och autogirot ska växlas om, jag ska ringa försäkringsbolaget och säga upp hemförsäkringen, och hyresavtalet ska skrivas under i helgen. Men efter det så! Igår städade vi det sista medan styrelsen hade möte och på kvällen fick vi ja. Mina käraste ägodelar är på plats här, hos M, och det är så lättande, så ljuvligt. Nu är det bara den där sabla (men roliga) samtalsanalysen som ska in, så befinner jag mig fullständigt på livets badstrand. Nä nu flummar jag ut för mycket... Ska hälla upp lite yoghurt och ta det lilla blåa p-pillret, skriva lite på analysen och vid två ska jag traska ned och möta Malin som ska hälsa på. Å ikväll blire spelning på nån klubb i stan, tyvärr kan jag inte stå för äran men jag ska vara en riktigt bra åskådare åtminstone.

Krafttömning

Gu' vad jag känner mig kvinnlig när jag viker min mans kalsonger! =)
Fast jag får ännu inte riktigt till det så som han föredrar, jag har inte samma tålamod att vika dem i perfekta paket, men jag lär mig nog...
Måndag kväll. Jag har sett hur mörkret fallit utanför, nu lyser enbart grannhöghusets fönsterlampor och lyktorna på bilar som kör förbi med några sekunders mellanrum, och får mig längta efter jul och snöfall.
Jag är småsjuk igen, hängig, nästäppt, stort huvud på liten kropp. Skolans seminarium var tillräckligt stillsamt, jag skippar kvällstyskan till min besvikelse, men vill inte riskera tömning av mina krafter inför viktig dag i skolan imorgon med sluttampen av samtalstillämpningen, en tur ner till stan fram och tillbaka kan sno mycket energi som jag behöver.
Igår fick LIF oss att först jubla och känna oövervinneligheten sätta sig som en knytnäve mitt i Hovet. Sen föll det, då AIK satte tre mål... Sätta 3-2 emot hjälpte inte, AIK tog hem det precis som sist vi var där... Det hjälpte inte hur mycket alla fyllon gapade och skrek runt omkring oss. Träffade på Fyrvaktarfamiljen efteråt, lilla A var söt i stor Leksandströja, och jag och C tog sällis till Tekniska där jag tog tåget hem och han Norrtäljebussen. Vi var som två små stenar som stöttes mjukt emot varann då och då, som i strandkanten i grunt vatten, det är märkligt sånt där. Märkligt enkelt, märkligt utan känslor, märkligt att hitta roller - är vi som gamla vänner, är vi nära varann eller långt bort? Ett och ett halvt år senare intalar jag mig vi inte känner varann, för vi är inte som förr, ingen av oss. På tåget hem ringde jag M och bad om att han skulle traska ner och möta mig. Hans famn var så skön, så varm, så hemma.

Tack-och-hej-kakor


"Åhå" skrockar lärarna när de ser fatet i lärarrummet.
Och så provsmakar de en av mina trolldegsliknande syltkakor, och man ser hur de tuggar sådär långt fram i munnen med tuggor som de liksom riktigt måste styra själv för att få det nermalet och nedsväljt, med resten av kakan i ett pincettgrepp.
"Vad är det i degen"? frågar en lärare vänligt.
"Det blev lite för lite smör... men det är vanlig mördeg", svarar jag.
"Och inget socker", slinker det ur läraren.
"Hälsokakor!" säger J med ett skratt.
Ikväll ska jag baka de kokoskakor som smöret inte räckte till, och så har jag garderat mig med blockchoklad och mandelmassa för nåt annat spännande sött.
Nån som törs smaka?

Bake off

Konstigt nog blev jag FULL av energi när jag kom hem för en stund sedan efter att ha flyttstädat och tömt lägenheten ihop med mina föräldrar. Vi höll på i tre timmar med att skura, torka, skruva isär och bära ned i källaren. När jag kom in genom dörren här hemma och pussat karln hej-hallå så var jag så pigg och glad att jag genast frågade om de hade ätit, han och hans polare, och det hade de ju inte kom det tvekande fram. Så då ställde jag mig och kokade ris åt dem, att äta till kalvfilén som blev över häromdagen, medan jag själv äter middagsrester från igår. Jag har till och med tankar på att ta och baka nu ikväll, så jag slipper göra det imorgon bitti (eller köpa) till handledaren som tack för fem veckors praktik. Vi tänkte ställa nåt gott i lärarrummet, för där har det nästan varje dag funnits nåt gott att ta eller köpa för 5 kr, som jag misstänker högstadiet bakat på hemkunskapen.
Så, förslag? Syltkakor med krusbärssylt i - kan det funka?


Helgrapport

Smuttar på ett glas Baileys och sitter i min lilla gröna bäddsoffa... som nu står på kontoret i nya huset! Killen sitter i andra sidan rummet och ser på House M.D. Idag tog vi över sista lasset med hans polares skåpbil. Mycket skönt. Vi hängde på IKEA också, andra helgen i rad, men vi måste ändå beställa skåpen till böckerna via nätet. Mindre skönt. Pappa som skulle agera soffbärare nr 2 var sen, Ms starke kompis orkade kånka allt ändå just för att M monterade isär den, men jag fick träffa "gammelfaster" A och "låtsaskusin" J ändå som kom i sällskap med pappa, alltid kul och träffa lite släkt, även om det blev hastigt och lustigt ;)
Och igår var den där middagen som jag både bävat inför och sett fram emot. Klänningen satt fint, det blev pärlörhängen och pärlhansband till, såg riktigt glammig ut haha. Festen hölls på en jättetjusig och imponerande plats också! Dock hade de övriga inga direkta aftonkläder på sig, utan mer glitter-festliga, men jag hade ändå trevligt bland alla damer och herrar, åt god mat, lyssnade på tal & uppträdande, gillade att det var högtidligt. Jag och M dansade till och med några danser, med kryckan som ett extraben vid vår sida.
Och imorgon är det arbetsvecka igen! På tisdag är det examinerande samtal på praktiken med min kontaktlärare, det låter lite läbbigt men det är mest samtal om min utveckling och hur det gått under min praktik. Det går nog att lösa med lite smort munläder...
Oo, vårt nya laptopsstöd är såå skönt att ha i knät!

I en tid av kaos...

... finns hemmets trygga vrå.

Barack Obama får Nobels fredspris - seriöst?! Jag har ingen större koll på världens alla fredsmäklare men det lär väl vara nån annan än en amerikansk president som bedriver två krig som är värd priset? Blah. En rumänsk-tysk gammal författarinna fick litteraturpriset, där är allt som det ska i alla fall...
Nu är det sådär fint och undanplockat här igen! Det är såå skönt som sagt, att bo här, där var sak har sin plats, där det finns backar och lådor för varenda pryl, i en sådan ordning jag alltid velat ha men aldrig klarat av att upprätthålla. Vi höll igång nästan hela kvällen igår, med undantag för Beckfilmspaus och hämtmat. Det som överraskade är att vi nu har en hel blå back med schampoo och balsam! En hel back! Det är jag som shoppat på mig, som haft flaskor både på förra stället och här, och så har M ett helt reservlager med. Så nu blir vi rena i håret.
Så nyduschad for jag idag in till stan för nachoslunch med mamma samt shoppning av nödvändiga saker inför imorgon; som nylonstrumpor, hårspännen och ny kajal. Ute var det sådär höstkallt och jag bar en scarf runt halsen och håret mitt var rufsigt av vinden. Jag fick inte ut nåt kött ur frysen, så får vänta tills M kommer hem så jag slipper bända upp den och förstöra nåt.
http://www.pause.se/2009/03/31/en-scarf-sa-manga-mojligheter/ :) Inspirationskälla?

Köttfärspaj och kondomer

Från och med fredag blir jag skriven i Täby, "på landet"! Vi åkte ut och packade igår också. Vad skulle jag göra utan CM och hans effektivitet! Ner med allt i lådor, tömma hela köket och placera ut i allt i högar: ge bort, spara, ta med. Och jag kånkade kartonger som bara den. Nu är det i princip bara några få kartonger kvar, samt köksgrejerna som ska ner i lådor. Lite ska hit, lite ska ner i källarförrådet. Han förundrades över alla kondomer jag har... dels har jag ju kvar de koreanska kondomerna från Nilla, men sen har jag även andra paket som jag både köpt och fått, när jag var med vän på RFSU och fyllde i blankett. Notera att jag faktiskt menar kondompaket, och inga itutagna förpackningar ;)
Idag stresslängde jag ihop en köttfärspaj som blev torr, är lite för mycket tidsoptimist ibland. Det tog längre tid än jag trodde och jag fick äta köttfärsröra med bröd medan pajen gräddades, innan jag kastade mig iväg till tyskan. Deutsche lernen mach Spaß! Får nöja mig med att prata tyska med mig själv, och kanske fråga M i klassen om hon vill öva med mig... Nu måste jag se klart Lyxfällan på tv3 Play också, innan älsklingen kommer hem och vill ha sin dator! Bis bald!

Fylla hyllor

Pust och stön och puss! Karln tömmer hyllor och lådor, och gör plats för mig att boa in mig på. Igår satte han samman vår nya byrå som vi köpt på IKEA, en "Hopen", som står i sovrummet mot fönstret. http://www.ikea.com/PIAimages/83151_PE209308_S4.JPG Det blev riktigt fint faktiskt, ihop med mina gardindekorationer. Jag har slängt typ hälften av alla kläder så jag fyller inte helt upp alla trådhyllor inne i klädkammaren men det kommer :) Där han har en massa praktiska jackställ, handskar och första förbandslådor, har jag i samma mängd smycken, hygienartiklar och papper. En massa papper. Som måste delas upp i pärmar.
Men det går framåt! Och nu ska vi faktiskt ta och folkbokföra mig här, så slipper vi samla post på hög i Aspnäs. Inte för att det är annat än reklam där, men ändock.


Föräldramöte

En liten skara på sju stycken gick på middag+bio igår och såg När jag blir stor, en dokumentär om några barn i en klass i Jordbro. Filmad lika respektfullt som i de gamla Jordbrofilmerna, men denna gång mellan 1997 och 2006 ungefär och en ny klass, och man får hoppas att han hinner filma om tio år igen så man får veta hur det går för dem! Annars var det himla kul att träffa några andra och utbyta våra blandade praktikerfarenheter.
Ikväll har min handledare föräldramöte om gymnasievalet, som jag ska gå på. När jag och M gick igenom veckan lät det väldigt konstigt i munnen att säga att jag kommer hem sent eftersom jag ska på föräldramöte :)
Annat ur höstens planerade aktiviteter är höstfest med CM nästa vecka, RAW-stand up & ishockey med Therese m fl., eventuellt Cookalonginspelning med tjejerna, och Kvarteret Skatan-teaterföreställning med familjen. Mycket att se fram emot alltså.


RSS 2.0