Mina älskade hiphopungar

"Är det mitt blod som rinner nerför armen?
Eller kärlekens färg som färgar mig röd"

Ur Dole - Jag blöder kärlek

Kan man inte göra annat än att förälska sig i dessa texter när de vill säga något så vackert och djupt och därmed framkallar rader som ovan?

Fyllt min musikmapp med underbart ambitiösa hiphopdemos från frizon. Och Dole är en ny favorit. Klart han ligger på topplistan.

Och så min självklare favorit sedan år; Lillen, som inte bara presterat en av de vackraste kärlekslåtarna med Natalie - han har även refrängsraderna
"Ett plus ett är två, och vi är ett tillsammans"
i låten Ett tillsammans.

Love /Kitty

Hur man tar hand om barn =)

http://pizdaus.com/single.php?id=20439

Om du är förälder eller ska bli förälder, eller oförberedd bara råkar ut för en bebis en kväll som denna.


En merit långt ifrån alla har!


Det uppstod en ganska trevlig stämning idag på jobbet när det visade sig att tanten (jag) varit på samma ishockeymatch som två små kusiner. Och vet ni vad den ena stolt berättade?
- Jag har suttit i Ed Belfours knä!
Det ni!

Solskenshistoria

Jag vill berätta en söt historia från jobbet. Ett av barnen som kom och var hos mig idag har en hand med en missbildning som med största sannolikhet är medfött. Ett annat barn upptäckte detta och frågade på barns vis:
- Men vad har du gjort med armen?
Barn 1 tittade förvånat upp och sedan ned på sin arm och granskade den noga.
- Vad då?
Barn 2: - Ja men... Var är din hand?
Barn 1 fortsatte förbryllat att undersöka sin arm, vred och vände på den, men fann inget konstigt.
Barn 2: - Där nere...? Var är handen? (vänd mot mig)
Jag: - Det är hens händer. Det är så bara. (Ingen kan anklaga mig för att vara pedagogisk)
Barn 2 tröttnade och gick.
Barn 1 som fortfarande febrilt letade efter något annorlunda på sig pekade till slut på en liten obetydlig fläck på armen och sade glatt till mig:
- Det måste vara det där pytte-pytte-pytte-lilla såret hen menade.
Jag höll med.

=)

Dagens måndags-citatÅterigen rymmer Betapets något av Sveriges elit vad det gäller citat:


Det är patetiskt hur akademin har gått från att på sin höjd ta med nåt litet vågat söderkisuttryck från femtitalet till att ta med varenda förortsord som Dogge och nån kulturjournalist suttit och kokat ihop över en fylla.sagt av Banned, medlem Betapet - 2008-01-25 10:43


Och så får man ett sånt här trevligt svar när man berättar för objektet i fråga att hans ord är spritt!!!

Det är en stor ära att vara med i en blogg skriven av en tjej med en så läcker tunga.

/Mu


Tack säger Sakoline!
image35

Sonntagsruhe - schließlich

Så var man hemma. Jobbade till stängning och fick skjuts av en arbetskamrat hem. Väl hemma hällde jag upp ett stort glas mineralvatten och åt upp resten av chokladen som ett gott avslut på en känslomässig påfrestande dag. Det är inte lätt att vara ny i kassan. Man gör fel, slår in fel, tar emot kritiken för andras fel, ringer fel, säger fel och frågar efter hjälp konstant känns det som. Ändå går det bättre och bättre dag för dag jag sitter och beepar varor. Efter utrop efter utrop som innehöll något slags fel - pratar för tidigt så en del av meddelandet faller bort, lägger på så det knäcker i högtalarna, missar ord och allmänt stör - så fick jag mot slutet faktiskt till det ganska proffsigt när jag sände ut ett meddelande över stormarknaden=)

Imorgon jobbar jag endast ett kort pass, det blir skönt med lite omväxling. Jag har jobbat många dagar i sträck nu, när jag kan hoppa mellan de olika jobben. På fredag är planerna biljard med Rickard & hans fjälla.
Mina händer är lite sura på mig nu för att de får fortsätta knappa in när de kommer hem... Dock är den ena prydd med en svag LIF-stämpel. Vi firade "svågerns" födelsedag med att gå och se Leksands IF spöa Rögle BK. Jag bidrog till denna vackra syn genom att hålla upp ett blått A3:

image34 (www.leksandsif.se)

PS. Visst är "schließlich" mysigt att säga? Sch-liss-lich". Tyska när den är som bäst!!!

Om att såra döda människor

http://www.youtube.com/watch?v=kib05Ip6GSo&feature=user

Varför är en på FLs kille besatt av en amerikansk fejk-japansk 13-åring och tittar på henne i flera timmar?
Söt? Visst. Men förstår inte hur hon kan få så många besökare som överröser henne med positiva kommentarer och dyrkar hennes otaliga videor, i varav hälften hon bara sitter och stirrar och ser gullig ut.

Idag gjordes en tabbe. Tänkte vara mysig och överraskande och spontan och handlade hem thaimat från stan till mig och gubben. Möter honom dock utanför porten - jag hade totalt glömt bort att han skulle till jobbet! Nu får han värma i mikron sin mat och jag fick äta ensam framför teven. Första gången jag övertrasserar bankomatkontot också för att få ut en extra hundring...

Och så har jag lärt mig att även döda överdoserande Hollywoodstjärnor har fans... Jag måste jämt öppna käften, det fanns di som grät igår kväll - men det visste inte jag... Måste skaffa en lista på tabun och känsliga ämnen, det här går då rakt inte! För ursäkta mig, men jag tar till min rätt att kommentera döda människor ifall de är offentliga och kändisar. Jag kan absolut grina till bilder från Dianas begravning trots att jag fick veta av mellanstadieläraren att hon dog... Jag är inte okänslig, trots allt jag inte kan känna sorg över t.ex. World Trade Center-offren eller Tsunamikatastrofen, eftersom det finns så många andra som dog, har dött och dör och jag egentligen skiter totalt i 11 september (förutom att Anna Lindh dog, det bröt mitt hjärta lite i kanten eftersom jag bestämt mig flera år tidigare att rösta på henne när jag blev 18).
Men ibland känns det skönt i munnen att säga näbbiga saker som man inte hade velat säga direkt till exempelvis Heath Ledgers tvååriga dotter, men som kanske man kan säga till människor massa mil bort som aldrig träffat (och uppenbart aldrig kommer träffa) honom själv. Till exempel att det som Christian sa när han fick veta att han dött var att det var tur att han hann göra klart alla Batman-scener. Nu rasar det in mejl så jag måste läsa lite och hålla mig á jour med etikdiskussionen. Får man tala illa eller f.ö. tala överhuvudtaget om en person som är död? Han är ju död vilket som. Möjligtvis sårar man de anhöriga om man säger något elakt. Men det har jag ju inte sagt, och absolut inte till några anhöriga, snarare främlingar i ett land han säkert inte ens visste fanns. Jag minns nåt klipp från Dawsons Creek när hon Michelle Williams (som jag precis fick veta är morsan till Ledgers lilla dotter) skulle tala på nån taskig tjejs begravning, och alla blev chockade över att hon var så brutalt ärlig och framför allt ärlig vid fel tillfälle. Det var ändå befriande att se.
Nu har jag inget emot Heath Ledger mer än att han blev en ganska ung död Hollywoodkändis, men för mig är han som Ted Danson är för Christian - en b-kändis, och jag måste medge att jag inte sett Brokeback Mountain...

För bättre livskvalité, lyssna till:
Clint Mansells "Requiem for a dream"
Yann Tiersens "La valse d'Amelie"

Nu har jag min egen dator!

Det är tupht. Alla skulle ha en egen dator. Efter att ha gjort plats för vår inneboende under förra vintern skuffades min dator bort. När den sedan skulle startas hände nada. Men nu, nu är den igång igen! Nu ska jag bara flytta mina filer från Chris dator hit, så blir det mesta bra... Förutom att denna har ett sämre tangentbord. Nu måste jag ta hand om fiskpinnarna som steks sönder.

Datorer & raidat fl

Hela eftermiddagen har jag försökt få internet i min burk. Men den tönten har inte ens koppling till nåt nätverk. Fler än jag har tvingats in i denna röra och nu får jag vänta lite innan jag kommer på vad jag ska göra mer och låna sambons dator så länge. Och jag förstår ingenting av drivrutiner, men laddar ner dem gör jag lydigt.
Denna söndag har jag försökt äta, och det känns som att jag är en liten pickfågel som bara kan äta små gryn i taget för sedan blir hon stopmätt. Idag åt jag ändå riktigt kött till middag. Känns rejält.

Singing Bee på tv3 är värdelöst om det inte uppmuntrar folk till sångglädje.
Så efter ha att diskat undan lite disk och så, försökte jag ta mig en liten välbehövd rast framför familjeliv. Och upptäcker att det har blivit raidat... härligt... av folk på flashback.info:s medlemmar som har en slags "veckolig raid mot valfritt forum" som spammar FL.
Oskyldiga mammatrådar som "här ger vi varann tips om hur vi ska bygga våra egna skötbord" och "mat till laktosintolerant 0åring" har blivit undanträngda av tusantals rätt grova men barnsliga inlägg. Inte ens mina favoritavdelningar är skonade (såklart). Eftersom inga trådar funkar syns bara rubrikerna, och så här skrev medlemmarna på moderatordiskussionen när de till slut fick luft nån timme senare:

image33

Jag är en smula road, i alla fall av förvirrade fl-medlemmar.
"Se till att radera foton på barn,vart ni bor osv.man vet inte vad hackarna hittar på!hoppas FL kan stänga ner sidan och skaffa ett bättre skydd mot hackare!"
Jo för nu ökade ju riskerna för att bilderna sprids...

Till er hackare.FÖRSVINN härifrån genast.gå ut till sandlådan och lek där ni hör hemma!denna sida är för SERIÖSA !
:) Har du varit på fl utanför "Barns funktionshinder"-sidorna?

Och folk är arga på Flashback. Familjeliv.se har ju som bekant ett litet "krig" mot flashback vars några få medlemmar brukar roa sig med att gå in under falska användarkonton och skriva "oseriösa" inlägg och sedan skriva om dem på FB. På FL ojar man sig otroligt, och på FB garvar de åt äkta prettotrådar de hittar på FL. Ett tag var FL-medlemmar förtvivlade över att de hittade kopior av sina bilder på sina bröst på flashback i trådar som letade upp ammande bröst och visades upp...

Nu önskar jag moderatorerna på FL all lycka till som ska ägna kvällen åt att rensa upp på FL från understimulerade flashbackares söndagsraid.

Idag mår jag bättre

Men har knappt någon smak i munnen.
Stel i kroppen efter ha knappt rört mig någonstans och under natten legat i obekvämta sovställningar
Och sötnosen köpte två bubbelvattenburkar och godis åt mig, vilket var typiskt sötnosaktigt.

...

Jodå. Jag fick det, den äckliga magsjukan. En helvetisk natt, när jag lyckades somna visste jag att jag skulle vakna och må illa, fick vänta sen tills jag mådde tillräckligt illa för att kräkas; minst en gång i timmen.

Nu, *peppar peppar* har jag lyckats ligga på soffan i 5 h i sträck, stundtals blickstilla, och den senare tide se lite på tv. försöker få i mig lite saft nu... blir alldeles slut av att skriva detta, ska återvända, och försöka peta i mig ett plommon under de närmsta timmarna, som kan göra sällskap med en dl yoghurt som lyckats hålla sig kvar...

blä.

det värsta är ju att jag antagligen kommer smitta killen min.

Och jaaa jag är ynklig! Kunde ingen varnat mig för magsjukan nnan jag börja jobba.

hej svejs

Övertrött

Jobbat min första natt någonsin inatt. Jag har försökt kämpa emot tröttheten hela natten, men väl hemma kan jag inte somna. Måste slappna av lite och varva ned tror jag.

Först var det bara tänkt att jag skulle jobba kväll på äldreboendet, men så spydde personen som skulle ta extraskiftet precis innanför porten, så jag erbjöd mig att stanna. Jag hjälpte den ordinarie natten och det var väl egentligen inte så farligt. Fastän vi hade magsjuka på avdelningen och allt. En gång i kvarten torka spyor... och det andra, ja ni vet väl hur det funkar. Men det var lärorikt att arbeta natt. Dagpersonalen var så lagom sugna att börja jobba när de kom på morgonkvisten och fick veta vad som väntade dem... och alla kände hur det bubblade till i magarna.

Så nu är det bara att hålla tummarna att inte jag blir smittad. Mina händer har tvättats och desinfekterats tusentals gånger känns det som, och som man spritat arbetsskorna..., och sedan tillbringade jag lång tid i duschen och tvålade in mig noga två gånger, allt för att inte sprida äcklig smitta till sambon här hemma. Och kläderna mina ska slängas i tvätten ögona böj imorgon, de väntar i en plastpåse.
Än så länge mår jag bara lite illa av vitpepparn jag stoppade i mig i förebyggande syfte. Ska hålla mig från affären också, vill ju inte skapa en "ny skandal" för dem haha.

Nu ska vi se om jag håller på att somna eller ej... Varit uppe sen 11 igår, blir snart ett dygn. Och låt gudarna beskydda mig från att vakna upp i magsjuka...!

Slängkyss med spritad hand och bakom grönt skyddsförkläde!

Tänk att jag skrev så!

"Jag har svårt att hitta på något väsentligt att göra på fritiden, så jobba är ett sätt för mig att spendera dagen."

Hej, bara hej

Hej.
Idag är det en trist, dålig, vardaglig vardag.
Drygt. Och tänk att det vet jag fast jag gick upp för 15 minuter sedan, vid 11.

Igår däremot var en bra dag. =)

Pratade med Eric Hasso på msn och fick läsa hans senaste manus. Pratade om hans företag Igelkott Film, och jag var sådär lagom pinsam när jag kom på att klippning är ganska drygt, när han berättade om sin dvd med provfilmer på 9h, varpå han skrattade åt mig och sa att "man klipper inte provfilm". Nä. Min hjärna mindes bara en sak... menade inte klippa provfilm. Dah. :)

Senare på kvällen, vid halv tolv sådär, ropade sambon ut mej på balkongen. Ett inbrott hade precis skett, i byggnaden längst bort. Ett larm tjöt. Någon kille skymtades därborta och enligt sambon var det samma snubbe. Jag ringde polisen men de hade redan informerats. Dock påpekade jag att de var kvar... möttes av ljummet intresse. 7 min senare kom vaktbolaget. Typ 28 minuter senare kom polisen. Ännu ett inbrott som aldrig kommer klaras upp.

Nästan som på film.

Språkarnas Storhetsvansinne

Igår dratt jag på rumpan. Glashalt och tunn snö ovan var vägen. Hade (tog) sällskap med en arbetskamrat på väg hem från jobbet igår vid halv elva-tiden. Vi bodde visst i samma stadsdel och jag sa att det är ju inte så långt att promenera, bara 20-25 minuter... Då skrattade han och sa att 15- nej 10 minuter tar det för honom i vanliga fall. Vägen var som sagt isig och hal. Han slirade till och höll på att snubbla, och jag gjorde likadana snubbelgubbe-manövrar och han sa att snart kommer någon drutta på rumpan. Gissa vem som till slut for i backen, rakt på höften, och fick en hjälpande hand upp? Jupp - jag! Inte saktade vi ner för det, och jag höll mig envist fast i samma takt, för att inte vara sämre, och snart nådde vi vårt mål och avbröt oss mitt i samtalet med ett hej då. Genade in vid Galaxen och kom sedan hem, varm och trött. Och med ett stort område på höftbenet som ännu idag värker lite fast utan blåmärke som minne...
Schpännande va.

Nilla har en ny blogg och jag ska genast länka till den så fort jag får grön signal. Språkarna (och en ekonomistudent) sprider sig ännu längre ut i jorden den 5 februari. Snart tar vi över världen, fattar ni det???? Vi började smått med Dalarna, och dök sedan ner i Skåne. Därefter utökade vi vårt område till Lappland och tog oss an valdistrikt ingen riksdagsman i Stockholm bryr sig om i normala fall. Vi fick storhetsvansinne och ska härska i Östasien det närmsta halvåret. Nästa månad utökar vi bemanningen i det området i ett nytt land och hoppas att sydkoreanerna fogar sig... Vad skall hända härnäst? Ingen vet... not even God himself. Muahahahaha!

Bullbak

Bakat bullar idag, två plåtar! Först typ 10 bullar med alldeles för lite smör till fyllningen så de blir lite knastriga med sockret och kanelen. Sedan 10 med lite för mycket smör så det blev rinnigt (följde receptet och smälte allt). Sedan tog jag ett par stycken och använde mandelröran vi köpte på Kanarieöarna som är såå söt och god till fyllning, det blir kanske för sött, men de har jag inte provat än. Och sist så tog jag ett par bullar och duttade ut smöret och strödde kanelen och sockret direkt över. Jag tror att de blev mest lyckade. Nu doftar hela hemmet av vetebröd. Nästan så man kan ha husvisning då, priset går ju visst upp med doften av nybakat...

Franskaläraren på YouTube

http://www.youtube.com/watch?v=TOFcEikd0PY

Det är det inte alla som har! Hehe!

Gamla skolan försöker vara "hippa" och moderna och vill ragga elever genom YouTube. Och en gammal lärare skymtar förbi... Scary. Men kul att se elever man känner igen, fastän de tagit studenten 2007.

:)

Så Nilla, hur känns det? Jag känner mig... yr. Och malplacerad.

Pang! Där slog sambon igen köksdörren och dricker vatten. Förstår inte kopplingen. Har han vaknat? Oj, sent. Tjugo i två. Nu har Nillas msn-kompis sen 5 år tillbaka gått för att sova... och jag har redan haft tänderna borstade sedan en timme tillbaka. Nu hälsade muffeln på. Kanske ska gå och hålla honom sällskap?

Men snälla, innan jag går - kan någon berätta för mig vem som pratar?? Är det han den där duktige i årskursen under oss som gjorde filmen om någon studieresa till Finland?

My Pal Gunnar

Eric Hasso? (personer som är offentliga får väl nämnas vid namn? Och eftersom han är ute med sitt namn får väl jag vara ute med hans namn?)

Ibland kommer det annat än bokstavsbrickor på Betapet...

fredrik caaa: skål från grannkommun hehe
fredrik caaa: strippar tusan iw ebcam om du vinner skålllllllllllllllllll
sakoline: it's a deal
fredrik caaa: hah
fredrik caaa: tror inte du vills e ändå skål
fredrik caaa: från hedemora
fredrik caaa: men håller alltid va ja lovar
fredrik caaa: =)


"ok"En stund senare
fredrik caaa: satan var barmhertig nu


Ännu en bit senare, och fler poäng senare
fredrik caaa: får ja ångra mig ju
sakoline: jag kan lugna dig med att du slipper vare sig du vinner eller ej
fredrik caaa: vet ja väl
sakoline: :)
fredrik caaa: jävlas ju bara
sakoline: skål
fredrik caaa: skål

» Därmed vann sakoline!

fredrik caaa: had enog fans trippat asg
sakoline: god natt
fredrik caaa: natt
» fredrik caaa har lämnat spelet.

Länk om tid

http://apollo.fl-net.se/novell/viewText.do?id=4269

Knepigt.

Min snuttefilt - svensk osignad hip-hop

Jag ska tönta mig...
...som Chris skulle ha sagt.

Ni vet Ken Ring?
Rapparsnubben från Hässelby - ja.

Jag gläds åt en sak han gjort i alla fall - förutom vara min barndoms främsta ansikte för Västerort - nämligen lirka in två saker med mig som starkaste gemensamma nämnare i sin låt Privat fest.

Live från Dalarna yao Hässelby va händer?


Detta, mina damer och herrar, ska jag trycka upp på en t-shirt och därmed visa mitt rätta jag. Då ska Chris banne mig få se på tönterier. Han har ju t.ex. "förbjudit" mig att ha en tröja på mig med Hufvudstaden tryckt. Men eftersom jag aldrig glömmer mina hip hop demos så kan jag lika gärna stå för vem jag är/var. Ha ha ha.

Jag är lite trött tror jag. Fattar inte vad Kim pratar om på msn så bad honom hålla upp, och Nilla försöker visa bilder på hur snygg hon är från en stylingdag hon varit på, men denna förbenade konstiga msn-versionen visar ingen visningsbild, och jag är mätt på Non Stops och sötnosen min sussar sött inne i sovrummet sedan två timmar tillbaka - på en fredagkväll? Sjukt.

Det här är mina favoritrader från svensk hip hop som påminner om svunna tider på whoa:

Vi har allt som ni vill ha, när Ingo o Dispyten dyker upp så får ni dra för, är man kass så är man nolla - trodde ni att vi skulle visa lite hänsyn?

Det var en tidig version av Ingo & Dispyten från Sex Stycken Stryk. Tittar in på deras MySpace och ååå måste utse bästa introt också:
Tillåt mig att presentera... Astmagräs!


Varför är svensk osignad hip-hop så underbar?

Min snuttefilt bland Kapten Röd- kuddar och Ozzy Osbourne- täcken.

Fredagsmys & fredags-stå-i

Kära blogg
Idag har jag småätit godis och nötter men ingen lunch,
druckit en smoothie på yoghurt, hallon, ananas, israelisk sweetie (sur och o-god, den är som en snällare grapefrukt) och lite linfrön för maggen, följt med Chribban på ärende där receptionisten vänligt läspade att man måste ringa och boka tid, och städat. Bara för att jag är lite mallig, vi har; diskat, rensat sovrummet från rena och smutsiga kläder, dammsugit, torkat golv, slängt sopor och flaskor, småplockat fint och rengjort spisen & hela badrummet. Normal och vanlig städning alltså. Nu har vi lyckats städa en gång i veckan ordentligt - bravissimo.
Chris: Senaste news
Nu har han gjort klart pizzadegen som ska stå och jäsa och det firar han med en att knäcka en öl.

Och imorgon blir det poker och vi ska försöka baka bullar innan dess - riktigt hemtrevligt ska det bli alltså.

Följande tycker jag inte om: använda tepåsar i vasken. Det är äckligt bara.

Och så tycker jag att några från Stockholm ska komma upp och hälsa på, speciellt en som åker till 대한민국 i februari, och gärna de andra (i Στοκχόλμη, Lapin lääni och övriga شاهنشاهی سوئد) som aldrig varit opp och avlagt visit i Borlänge. Övriga är varmt välkomna också, tillika uppehåller sig i 日本 och Holmia.

Ni i Telga borealis och vid Mälarmeer har också stående inbjudan, ni är ju familj liasom.

Pöss

Hur ska vanliga människor använda informationen?

Media är ju som bekant rädd för att ge ut information som kan vara diskrimerande mot en speciell grupp, t.ex. nämna att en misstänkt brottsling är kosovoalban eller rom om det inte är väsentligt (av allmänintresse är alltså inte ursprunget). Rädda ibland i alla fall.
Jag kan förstå att risken med att peka ut en nationalitet blir att stärka folks fördomar; kanske inte är tidningens syfte, så länge det inte är någon nationalistisk ungdomsförening som skriver.
Jag förstår bara inte vad vanligt folk ska med infon till?

Jag läser på ett forum en kvinna som påstår att hon kände sig trygg med att veta i vilka grupper brotten förekom när tidningarna tidigare skrev ut sådant. Min fråga är naturligtvis vad hon med infon ska till? Undvika vissa människor? Dra åt sig öronen när hon hör att grannen kommer från samma land som den där rånaren...? Hänvisa till artikeln när hon skriver rapporter åt BRÅ? Ha föreläsningar i serbiska föreningen i Rinkeby med den serbiske våldtäktsmannen i åtanke?

F.ö. är det bara skrattretande när de inte direkt berättar vilken nationalitet en brottsling har, när de indirekt berättar det genom att nämna att hen har dubbla medborgarskap i något land, eller t.ex. "hälsade på familjen i Nigeria sommaren 2006".

Minns även gammal artikel jag läste om misstänkt snatteri i Säter. "Resande" människor hade gått in i en butik, gömt varor under sina stora kjolar osv. Varför inte bara sätta rubrik "Zigenare stal", alla fattade ju ändå hinten?

Och tjejen gav mig aldrig en förklaring till hennes påstådda trygghet i att veta.

Apropå bara bröst i simhallen?

Det är väl mer sexuellt upphetsande med ett par bröst som trycks ihop och upp av en sexig behå än som hänger sladdriga och lösa?

Om man tycker att bara bröst i simhallen enbart skulle gynna snuskiga farbröder som stirrar, menar jag...

"Konstigt, läskigt och intressant"

Är det för Ems i Japan. Och jag som tyckte att det kändes konstigt att börja i en skola 2 mil bort...

Igår satt jag som sagt i kassan själv. Och det gick väl som jag förväntade mig - rätt OK med något fel då och då, nybörjar- eller inte. På natten drömde jag naturligtvis att jag drog varor... Kul dröm. Fått ett nytt kassapass på söndag kväll, så fram till dess får jag se vad jag får göra så länge.

Nu ska jag fortsätta se på Pippi Långstrump. Det är lite balsam för själen att se sådant man såg som barn och minnas alla repliker och märka sådant man inte riktigt tänkte på då. Ha en underbar dag.

"Glöm bort räkincidenten!"

Nej! Jag ska inte skriva något om allt sex vi såg på TV eller vad jag gjorde på jobbet idag. Jag ska prata om att vara brudtärna åt någon betyder inte ett skit för mig.

Muffel-Johan blev lite förbryllad och spak och tyckte en massa.

Men ack, jag ljög. Det hör väl till vanligt sunt förnuft att inte låta en rubrik stå utan förklaring?

Gick kassautbildning idag. Två snälla flickor lät mig sedan stå med och se på och sedan fick jag prova själv några gånger och stackars människor säger jag bara, att se hur köerna växer och tvingas svara på mina frågor om vilken kod gul lök hade nu igen... Men de verkade ta det bra :) Och helt värdelös var jag väl inte. Slutprovet kommer imorgon då jag antagligen får sitta i kassan under kvällen - själv (själv som i utan hjälp men naturligtvis med arbetskamrater springandes i närheten). Jag har bävat inför denna dag sedan jag sökte mitt första butiksjobb för många herrans år sedan (som jag inte fick). Men så idag när jag faktiskt hade flyt och tyckte att det var roligt att scanna varor och tillfredsställas av raderna på skärmen över dragna varor... så gick en burk med räkor sönder. Huga. Jag började inte grina, snarare förläget skratta (otäcka unge) och sådana där problem är ju typiska nybörjar-olyckor - vissa omtåliga varor bör inte åka med bandet - och jag lärde mig av mitt misstag; tror jag. Fast roligt är det ju inte, särskilt inte för min kollega/handledare som fick göra rent bandet, och kunderna som blev oroliga över räk-stinkande varor... yeah. Och när jag senare tackade för mig och skulle gå hem, ropade kollegan vänligt och hurtigt efter mig: "Glöm bort räkincidenten!". Och det ska jag banne mig göra. Fast den inte fastnade hårdare än det faktum att jag inte åt någon lunch pga. det faktum att jag inte vågade gå in i personalrummet och lägga lådan i kylen - loser! Det är ju de små grejerna - som att jag inte fick in sedlarna där de skulle - som jag oroar mig för. Och kontantuttag-rutiner. Inget räkspad.

Juste. Undrande över sexet? Bara sett en dokumentär om tabu, sex och "extrema scener" nyss. Och precis därefter dök en fem sekunder upp av en scen ur Vänner där Monica är sentimental över att vara någons brudtärna. Kunde inte ha brytt mig mindre...

Köss!

Fru söker Bonde

Blitt medlem på dejtingsajter och letar bönder åt M. Vi sitter i telefon vid varsin dator, scrollar och fnissar. Bedömer och skickar ros, blåklint eller halmstrå till snubbar på FarmerDajting.se. Ett sant nöje, det där med nätdejting. Men fy för Mötesplatsen.se, som kostar 199kr/månad om man vill se och skicka meddelanden. Tur att jag bara ska söka på folk ;) Fast jag har ju redan min bonde ute i soffan. Smack!

2008:as första lördag

2008! Spejsigt årtal.

Pratar med Nilla som frågar om nästa gång jag kommer till Stockholm. När jag får schema (om) på ICA Maxi kan jag bättre planera in resor ner. Känns så tråkigt att inte kunna dra ner en helg utan att eventuellt gå miste om jobbpass.

Idag fick jag vara i Minihuset - barnvakta barn vars föräldrar vill handla ifred alltså. Sammanlagt 19 ungar på drygt 4 timmar. Ibörjan lite rörigt stundvis; en vill ha hjälp att knyta samtidigt som någon vill höja volymen på filmen, en börjar gråta för att han inte kan rita av Starke Adolf, och en annan vill "sälja" mat till mig prompt och ge mig pengar eftersom man tydligen får pengar i kassan istället för ger. =)

Badrumsdörren står och slår. Donk donk. Först skyllde jag draget på Chris, att han inte stängde balkongdörren ordentligt, och skrev en stor skylt att "är man 21 år ska man kunna stänga dörren - kan man inte det får man inte vara på balkongen själv". Den tog han ned. Men nu har jag insett att det helt enkelt är som det är, i denna lägenhet.

Ååh. Min älskling svarade inte i telefon förrän efter den hundtatolfte signalen, och då lät han trött och mjuk och go. Han började 6 imorse och då händer det att han droppar av när han kommer hem. Jag fylldes av ömhet och kärlek och köpte hem lite god marinad och hoppas att han vill äta lite kött och kroketter när han vaknar. Har även sallad och champinjoner men det skippar han nog...

*gäsp*


Emelie åker till Japan imorgon - sjukt långt borta - och jag ska vara i Minihuset och leka.
 Ciao

¡A veces quisiera ser un angel!

Har ni hört One More Song med the Kelly Family? Jo klart ni har, den som är så fin. Det introt låter som jag känner. Tyckte att det var lite sorgligt när de åkte hemåt nyss. När de tryckte sig in i bilen och satte på sig säkerhetsbältena. Och syrran ville ha sin Plopp med sig. Och mamma oroade sig för väglaget.

Vi firade systern. Nu bara ett år kvar tills hon "får göra vad hon vill". Vi åt på grekiska, åt tårta och så fick hon sin present av mig och mågen hennes; 150 kronor till skolböcker i Etiopien. Hon får skylla sig själv när hon är så rättvisemärkt. Allt medan gubben jobbade och slet på lagret, vilket han för övrigt ännu gör. Nu är vi för övrigt utrustade med skrivare och kaffebryggare.

¡A Veces Quisiera Ser Un Angel!

Nu har även Johana tagit sina vingar och flugit hem till sitt latinamerikanska hem. Säkerligen efter en varm, tårfylld kram som avsked. Tyvärr hade de på något märkligt sätt tagit fel på datum, så istället för att vänta 6 timmar på flygplatsen i Madrid fick hon vara där i 18 timmar... Med 4 euro kvar på fickan efter internet och mat. Kewl.

Nu ska jag ägna Betapet och Malin 50 % av uppmärksamheten var. Med lite Kelly Family i bakgrunden, och kanske lite familjeliv och Metro "uppå" det.
Pöss.

Roses of Red - The Kelly Family
Med kanske världens töntigaste video.

One More Song - Kelly family
An Angel - Kelly Family

Ett happy nytt år 2/1

 

Internet försvann mirakulöst nog på nyårsafton så detta blir väl inte särskilt uppdaterat. Jag ringer kundservice nu för "fixa problemet!".

 

Du befinner dig tillfälligt på köplats... 29

Men jag får inte prova om en timme (icke lunchtid) för "du har väl inget bättre för dig nu." Ha, det är ändå hans telefonräkning som får betala den långa väntetiden.

 

Vacker musik ändå, det där bakgrundssoundet.

Fredagen den 28 december gick jag och grabben på S2 där Rootvälta spelade. De på jobbet skrattade åt mig när jag sa att det var det bästa jag sett och mumlade något om Pink Floyd eller nåt.

 

Du befinner dig tillfälligt på köplats... 28... i helvetet!

Men jag och sötnosen dansade ändå till Vara och alla var glada och de på scen hade bubblande energi. Så jag får tycka vad jag vill.

 

Åsså blev det nyårsafton. På äldreboendet hade nästan alla med sig tårta till sina "stackars svältfödda släktingar"så säkert väller det grädde ur öronen på dem vid det här laget. Sedan gick jag hem och piffade upp mig och rengjorde mig och så vidare, och sedan kom Rickard, Jessica och Linda och vi åt kycklinggryta och hade det fett nice. Och bara så ni vet så tänker jag skriva ut namn åt höger och vänster idag, så är det någon som är efterlyst eller eftersökt av en lönnmördare får du väl höra av dig så kan vi skriva att jag såg dig i Västerås eller något.

 

Du befinner dig tillfälligt på köplats... 24... och vi var rätt så snabba den här gången, va?

Efter deras ankomst anlände även Peter och hans Ronja, och vi provsköt några fyrverkerier och lekte vuxna lekar som Jag har aldrig och Fuck the Dealer. Och sådär hade vi det ett par timmar. Efter att jag och Peter åkt ur en lek lurade/tvingade/föreslog/var trevlig med mig honom på en kort promenad. Jag behövde luft och miljöombyte för en liten stund. Ingen visste dock var vi var, men å andra sidan märkte de ingenting till en början heller. Ett missat samtal på mobilen bara.

Rukko och två polare kom förbi och sa hej och såg ut som Jesus på korset på kortet jag tog men som jag inte orkar putta in här. Men de skulle snabbt vidare och samtidigt som de lämnade borgen kom Veronica (som såg så jäkla bekant ut), Tompa, Tobias och Helene (som såg ut som en tvillingsyster till en Anna, men detta förnekades starkt). Dessa stannade till efter tolvslaget och med dem återupptogs lekarna samt en del andra varianter. Emellanåt hade jag telefonkontakt med Camilla från jobbet och försökte få hit henne. Nu har för övrigt jag kommit till köplats 14 och det går framåt vill jag påstå. Sedan skulle det komma en kille som är dryg när han är full, ensam, men han kom och gjorde inte något större väsen av sig, tillsammans med tre stycken till. Då var klockan 23.44 och vi körde ut allihopa till parken intill, Camilla och Erik mötte upp, och sedan vare bomber. C, E, L och jag sökte skydd när ett gäng intill sköt snett, och efter ett tag (jag ogillade idén med fyrverkerier och alkoholintag sen start) gav jag grabben en hård puss och drog en frusen Linda samt C & E som ville se på lägenheten med mig in. Samt ett antal andra som stod och väntade i trappuppgången. Jag hade en smula oro i mig eftersom Christian och Rickard (som var en tidigare länk i en kompis-kompis-kedjan) fortfarande var ute och sköt fingrarna av sig, men det var rätt så lugnt faktiskt. Resten av kvällen/natten drack vi, spelade kort och hade det rätt soft. Fast jag tröttnade mot slutet och satt inne i datarummet och lyssnade till Tompas lugnande "men jag älskar dig"-prat på golvet med sin tjej som gått hem. Och Kristoffer, han som var "festens enda nyktra" och som sedermera var en av festens mest onyktra, som kom och ville prata.

 

Köplats 6.

Jomen, jag tror Chris bytte lite nummer med några och bortsett från att Micke återvände och frågade efter sin ena handske när vi precis krupit ned i sängen, somnade vi in i det nya året vid halv fyratiden och hade det rätt bra. Och Christian återupptog sin tradition om bio på nyårsdagen så efter att ha tömt och kastat flaskor och diskat, käkade vi middag med Rickard och Jessica och gick på Arn - Tempelriddaren. Har inte läst boken men den var sevärd. Lite seg i början men i mitten och mot slutet greppade den sitt tag om en hårdare. Och idag, dagen efter nyårsdagen, är jag fortfarande lite seg. Ska ta något att äta nu, och se om de fem personer före mig hinner dö innan jag gör det.

 

Pöss.

 

Och jag hade inte pengar på mobilen för att kunna svara på alla sms. Ber om ursäkt.

 

 


 

Peeee äss! Här har man suttit i fyrtiofem minuter och väntat, och när man väl kommer fram och ska prata hör jag bara "Hallå? Hallå?" och sedan ett klick. Schysst! Och irriterande i allra högsta grad.


Nu har vi internet!!!! Och imorgon tittar mams, paps och Stins förbi och ska göra nåt. Stackars Muffel-Johan jobbar. Nu ska han diska så jag ska tömma diskstället. Ciao!

 RSS 2.0