Nostalgitrippen till UM

Jag gick in och läste lite på ungdomar.se.
Det är inte längre UM. Jag var en av dem som ända in i det sista protesterade mot det "nya" ungdomsmottagningen.se och namnbytet till ungdomar.se. Förra året gick jag ur, jag var inte längre än av dem, jag hade vuxit ifrån dem, blivit som LadyTea och de andra - blivit för stor.
Kära gamla UM som jag älskade, hatade, älskade, hatade. Finns ingen chatt kvar, det är som om jag vill gå runt och beträda en äng och se några ruiner kvar efter den...
Ett litet tack går dock till gamla ungdomsmottagningen.se för att jag frågade efter en låt där på forumet, och en viss mysgubbe läste tråden, kopierade min msn-adress och skickade över låten, och sedan blev min kontakt på msn som sedan ledde till det andra... Tänk att det är fem år sedan nu... För han såg inte ut att vara 17 år på bilden, men det var han, och nu är han 21 år och fyller 22 i år.
Och att det här faktiskt borde vara "vår låt" eftersom det var den som han och hans brorsa hade bland sina tusentals låtar:
The Tamperer Feat Maya - Feel It

Lustigt egentligen. Nu pratar de om "träffar" på UM, när jag var där talade vi om kollektivt självmord... Kul med positiva förändringar!

Kungamordet

Såg just andra delen av Kungamordet på SVT:s hemsida. Den är så himlans bra, så realistisk, skrämmande och fångande. Marie Richardssons Linda flyr ut i natten, svårt misshandlad, hon låg övergiven och medvetslös på golvet av sin man fd. finansministern, spelad av Reine Brynolfsson, och jag höll andan och trodde att nu, nu hade han ihjäl henne. Så vaknar hon upp på det kalla golvet dekorerat med glassplitter och vacklar ut och springer sedan nedför gatan.
Länge sedan jag såg en sådan bra dramaserie. Politiska intriger och en hustrumisshandlare. Jag stannade med skeden i handen, nyss gröp jag ur en sur grapefrukt, och stirrade på skärmen. Hälften av avsnitten har gått, kan knappt bärga mig efter de resterande två.

Betapet 4 evah!

oeronbarn2008-02-25 22:40
"det hade inte vart fel att få följa några svenska profiler inför nästa SM, à la "word wars". tänk bara godbitar som: bror mu och jagularen lyfter skrot och anagrammar; knevert dricker jäger, okynnesspelar och går i kognitiv terapi för att tygla humöret; sporten glassar på en strand i thailand och pratar stort om den chockerande comebacken; elmis spelar pingis och låtsas vara totalt ointresserad...
kan bli nåt"

ur samtal på Betapets forum

Morristowns trådstart : Vad unnar du dig för din lön idag?
2008-02-25
emmylicious: [...]det vi ska unna oss denna månad är dock en kastrering av katten, ev. ett par nya byxor var, och så vill jag gå på ansiktsbehandling.
Morristown: Jag fattar inte om katten tycker att det är bra att ni unnar er en kastrering
emmylicious: vi ska unna oss en kastrering AV katten, p.g.a. att han är sjukt dryg.
Dyslekso: Kastrering AV katten...herregud vad jag skulle skrika.
emmylicious: bla bla bla kastrering på(?) katten av veterinär.
Morristown: Är det inte bättre att sitta på en stol?
Basta: Kom ihåg att ta av katten dom nya byxorna innan bara, så dom inte får fläckar.
Dagens citat från Warpdrive

"FreddiGredd> Blir lika nöjd varje gång jag tänker på att alla barn som föds i göteborg i år blir 08:or."

Min idol Eisa

Min idol Eisa säger en massa smarta och roliga saker! Det är därför min dator är döpt till Eisa efter henne.
Det här har hon skrivit i sin familjelivblogg http://www.familjeliv.se/Bloggar-7-5/b79293-12.html
som jag så fräckt kopierar ifrån:

"Barnmorskan tyckte jag skulle sluta med Lergigan nu. Så jag gjorde det. Har ju ändå inte spytt på 3-4 veckor.
Men ACK och VE det gick åt helvete.
Har nu kalvat upp lunchen.
Jävla skit.

Faktabok: "Bara 1% av alla gravida kvinnor drabbas av något som kallas för hyperemesis gravidarum, det vill säga att illamåendet håller i sig efter vecka 13"

Varför ska jag vara så extremt statistiskt ovanlig för? Vad är det mer som är ovanligt? Jag kan ju lika gärna ha massor av avvikande saker. Barnet kanske bara har tre tår.
Faktabok: "Bara 0,04% av alla barn drabbas av något som kallas avsaknum av fotextremitetum, det vill säga att barnet har bara tre tår sammanlagt".
Ja, eller så kanske jag får en jätteovanlig förlossning.
Faktabok: "Bara 0,00009% av alla förlossningar slutar med att mamman tappar alla tänder"

Tog en Lergigan.
Hatar allt.
Saknar pojkvännen.
Ska jobba snart, palla.
Allt är tråkigt."
Torsdag 7 feb -08

14 feb - 08

"Hur uppkom uttrycket "Håller du ställningarna medan jag är borta?"

Var det två byggarbetare och det ena blev kissnödig eller? Stackars han som blev kvar. Det måste vara jättesvårt att hålla en ställning ensam."


23 feb - 08
"Ibland kan jag fundera över alla handikapp som finns, och undra vad som vore värst. Om barnet föddes med CP-skada eller Downs syndrom.

Nackdelar med CP: Palla hålla på med rullstol, palla mata barnet for ever.
Fördelar med CP: De är trots allt intelligenta, även om de typ inte kan visa det.

Nackdelar med DS: De är förståndshandikappade, ser konstiga ut, kommer aldrig förlora oskulden och skaffa barn.
Fördelar med DS: Kan gå och äta. [...]"


Nu orkar jag inte leta upp fler underhållande inlägg av Eisa men jag återkommer säkert. Eisa is best.

Möten

Möten.

Idag handlade en "idol" av mig, Oskari i Fimbultyr, och när jag bad om leg för att han köpte tobak kunde jag inte låta bli att utbrista "men det är ju du!". "Vad har jag nu gjort?" var hans respons, men jag hoppas att han blev tryggare av att höra att jag bara kände igen honom från bandet. Eller mer orolig av mitt stalkerbeteende kanhända. Jag bad honom hälsa till Berka , mest för att säga något trots att jag själv kan hälsa, och så funderade jag på om jag får titta på namnet på id-korten eller om jag ska fokusera på enbart ålder och foto. Skitsamma :)
Även två från nyårsfesten kom och handlade, de kände inte igen mig först men jag "påminde" och då låtsades de i alla fall. Dragna eller vad?

I fredags hälsade vi på hos Chris faster Maryanne och hennes familj med ungar och allt. Han fick träffa tre kusiner och fem kusinbarn allt som allt. Det var ganska trevligt faktiskt, blev väl bemötta och tårtan var god. Och födelsedagsbarnet sm fyllde 16 blev i alla fall märkbart glad för sitt presentkort i en Gamebutik. De är alla otroligt lika varandra. Kom knappt därifrån för allt prat om släkt och gården i finska Malax osv. Får se om de lägger ut bilder som jag kan sno, haha.

Imorgon har jag min första lediga dag på två veckors idogt arbete! Min chef sa att de hade behövt folk imorgon men att han inte hade hjärta att fråga mig eftersom jag jobbat så mycket redan. "Jag vill inte att du jobbar imorgon. Jag vill inte ha dig här" var andemeningen haha!
Trivs som fisken och lockas av pengar, jojo. Fast idag var jag rätt seg faktiskt, jobbade till 22.30 och så sålde jag ju faktiskt snus (eller var det cigg?) till självaste Oskari. Töntig eller ej, det gjorde jag.

Vackraste sången

http://www.youtube.com/watch?v=rLrAkQKC2Vc

Du måste finnas - Helen Sjöholm
ur Kristina från Duvemåla.


Typiskt (!) att jag var för liten för att se den musikalen...

Vaniljsocker eller vanillinsocker

Jaha! Så det är inte samma sak?
Jag som alltid trott att vanillin var finska för vaniljsocker och att det svenska namnet stod på baksidan av burken... noll koll alltså. Nu fick jag lära mig något nytt.

Min 150 cm långe nye vän

Jag har en ny kompis. En kompis som det tog drygt en timme för att kånka hem, vars tyngd fick mina armar att värka, och som blev frusen fastän det inte ens var minusgrader och fick bruna fläckar på sina gröna blad.
Men fin är den! S på jobbet frågade om det verkligen var så smart av mig att köpa en 150 cm lång växt för trehundra kronor som jag dessutom skulle få bära hem... Jag var dock väldigt säker! Jag litade blint på en kund som sa att det var ett bra pris på en sådan fin växt. Så idag bestämde jag mig efter att ha fått lite tips av en gubbe som ställde upp krukväxter på hyllor och som blev herrans glad av att ge lite skötselråd mitt i tristessen - och släpade den till kassorna.

Väl ute sviktade dock modet. Jag fick byta arm flera gånger om, slank in i ett okänt trapphus och stod i lobbyn på två olika hotell bara för att vila och låta blomman värma sig. Hade ju dessutom en kasse mat med mig. De sista metrarna sprang jag för jag visste att om jag bar längre till skulle armarna gå sönder, haha. Väl innanför porten hemma satte jag ner mina två kompanjoner och sjönk ned på golvet, fifflade lite med mobilen och slappnade av i mörkret. Olyckligtvis kom det en tjej in genom porten som inte såg mig utan körde dörren över min fot och sedan anklagande utbrast: "du skrämde mig!" och sedan gick upp för att ta hand om sin lille hund som bor på våningen under mig. Jag följde strax efter upp och utbyttde några få ord med hennes pappa/bekant/pojkvän (eller vad de nu har för relation) för att visa att jag är snäll.

När jag sedan kom in i lyan lagade jag en exklusivt god middag till mig själv (jaja, plus matlåda och lite till Chribbe); kotletter som jag först stekte (telefonsupportad av morsan) och sedan lät koka med paprikor och champinjoner i en sås gjord av matlagningsgrädde, lite soya, sambal oelek, fond och kryddor - bland annat en ny chili/lime som var god och som jag köpte in idag. Snygg, om burken tyckte S som tog betalt av mig, god tyckte jag som senare smakade. Till detta åt jag kamutvete som var ganska gott.

Roligast idag var dock sis som jag pratade med i tellen, jag berättade om mitt planerade köp och hon levererade en kul fundering; vad hög, går den inte upp till taket då? Jag påpekade att både jag och hon är en decimeter längre än den...

Min gröna växt. Inte bara en kompis; numer även en familjemedlem som står mellan sofforna och ser glad ut. Nu ska vi bara se vad Christian säger om dig!!!

Vuxengrej

Nu har jag gjort en till vuxengrej... tsss...  Vi ska till Christians ena släkthalva på fredag för att fira hans kusinbarn. Och nu har jag haft mejlkontakt med hans kusin om tips på vad hennes 16-årige son kan önska sig? Är inte det en sådan typisk vuxengrej som inte borde komma än på ett tag...? Men nu har vi ändå fått lite heta tips så nu får vi väl svänga förbi Kupolen när det finns tid. Hej Hopp! Länkar förresten till Nazlis nya blogg i min länklista nedan.

Nämen hejsan på er, lilla Fifi-Trixibelle å Peaches Honeyblossom!


Kändisar kan mycket - le bländvita leenden, skilja sig och döpa sina ungar till konstiga namn.
Dessa hittade jag på www.babynames.com & www.babyhold.com:

unge kändis-pappa och kändis-mamma


Ocean Alexander Whitaker
- Forest Whitaker & Raye Dowell
Elettra-Ingrid Wiedemann - Isabella Rossellini & Jonathan Wiedemann
Poppy Honey Oliver - Jamie Oliver & Juliette Norton
Rafferty Law - Jude Law & Sadie Frost
Amber Rose LeBon - Simon LeBon & Yasmine
Saffron Sahara LeBon - Simon LeBon & Yasmine
Tallulah Pine LeBon - Simon LeBon & Yasmine
Phoenix Chi Gulzar - Melanie "Scary Spice" & Jimmy Gulzar
Levon Green Hawke - Uma Thurman & Ethan Hawke
Bluebell Madonna Haliwell - Geri "Ginger Spice" Halliwell (father not disclosed)
Zowie Bowie - David & Angela Bowie
Satchel Seamus Allen - Woody Allen & Mia Farrow
Moses Amadeus Allen - Woody Allen & Mia Farrow
Fifi-Trixibelle Geldof - Bob Geldof & Paula Yates
Peaches Honeyblossom Geldof - Bob Geldof & Paula Yates
Little Pixie Geldof - Bob Geldof & Paula Yates
Apple: Gwyneth Paltrow & Chris Martin
BreAzia Ranee: Olympia Scott-Richardson
Bluebell Madonna: Geri Halliwell
Camera: Arthur Ashe
Coco: Courteney Cox & David Arquette
Daisy Boo: Jamie Oliver
Gaia: Emma Thompson
Heaven: Lil' Mo
Heavenly Hiraani Tiger Lily: Paula Yates & Michael Hutchence
Jaz: Steffi Gram & Andre Agassi
Maesa: Bill Pullman
Maddox: Angelina Jolie
Moxie CrimeFighter: Penn Jillette
Poppy Honey: Jamie Oliver
Rainbow: Ving Rhames
Sailor: Christie Brinkley
Sosie: Kyra Sedgwick & Kevin Bacon
Tu: Rob Morrow
Zola Ivy: Eddie Murphy

Och så efter att en Johan påminde!
Pilot Inspektor: Jason Lee & Beth Riesgraf

Dagens bästa

"Har gjort en del dumma grejer på fyllan. Mest "bus". Det värsta var nog på en kontorsfest där folk söp till en hel del. Jag och några andra möblerade då om en tjejs kontor fullständigt. Alltså, vi förstörde ingenting, men flyttade alla möblerna till nya ställen osv, mest som ett bus mot en tjej som alltid var spydig och faktiskt rätt ordentligt elak mot folk. Kunde gärna komma med nedsättande kommentarer inför andra i jobbsituationer där det inte passade, eller rätt och slätt förolämpa och håna folk. Anledningen till att vi just möblerade om var att hon var blind."

saxat från familjeliv.se, 18 feb/08
http://www.familjeliv.se/Forum-4-51/m29884076.html
skrivet av en som ville vara anonym

Da svidanja, Rossija!

Det är något med mig och Ryssland. Jag har aldrig varit där men någon gång i livet vill jag åka dit. Helst innan det blir alltför moderniserat, men det lär nog ta ett par decennier, i alla fall när man ser bilder och dokumentärer som Mamma av Pavel Kostomarov. Grått, deprimerande, fult, och alla har stora gluggar mellan tänderna. Åttiotalsjoggingjackor och hucklen, ändå är ryssar så vackra; jag ser sällan en ryss som jag inte anser vara ursprungligt vacker. Den som påstår att asiatiska tjejer is the shitt har aldrig sett en rysk flicka, det kan ni hoppa opp och sätta er på.
Den typiska ryska landsbygden är lerig och ödslig. Husens väggar är täckta av tapeter i udda mönster eller tygstycken, allt ser gammalt, trasigt och smutsigt ut. Ändå fascinerar det mig något så otroligt. Griper tag i mig, är kanske ett annat ord. Så långt borta, men ändå nära; detta stora Ryssland.
Ikväll visade SVT Mamma som skildrar en kvinna som kämpar, klassiskt tema. Ljubov har nio barn samt tar hand om lille Sasja, ca 3 år, vars mamma inte är så lämplig, och det skriks och skrattas om vartannat; vilket inte ger sken av misär utan snarare vardag. På hennes äldsta dotter Alesias bröllop firar man med vodka och dans; festen liknar mest en fyllefest med svenska mått. Men jag pustar ändå ut en smula när jag inser att även Ljubov tycker att Sasjas mamma gjorde fel som ger honom en cigarett och sedan skrattar högt när han försöker ta ett bloss... Jag hann se ner på hela Ryssland i ett par sekunder där och trodde att alla ryska föräldrar var dumma i huvudet, men hoppet återvände kvickt.

Bildurklipp ur filmen, tagen från svt:s hemsida
image39

Det roligaste jag sett på länge

Min humor! Roliga figurer och röster till, i Bolibompa med alltid lika bra Nassim som ledare:
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=582679
Jag skrattade så jag grät igår. Man hör hur killarna själva försöker hålla sig för skratt emellan verserna.Här är förresten texten till låten av en av Finlands storheter bland hip hop (skulle jag tro, enda jag hört), nämligen Pikku Gs Romeo ja Julia

Läs och njut, mina vänner, läs och bara njut...

Pikku G - Romeo ja Julia

Juulia tapas Roomeon ylä-asteen kouluretkel
katseet kohtas hetkeks, sit Roomeo tajus et se
tuijottaa, tuijottaa, ei saa irti silmii
tai illal silmii kiinni, ku kävelee pitkin pilvii
seuraaval viikol uskals soittaa Juulialle
mut perheen toises puhelimes sen faija kuuli kaiken
opettaja joka teki selväks tyttärelleen
et leffaan johon Roomeo pyys, se ei tuu kyllä meneen
ne oli epätoivosii, mut samal onnellisii
kunnes Juulian faija hoiti Roomeon ongelmii nii
et yks päivä reksi, soitti vanhemmille
niitten poika häiriköi, ja parempi et
se vaihtaa kouluu, ja paikkakuntaa
se tarvii hoitoo, nää maikat funaa
vaik oikeesti tarvii, jotain aivan muuta
pelkästään Juulian, ei taivaalt kuuta

Kerto: Sä oot valo mun pimeydessäin
loistat kirkkaana edessäin
ja aivan kun olisit lähelläni, tunnen kätes kädessäin

Sun odotan vielä palaavan vielä kerran mua halaavan
ja jossain taivaan takana taas sydäntemme tapaavan (2x)

Yhten iltan Roomeon, faija latas poika pakkaa
kamas me ei tulla enää takas unohda rakkaat frendis,
me suretaan kans mut sun takias koko perhe muutetaan taas
sinä iltana Roomeo uskals koittaa, soittaa
Juulian kännykkään noin vaan ne sopi tapaavansa ulkon,
vaik oli pakkast ja et Juulia karkais kotoo, ikkunasta
Roomeo pölli faijansa auton lainaan et pääsis pian Juulian
luo tapaamispaikalle siel Juulia monta tuntii kylmäs odotti
kunnes lähti pettyneenä kyynel silmäs kotii kohti

' Juuri saamamme tiedon mukaan, alaikäinen kuljettaja
menehtyi vakavassa auto-onnettomuudessa hetki sitten.
Liikkuva poliisi varoittaa autoilijoita mustasta jäästä. '

Kerto: Sä oot valo mun pimeydessäin
loistat kirkkaana edessäin
ja aivan ku olisit lähelläni, tunnen kätes kädessäin

Sun odotan vielä palaavan/vielä kerran mua halaavan
ja jossain taivaan takana taas sydäntemme tapaavan (4x)


Carle

... var ett himlans fint namn på en liten pojke. Det ska jag lägga på minnet.

Piff & Puff

Lite minnen!


http://www.youtube.com/watch?v=tsWh6rCAb6o

Piff ^ Puff multilanguage

 

men svenska versionen är ändå bäst:

http://www.youtube.com/watch?v=JQKeboyd09I&feature=related

han har sån jäkla skön röst!

 
/ / Kit kat


Och så påsken. Vad händer i påsk? Grabben vill ta ledigt i 5 dagar och åka runt. Det lockar lite, men samtidigt, ta ledigt så länge?
:) Vi får allt se!

Ja, vad är sommar?

Minns att för några veckor sedan mötte jag en liten flicka i mitt barnrum på jobbet, som kom från ett land i Mellanöstern och bara kunde tala engelska och arabiska, och vi var alldeles ensamma i lekrummet med Barbiedockornas tomma leenden som sällskap. Barbie fick inte på sig skorna och jag föreslog att hon skulle vara barfota. "Kanske är det sommar i hennes värld", sa jag, fast på det främmande språket engelska. "What is 'summer'?" frågade hon och tindrade med sina mörka, vackra ögon. Ja, vad är sommar? För den som alltid haft sol är det ingen skillnad på vinterns kyla och sommarens värme. Ett svenskt barn längtar väl alltid efter sol, bad och hetta när det är kallt och blåsigt? Jag kom väl med en tafflig förklaring att nu är det snö och is, men sedan blir det varmt, och hoppades att hon skulle upptäcka skillnaden själv i detta klimat så småningom. Eller så hade hon bara inte ordet för den varma delen av året. Istället försökte hon pressa på Barbies små skor på Ken, prinsen. Det visste hon i alla fall; att även prinsar kan vilja ha rosa klackskor trots att Kens fot var platta och stora i motsats till Barbies små fötter med extremt högt fotvalv. Stackars prins som bara fick ha fula, svarta kängor på fötterna...

Alla Hjärtans Dag

Frågade sötnosen om jag skulle få en ros av honom (uppmanade, med andra ord).
"Ja, om du ger mig pengar så". Ts! =)

I Japan är det bara tjejerna som ger presenter, berättade Emelie, och sedan får de tillbaka presenter av samma killar på White Day i mars. Kul, va?

Kvinnlig cancerförsäkring?

Jag fick hem en rosa folder om cancerförsäkring inriktad på "kvinnlig cancer" dvs. cancer i bröst och underliv. Tyckte att det lät väldigt märkvärdigt... Behöver man en sådan eller spelar de på oron för cancer? Ligger den rätt i tiden med Rosa bandet-kampanjer och bröstgalor?
http://www.cancerforsakring.se/CancerInsurance.aspx
Jag undrar hur vanligt det är...

"Tjena Uffe" & "Du stackars negerslav"

Vi minns alla "Ansiktsburk"! Här kommer efterföljarna...

Kate Ryan med svensk text
http://www.youtube.com/watch?v=A997EJtK6Gg&feature=related

Sovjets nationalsång med svensk översättning:
"Halvfina hägringar"
http://www.youtube.com/watch?v=QWb5WuriF6M&feature=related

Sloveniens
"Bara Jan... brandmanslag... branden står sig - kommer Jan?"
http://www.youtube.com/watch?v=73KIdq0iP8g&feature=related

Nattens urklipp 2

"Jag bad min svärfar att betala tillbaka ett lån på 50´000. Då svarade han att han inte alls hade LÅNAT några pengar. Att lånet och allt som jag sagt var "bol-sitt" Vad betyder det?
[...] Han jobbar på en bank. Så han använder så svåra ord"


frågat av Salvador på familjeliv.se idag som hoppas att någon kan reda ut denna ekonomiska term som hans finländske svärfar svänger sig med.

Nattens urklipp


"På tal om det där med förväntningar. Vi lever ju i ett samhälle där det mesta fungerar för de flesta. De som omfattas av systemet. Vi betalar våra räkningar på nätet och blir arga om det inte funkar. Vi eftersänder posten, avbeställer tidningen, knappar in koden, fyller i blanketten, åker tåg och ringer om vi är sena. Och blir arga om det inte funkar. Så får vi barn, och de funkar inte som vi tänkt oss. De sover inte när vi vill, de äter inte när vi vill, de vill inte som vi vill. Då blir vi ju förstås arga. Och det är dags att göra någonting åt saken eftersom allt ju ska fungera som det ska. I det läget passar Metoderna väldigt bra in. Ett problem och en lösning."

sagt av Jumblie på familjeliv. se 13 februari 2008 angående om myten om den elaka ungen återuppstått.

CAD, någon?

Fick för mig att jag ville veta vad CAD är. Frågade killen bakom mig som sitter och spelar med kärringar, men han hänvisade till wikipedia med orden "det är där jag lär mig allting..."
Sagt och gjort. Knackade in CAD i rutan och OJ vad ointressant allting var! Stängde ner rutan och puts väck. Nada för mej. Men kanske för dig...?

Oops

Jag hittade just underdelen till min bikini i sovrummet. Inte kvar i bilen som jag trodde att den var... Såg upp på sambon med ett litet leende... Tur att vi inte kom in i simhallen! Jobbigt värre i så fall. Nu ska vi sova. Gnatt.

Torkarblad & handikappbad

Idag sov jag länge och sedan steg jag upp, efter att killen kommit in och väckt mig tre gånger och jag pratat med mamma i telefon. Ett lite lustigt sammanträffande är att hon berättade att hon varit hos min faster & farbror och firat dem, och inatt drömde jag att just de hade ett litet party med en massa iranier (?).
På eftermiddagen bestämde jag att vi skulle åka och simma. Behövde räta ut armarna lite på ett behagligt sätt. Vi packade allt vi skulle och satte oss i bilen, jag körde en bit fast sedan var jag la tonta och ville inte köra mer, så C fick ta över. Solen stack i ögonen och vi hittade rätt på en simhall vid Romme. Väl där får vi köa bakom en tant som babblar tråkigt, och sedan när vi slänger upp 2 x 40:- i inträde säger bakom-disk-damen att det var "handikapp" idag på måndagar. Happ. "Ni är välkomna tillbaka imorgon", hälsar hon. "Men då har ni stängt", påpekar jag och nickar åt en stor skylt "Tisdag 12/2 stängt". "Jaha", svarade hon och vi gick. Handikappbad, bah! Nästa gång vi försöker oss på något sådant igen är väl i augusti 2013.

I bilen föreslår jag att vi åker ner och hälsar på Cs pappa i Säter. Så det gör vi, fast klockan är efter 16, och kommer på försent att vi har tvättid bokat idag... Så vi fikade där och pratade om börsen, strejk och sådant, och så hjälpte han oss med att byta torkarblad. Eller åtminstone bytte vi plats på förar- och passagerarsidornas blad, eftersom det är förarsidans som är sämst. Christian var så lagom stressad eftersom han betalat 50:- för att se på ishockey på webben här hemma kl. 19. Så nu sitter han och ägnar sig åt det, medan vi klurar på hur vi ska äta mat. För jag vill inte se på hockey och äta... speciellt inte när vi nästan firar 3 år idag.

Det där med "nästan" kommer sig såhär!


För tre underbara år sedan var det fredagen den 11:e och då tror jag inte att jag åkte till Rimbo för att hälsa på min blivande älskling. För på lördagen gick jag på skönhetsbehandling med mamma, och åkte dit efteråt. Mitt ansikte var helt svullet och misshandlat efter alla finnar som tryckts på och alla porer som rensats osv. så när hon skönhetstanten fick veta att jag skulle till en kille, säkert mamma som skvallrade haha, sminkade hon mig med hjälp av en jättestor samling smink.
Och på lördagen den 12 feb får vi väl säga att vi blev tillsammans eftersom det var då jag åkte dit, en vecka efter det där telefonsamtalet som spelade stor roll. Samtalet natten till lördagen kl. 03 som höll på en evighet och förändrade det mesta.
Jag tror att det krävs en tjej att komma ihåg datum.

En stor treåring alltså! En ettåring är fortfarande liten, en tvååring kommer in i trotsåldern och är aktiv och skriker, en treåring kan göra sig mer förstådd och har större fantasi - leka mamma- och pappalekar till exempel ;)

Svårare än man tror att

Kom på en sak idag som jag var tvungen att pränta ner på baksidan av ett kassakort. Och sedan har jag utvecklat det här nedan:

Ibland säger man saker som "det är svårare än man tror att lägga ett schema".
Men om man då frågar sig, vad tror jag att det är att lägga ett schema - svårt eller lätt?
"Ganska svårt", kanske man svarar då.
Då borde man ju egentligen svara att det är "svårt" att lägga ett schema eftersom man (vet att man oftast) tror att det är svårare än vad man tror... Om man inte menar "man tror" generellt som i gemene man, men om man äger den vetskapen borde man ändå väga in det i sin egen gissning. Fast om man samtidigt svarar att det är "svårt" och man faktiskt inte vet, ja då borde man ju rimligtvis svara att det är jättesvårt att lägga ett schema, eftersom det är svårare än man tror att lägga ett schema.
Så det är nog enklast om man svarar det man tror och skiter i hur mycket svårare eller lättare det ofta är än det man egentligen tror. Om man inte vet det förstås, svårighetsgraden i att lägga ett schema. För då kanske man kan säga till allihopa som lyssnar att "jag vet att det är si och så komplicerat att lägga ett schema, och det är oftast svårare än vad de flesta människor, t.ex. ni, tror". Har man tur är det inte en jäkel som svarar att han trodde att det var jättelätt att lägga ett schema!

Toppen av ett isberg - så otroligt otäckt och ofattbart

Är det bara jag som FÅR RYSNINGAR I KROPPEN när jag ser den här bilden? Blir rädd. Läste en artikel i Christians Illustrerad Vetenskap om Surtsey och när jag såg en bild av en ö och visste att det fanns mer av ön under ytan mådde jag illa. Det är för stort för mig på något sätt. Som när jag lvar liten och blundade och såg hur allt växte framför mig, och drömde mardrömmar om "stora saker". En barndomsmardröm jag minns innehöll en gång "all mat i hela världen som ett stort klot som inte fick plats i mitt rum" - så otroligt otäckt och ofattbart. Sådant jag fortfarande kan tänka när jag ska sova ibland, det svarta liksom utvidgar sig och jag måste öppna ögonen och försöka få bort det (lyckades inte så ofta som liten men numer brukar det försvinna). Kan även framkalla känslorna genom att fokusera på en liten liten del av huden på tummen och så vidare... Mysko.
image38wikipedia.org

En arrrgggh trådskapare

Trådskaparen sa
"Har ni tänkt på att i preciiis varenda fall dom tar upp på efterlyst så "talar mannen svenska med brytning"... Lika varje vecka!!
Det här landet skulle bli MYCKET tryggare om vi slutade ta in en massa folk... Skicka hem alla som inte kan sköta sej!!"


Jag svarade
"De invandrare som pratar bra svenska utan brytning skulle ju inte få samma benämning "talar svenska med brytning" utan bara "svenska". Skulle det inte kännas surt för dig att bara utvisa de som bryter? Och se hur många som blev kvar?"

Lustigkurre där. Jag förstår vad hon menar men lite roligt är det ändå. Vore kanske bättre för samhället om Efterlysts medverkade (misstänkta) gärningsmän anträngde sig och pratade ren svenska inför vittnena, så kunde trådskaparen härovan ondgöra sig över kriminalitet i allmänhet som folk i alla tider gjort...

DAS PLU

Democrats Abroad
Sweden

heter amerikanska partiet Demokraternas representant i Sverige. Eller hur man nu ska förklara dem. De har ändå en tuff logotype. image37

 • Häromdagen var jag på möte på jobbet där vi fick lära oss om kundbemötande och kundmöte - hur man ska vara jämte mot kunder osv. Vi fick göra lite gruppövningar och dylikt, allt lett av en av cheferna, vars föreläsningsteknik och retorik imponerade stort på mig. Inspirerande när sådant händer och när man dessutom lär sig en hel del nyttigt.
 • Köpte en lösgodispåse åt Christian, upptäckte dock att jag inte visste riktigt vad för sorter han tyckte om... "Hur länge har ni varit ihop?" frågade en kollega. "Tre år om två dagar", svarade jag och lade till: "...så jag borde ju veta vad han gillar". "Det var därför som jag undrade", skrattade hon. Så jag tog lite sånt jag inte tyckte om för det borde ju fungera, samt lite övrigt salt och gott, så vi får se vad han säger, raringen.
Nu har jag jättemånga PLU nummer i huvudet, bara fler och fler för var dag! Är så stolt över mig själv när jag slänger upp en påse äpplen på vågen och bara knappar in siffrorna och skjuter dem åt sidan för att upprepa proceduren med en påse gul paprika och en ny kod.

Vem sa...? (Kan man få en demokrat, please)


"Jihadism - violent, radical, fundamental Islam - is this century's nightmare. It follows the same dark path as last century's nightmares: fascism and Soviet communism."

Hm. Svårt? "Nån sjuk USA-snubbe" gissar killen...

Orden är Mitt Romneys, republikan, som dock hoppat av idag. Jag tror dock inte att någon annan kandidat, republikan eller demokrat, skulle säga något annat egentligen. Trots det;

Kan man få en demokrat please? Jag tror att det blir en lite mer bättre värld med en sådan, typ Barack Obama, som trots att han stöder ett krig mot Iran ändå kan och har använt ord som "diplomati" i sina tal.

Att alla ska behöva bry sig om det här valet så himla mycket. President of "Världspolisen" är det ju tyvärr... Vem vet var nästa terrorist befinner sig, och vilket land som är dumt i huvudet och vars folk förtjänar att dö? Det är jag nyfiken på.
Iran är ju nästan bestämt, men efter det? Hillary Clinton kanske föreslår Liechtenstein, gubben McCains stab kanske hittar landet Tadzjikistan på kartan? Efter hösten vet vi.

Barnarbete på SVT

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/melodifestivalen2008/article1775033.ab

Inga små stackars barn får tävla i Melodifestivalen heller! För ingen lön dessutom...
När jag var sisådär 14-15 minns jag att en tjej från ett läger med kyrkan inte fick vara med i Melodifestivalen. Hon var för ung. Hon hade blivit uttagen och tidningarna skrev om henne och allt sånt där i stjärninramade presentationer av artisterna, men sedan nekades hon, och någon DeDe fick sjunga istället... Säkert kändes snopet. Men kan man inte räkna så blir det så... Och vi får väl se om Amy får sitt arbetstillstånd eller inte. Själv jobbar jag och kan inte se.

Ett liv för 750 000:-

http://linkopingstorget.se/index.php?val=info&id=937&l=&kategori=21&franfs=1&stad_namn=linkoping&tsokord=

Något för någon gammal Scrooge någonstans?

Måndagsvisan

Måndag idag. Min enda lediga dagen i veckan. Den använde jag till detta:
 1. Sov till 13.30 (blev väckt av att Berka ringde på vid 9.40 för att låna min Griffith-bok, somnade om efter detta)
 2. Pratade med mamma i telefon
 3. Tittade på kul klipp med Lennart Swahn som värd på Melodifestivalen-86 http://www.youtube.com/watch?v=Avqw-I99z-M
 4. Ringt och sagt upp min köplats på Kopparstaden, Faluns kommunala hyresvärd, efter 2 års lättja och 2 år av ointressanta förslag till min inkorg på lägenheter i staden (cirkus 10 stycken mejl per dag), i vilken jag inte vill bo
 5. Myst med Christian som också var ledig
 6. Laddat ner gratis antivirus-program och antispionprogram
 7. Städat - för första gången för att det inte är speciellt skitigt utan i förebyggande och förbättrande syfte, och för att jag hade en sådan himla lust. Jag krävde inte ens att Christian skulle göra något, förutom att diska, för normalt sett städar vi alltid ihop (eller delar upp sysslorna emellan oss) om inget akutfall uppstår
 8. Installerat min skrivare! Ett sådant fint Printer Test Page spottades ut. Christian tipsade bara om att jag behövde drivrutiner, och så ringde jag pappa efteråt och fick lite hjälp med efterinstallationer, men själva installationen fixade jag alldeles själv
 9. Satt ugnen på 200°C för att strax sätta in mina Stinas kyckling-klubbor som vi ska ha till middag
 10. Skriver blogginlägg
 11. Kvällen fortfarande ogenomförd, men planerna är att se Jurassic Park 2 (den där inte ungen hoppar fallskärm, för den vill jag inte seee)
 12. Får inte missa! Prata med Nilla som åker till Korea imorgon för elva månaders FRÅNVARO. Det finns ju snart inga kvar alls i min barndoms stad!!! *ynklig*
 13. Gå och sova efter några timmars internetsurfning

"Fett gripande dokumentär"...

...använde Kanal 5 som rubrik om programmet som handlade om världens mest överviktiga kvinna

Jag tror att jag missat något!

Jag sitter och läser folks svar till en 17-åring som undrar om det är för tidigt att skaffa barn vid 17, snart 18... Och jag förundras över hur en nittonåring kan säga sig ha levt klart och var redo för barn nu.

"Leva" behöver ju inte nödvändigtvis vara att supa sig full, ha en massa killar och engångsligg, skolkat sig fri från studiebidraget, rymt hemifrån, tagit droger, sprungit på Ung08-festivaler och förlovat sig tre olika gånger med två olika personer.
Trots att många tjejer har gjort just de sakerna mellan åldrarna 13-17, och sedan skriver det i sina presentationer på familjeliv att "jag har MINSANN LEVT OCH LEKT AV MIG INNAN JAG UPPTÄCKTE VAD SOM VAR MENINGEN MED LIVET - MINA BARN" - och "mognade" en solig måndagsmorgon.

Tagit examen, rest, köpt hus och börjat jobba klockan 6 på morgonen - varför är det aldrig någon som menar de grejerna när de pratar om att ha "levt" innan de skaffat barn?

RSS 2.0