Knepiga Kittylainen

Efter att ha haft sötnosen över sön-mån och vinkat av honom innan han for till Norge för jobb, tog jag sovmorgon och åkte sedan in till skolan och lämnade in hemtentan - äntligen! Ni som inte pluggar ska bara veta känslan av att lämna in ett arbete och ha resten av dagen ledigt. Sedan träffa tjejerna för hämtpizza och prat och Nillas ljuvliga multi-chokladkaka. Sedan kom CM hem och jag blev upphämtad i Bergshamra "som vanligt" och tillbringade kvällen med att ge huvudmassage som fick katterna att spinna. Dock mådde jag inte helt bra; var sådär ruggig och varm och kall om vartannat, och följden blev att jag inte var en helt igenom trevlig tjej att vara med då :(
Introkursen i Q-huset var intressant, rolig men samtidigt var jag trött, okoncentrerad och hängig. Hade helt oväntat stött på Malin på t-centralen och vi tog sällskap till skolan, och hon väntade sedan utanför salen när jag slutade. Då piggnade jag på mig, och jag ångrade mitt nej-tack till Nilla & Niki för en dag på stan, så jag mötte dem för lunchsallad (eller salladslunch, nu blev jag tveksam?) och sedan lite shopping. Nu är jag hemma sedan några timmar, kör min andra maskin tvätt för dagen, äter middag framför datorn och tänker på min CM.


Hemma igen ensam

Varit i Hägernäs från torsdag em till lördag em och gosilosat med min CM. Blir mer och mer kär i den mannen! Jag är en liten slarver som inte kan planera och följa avtalade tider, men det är lite svårt att sikta in en tid exakt när man ätit våfflor med Emsi, Nilli & Nazli och måste sjunga hela dagisrepertoaren av barnvisor på väg till stationen. CM såg mig från If-huset och mötte upp mig och så handlade han mat åt oss på ICA Stop med den lyxigaste delikatessdisken jag skådat på en ICA Supermarket. Fredagen var de flitigas dag. CM jobbade hemifrån och satt i arbetsrummet, jag var i köket och skrev på hemtentan, och emellanåt fick vi energi av varann genom lite kel. Så har jag lärt mig använda en Mac också!
På kvällen kom hans kompis över, den förste jag får träffa ur hans liv, men jag sa inte så mycket... somnade på soffan och sa nog inte ens hej då. Och idag låg vi länge och pratade på morgonen, sedan dukade han fram en ordentlig frukost innan jag följde med honom till PC City där jag fick ett usb-minne på 2 GB så jag inte blir mobbad för min lilla 128-mb =) Han släppte av mig i Solna där jag strövade runt och kikade lite förstrött på mobiltelefoner, innan jag tog bussen till jobbet där jag sedan jobbade stängning. Fick äran att jobba med några nya personer och jag hade återigen en lördag där det var lite folk då de flesta antagligen satt hemma och glodde på fotboll. Mina kamrater tyckte att vi skulle släcka ner lite vid speldisken lämpligt till Earth Day som anordnas idag (Världsnaturfonden uppmuntrade privatpersoner och företag att släcka ner lamporna idag på kvällen) men så undrade en kund efter en stund lite försynt varför vi hängt för kyldiskarna. Det var visst samma knapp, hehe, som drar ner skyddet. Snabbt på med alla lampor igen alltså!
Imorgon får jag träffa min älsklingssnubbe igen. Ska försöka knata upp och skriva klart hemtentan så jag är fri från den. Fick just sms... längtar efter dig! Skickar ömma kyssar genom natten att fästa på kinden.
/Kär fåne

En undran från en som befinner sig lite längre ned på trappan

Skrev en närmast predikan till mina tjejjer nyss, och frågar lite försynt er som redan lämnat tjugoårskrisen bakom er och kommit lite längre i utvecklingen än mig: Har jag rätt?

"Jag tror som sagt att vi alla är lite lätt förvirrade och röriga nu. Fan, vi är 21 bast, vi har precis slängts ut i vuxenvärlden som små fågelungar och ska försöka sluta leka och istället lära oss fatta hur verkligheten hänger ihop. Klart man känner sig allmänt felplacerad när man inte vet vart man ska ta vägen. Är man 41 kan man åtminstone titta bakåt och veta hur vägen gått, lite knaggligt men ändå framåt, och då får man automatiskt lite mer kött på benen och vet att man haft en plats någonstans, var den än är.
 
Som jag läste nånstans. När man är tonåring och i vår ålder så är det lite kaos. Man provar saker, och varje val är ju som sagt till hälften en chanstagning. Ibland är det som att man flyger nånstans och viftar lite taffligt, men jag tror man blir lugnare med åren. Enligt det där jag läste så hade de flesta ordnat upp sig när de var 24-25 år. Så bit ihop. Det är erfarenheterna som gör oss rika, och då är antagligen det största vi upptäcker att livet är såhär: en berg- och dalbana, men det är bara att spänna fast sig och vänta ut stormen, alternativt rida med, för det blir inte så mycket bättre än såhär; utom att man kanske slipper de värsta ångestkänslorna uppkomna i sin vilsenhet: man lär sig bara leva med livet och det gör en lugn, trygg och lycklig - för det är då vi törs stanna upp och titta på det vi redan äger, fatta våra beslut och vara säkra på att vad vi än gör - så lyckas vi, på ett eller annat sätt."


Vägra avslöja barnets kön

I en artikel i SvD berättar två föräldrar om deras val att inte berätta för omgivningen vilket kön deras barn har.
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barnunga/artikel_2559041.svd
Jag tycker Pops föräldrar är kloka. Pop vet själv vilket kön hen har, det handlar inte om förnekelse eller tabu. Ingenstans står det att barnet ska uppfostras könslöst och identitetslöst.
Det handlar bara om att tanten på affären inte ska behandla Pop olika beroende på om det är en tjej eller kille. That's it. Snacka om att vara inskränkt när man utbrister "nu har det ändå gått för långt". Är ni ens medvetna om vilka könsroller och djupt rotade mönster och förväntningar man låser fast barnet i så fort man får veta könet?! Är det inte bara en bekräftelse på att föräldrarna har rätt, när folk blir upprörda och inte vet hur de ska förhålla sig bara för att de inte vet könet på barnet de har framför sig?

Födelsedagsmiddag

Gårdagens kväll blev precis sådär mysig, avslappnad och trevlig som det kan bli. Direkt efter skolan där vi hade roliga övningar i värderingar om yrken handlade jag alla ingredienser och städade. För när vi pratat i måndags kändes det som att jag ville träffa honom igen och genomföra födelsedagsmiddagen vilken jag både fasade att laga och gladdes åt. Vid femtiden, då jag susat runt som den effektivaste husmodern och diskat, städat, duschat, förberett tårta och mat, kom han in genom min dörr, den stiligaste karln av få. Grytan blev lyckad liksom efterrätten i form av en gräddtårta med chokladmoussefyllning och hallon, samt passionsfrukt och flisad hallonchoklad som garnering och de obligatoriska tårtljusen. Sedan trängdes vi ihop i min säng och somnade. Min M. Min alldeles egna M.


Han är M

och han är min.

Fortfarande förvirrad

Minns ni Fru Plåster jag skrev om i september? Jag gick bakåt i tiden för att läsa runt lite, påminnas om hur jag tänkte då, och fann inlägget om Fru Plåster vilken jag kände igen mig i till fullo. Tips som jag var fast besluten om att följa var följande:
"*ta det lugnt och låt relationen växa
*ge relationen en chans och fortsätt träffa personen i fråga vad än känslorna säger
*om du märker att den nu träffar tycker det blir för mycket, lura dig själv och bjud in mer folk nästa gång ni träffas, sätt er relation i ett socialt sammanhang. Det kan hjälpa dig att hålla fokus borta från dig själv och din längtan efter närhet. Nu får ni chansen att bygga upp en närhet i en mer maklig takt
*Diskutera inte bröllop och barn redan på första dejten. Låt det komma naturligt."

Och jag tog - som vanligt med djup suck - allt på allvar och verkar ha följt detta till punkt och pricka, stenhårt och obevekligt. Plötsligt är jag ju allt annat än Fru Plåster. Jag känner panik inför att binda mig, jag blir rastlös av att vara nära, jag blir inte passionerat kär, jag känner mig introvert och har aldrig känt mig så trygg med ordet singel. Jag har övat mig i att hålla tillbaka känslor, inte störta fram med utsträckta händer och flåsande mun. Nu är jag fast.
Var är den jävla gyllene medelvägen?! Att allt måste vara så antingen eller för mig!

Anförtrodde mig åt både Therese och J-a på tåget hem. Och så har jag skrivit ett långt mejl till M om min oro. Jag försöker följa boken, men det är svårt då den säger: följ magkänslan. Therese sa att om hon skulle grubbla en massa över sina beslut skulle hon bli tokig. Och det är ju det jag blir!
Jag önskar att det var enklare. Att jag hittade en lagom gullig, snäll kille som förstår mig och är lätt att prata med.
Och gissa vad! Det är så enkelt. Vi har det roligt, han är söt, vi kelar, pratar. Han är ingen gud. Han är en vanlig, gullig kille - precis som jag söker - samtidigt som han har det andra jag vill ha. Men jag vill inte ha ett förhållande nu. Jag vill helst bara ut och spela basket på innergården. Inte behöva fundera. Ändå krånglar jag till det.
Jag vill hålla i M med ett finger. Samtidigt som jorden snurrar för mig. Det är väl inte så konstigt att jag räds förhållanden? Jag är 21 år gammal. Jag har mognats på sistone. Den blåa vätskan i röret börjar överstiga strecken. Jag vill ut i världen, min senaste idé är att jag vill åka till någon folkhögskola och lära mig dreja. Jag börjar skaffa alternativ till mitt tidigare enda livsmål: bli mamma. Det jag försöker övertyga mig om nu är att jag kan få allt detta med M, eller för den delen, någon annan som generar kärlek och trygghet. Människan måste ju hela tiden finna ursäkter. För att begrava besvikelsen över att jag inte blev ung morsa styrde jag tankarna mot annat. För att inte vara desperat i mitt partnerval snuvade jag in mig på att vara singel. För att klara av att bo ensam blockade jag möjligheten att vara mörkrädd.
Om det är rätt, men jag inte kan känna att det är rätt för att jag är blockerad, kan det då ändå vara rätt?


Sluta rita en tidslinje! Sluta tänk!

Det är kaos i mig. "Nej... men joo", är svaret som kommer när jag frågar mig själv vad jag vill. Timmar har ägnats åt min samtalsterapeut Nilla, och det enda jag lärt mig är att det inte finns några rätt eller fel svar. Huruvida jag verkligen känner saker eller känner det jag tror att jag vill känna, det får vi aldrig reda på. Det river och sliter under huden, jag har skrikit efter honom liksom varit berusad av nyvunna frihetskänslor. Efter att ha känt en enorm saknad under lördagen, och haft ängslan över att kanske valt bort det som skulle vara bra för mig, beslutade jag mig - efter många om och men - att vända mig till honom. Han mannen med alla egenskaper jag begär, mannen som förstår mig och som jag söker mig till, mannen med handen att hålla i när det blåser och som lindrar min oro med sin stabilitet och intelligens, erfarenhet och lugn. Mannen jag ena stunden vräkt ur mig de största anklagelser om och i den andra vänt allt negativt till fördelar och pratat upp mig med Nilla över hela hans underbara varelse.
Jag har tre timmar senare och med stel nacke, inte kommit fram till ett jota. Jag har bara förvissats om att kärlek inte behöver vara allt eller inget, att den kan växa fram och visa sig utan att beslutas om efter två intensiva veckor. Tonårens villkorslösa kärlek är förbi. Kvar är förnuftet och vetskapen om vad som är bra. Det kanske är så, M, att ditt lugn gör mig osäker då allt inte är svart eller vitt hos dig som för mig, att man kan ta dagen som den kommer, och att din klippa är motpolen till mina toppar och dalar.
För att dra ett exempel. Vänner har sällan samma krav på sig som jag har på killar; med en ny bekantskap kan man umgås lite som man vill tills man en dag upptäcker att det är en person man behöver och med vem man en dag finner sig ha mer gemensamt med än vad man från första början kunnat ana. Kanske därför vänskap består längre än förhållanden?
Jag behöver tagga ner. Det behöver inte finnas utrymme för villa, volvo, vovve i min värld DIREKT!!! Klart jag blir sjuk av att ändra mina framtidsplaner efter varenda kille jag möter. Någon gång tar det stopp. Och det är okej att låta saker och ting T A   T I D! Växa fram! Man kan vända på det, och fråga sig om det är roligt att planera in livet från början och bestämma att han är mannen jag ska älska för evigt, utan att låta sig överraskas ibland? Kanske upptäcka en dag att det är ett bättre alternativ att flytta ihop, istället för att omedelbart göra planen till en del av vår relation och skriva in det i kalendern och kanske behöva dra ett streck över då det - naturligtvis - inte blir som jag tänkt mig? För det är ju ingen nyhet; att jag väldigt tidigt och bestämt planerar in saker och ting? Huset i Säter, för att påminna mig om ett gammalt smärtsamt exempel. Sluta rita din tidslinje med planer som hårdhänt kommer suddas ut gång på gång och lämnar avtryck och suddgummismulor. Jag kanske ska låta tiden ha sin gång, på riktigt, den här gången? Inte planera in spontanitet =) Som M lite urskuldande men vänligt sade mig; felet är kanske ligger i att jag tänker.
Nu lägger vi på locket... och låter det koka... för.en.gångs.skull.

Lövstabarn

Hässelby ligger där det ska. Syrran for visst till Paris imorse och själv hade jag en Nilla sovande hos mig på soffan när jag vaknade. Hon hälsade på mig på jobbet i fredags kväll och så handlade vi - högljutt och fnittrande - mat och snacks att senare förtära under en tjejkväll med prat, prat och åter prat. Idag åkte till stan för medeltidsmarknad i Kungsan som var liten och nyfödd, efter bokinlämning på stadsbiblioteket och en lång dryg jakt på vit varm choklad som inget café säljer nånstans längre *snyft*. Nåväl, det blev vanlig med grädde för mig istället.
Familjen T, denna gång utan barn, kom och åt middag hos mina föräldrar, och vi tog en runda och tog oss in som obehöriga på nybyggen här i området, för att uppdatera oss om förändringar. Tydligen finns det ett Hesselby Byalag som har villa Löfstaborg precis vid Lövsta återvinningsstation, dit vi promenerade. Middag och prat om gamla gårdar och släktträd och en stund då jag drog mig undan för att se lite halvblek Robinson 2009 på fyran blev kvällens tavla.
Just nu känner jag ändå ensammen och dyster. Saknar M, han hade passat in ikväll känner jag. Det finns inget negativt alls nu som jag kan fokusera på, men jag litar på att det jag kände då inte kommer förändras. Jag har dessutom bränt mina skepp i lite olika skepnader.

Skolan går sådär. Fick ett C på senaste momentet men det nuvarande är tveksamt. Jag har ingen motivation att plugga. Alls. Muntlig presentation på måndag och sedan ett seminarium vars litteratur jag inte har kläm på. Tänk att en glad tid med trevligt sällskap, ishockey & till och med lite kärlek, kan övergå till en gråtung hopplöshet och en irriterande liten känsla av olust som kryper innanför bröstet. Ständig lycka gör en sjuk, är min tröst.
När jag blir stor ska jag återgå till mina rötter antingen till Sörmland där farfars släkt är från, eller Vargnäs i Leksand där mammas mormor var från och släktgården står kvar intill golfplanen. Eller helt enkelt bli en gammgumma och bo i Kyrkhamn alldeles vid vattnet bara för att visa att Hässelby är mer än bara höghus - bli en riktig liten lokalpatriot alltså.
Bah gah ha - vilket humör jag är på...

Berka drömde om mig häromnatten, meddelar han precis på msn. Jag var visst nån "storbystad militär som försökte döda mig och johana samtidigt som zombies anföll". Hell yeah!


När dagens ljus piggar upp

Jag grät igår, saknade honom enormt och tyckte livet sög. Men nu när det är dagsljus igen är hjärtat lättare. Inget slår att veta vad man vill.
Nilla visade en vacker kortfilm på sin blogg, World builder av Bruce Branit. Sök på den.
Och så hade jag fått massa svar från kanditaterna till RFSU-kongressen. Många med sund inställning som jag kommer kryssa för, härligt!


Saker som gör ont

Brutit med M nu :( Det gjorde precis så ont som jag väntat mig. Lite tårar och en smula tomhet som sköljer över en. Men så mycket tvivel som funnit från min sida störde det fina. Jag sov över hos honom inatt och tog sovmorgon medan han åkte till jobbet. Gick runt i hans katalogtjusiga lägenhet och småtrivdes. Hans ögon var varma och fulla av ömhet när han smekte mig över håret med sina stora händer, han var stadig som en klippa när han höll mig om nacken och visade vägen - och - riktiga män kan man inte nå runt med armarna när man kramas. Jag hade planerat middagen för hans trettioettårsdag nästa vecka och satte upp håret när vi sågs. Men samtidigt gnagde det i mig. Jag är inte så kär som jag vill vara. Och saknar viljan. Det är bara orättvist att fortsätta när allt inte känns rätt, när det trillar runt i skallen.
Andra som trillar är ishockeyspelare. Särskilt gulsvarta. "Uj uj, nu ramlade en, ut med minst två leksingar" muttrade en leksing sarkastiskt bakom mig på matchen idag - och han hade rätt, för inte fan kunde domaren döma rätt heller. 5-1 till AIK slutade det idag. De fick rätt i att bönderna gapar (fast inte utav fasa) - för två av målem var helt jävla otroliga. Kan vi få kalsongmodellen Läck som målvakt istället, please? Eller någon annan som inte släpper in mål som till och med jag hade kunnat stoppa? Annars var matchen bra, det var krigare på isen, arga som sjutton, nästan lika arg som killen brevid mig som nästan gjorde mig döv på höger öra. Tur att jag inte räds leksingar.
Therese har skickat underbara sms under kvällen och tycker att jag är så smart som tänker igenom mina beslut och inte bara kör på i relationer fast det inte känns rätt. Det gör mig glad. För jag tycker annars att jag är en liten bortskämd, omogen krångelmaja som har för höga krav. Nåväl.
Jag saknar tjejjerna, som jag inte träffat på länge på grund av jobb och killen. Den planerade helhelgen är ju avblåst. Får se vad vi hittar på!
Förutom tagit viktiga beslut och hejat på blåvita krigare har jag köpt en Situation Sthlm-tidning, gjort klart PowerPointpresentationen om Leksand och Ejendals samt en stor pastasallad med Therese, och slutligen mejlat en fråga till alla kandidater till RFSUs kongressombud så jag vet vilka jag ska rösta på. Produktiv dag med andra ord.
En sista fråga: Varför sjunger Leksands hejarklack "Ni har sämre klack än Täby"? Jag fattar inte, det är lite som att höra: "Ni har sämre klack än Ludvika". Det tar väl ingenstans? Eller?
Kram på er, vårsoldater!

Lång dag ...

Lång dag idag, gott folk! Allt är en rörig gryta. M kom till jobbet och körde mig hem till Hägernäs där min lya ännu mer framstår som studentslarvig och stökig i kontrast till hans stilrena. Där lagade han mig en underbart god middag med älgkalv han skjutit själv och jag tassade runt och ängslades över min planerade födelsedagsmiddag som utlovats, men jag får väl lägga i lite extra kärlek istället, haha. Kvällen blev bra och mycket mys blev det med karln.
Idag vaknade vi vid sextiden och jag var i Vällingby strax efter åtta för att med Therese intervjua en supertrevlig chef på Ejendals. Och sedan traskade jag ned och shoppade lite krokar innan de ringde från jobbet och behövde hjälp, så efter en tupplur hemma en timme åkte jag och körde stängning och kom hem vid elva. Därmed trött!


Att enträget söka sina inre konflikter

Få kunder ikväll, de flesta satt väl klistrade framför teven med chips i knät. Blev en otroligt bra kväll på jobbet, brukar bli det motsatta när jag oroar mig sjuk. Fick lite andra arbetsuppgifter än bara kassa, såsom svinna, fronta, kasta, sortera, fylla på. Och vi som jobbade sent fick en liten påse med överraskningar som present.
<
TV i bakgrunden. Är det NIO år sen Fattaru gjorde Mina hundar??? Hur gammal är jag egentligen? Är det nio år sen jag var ung? Kan någon strama upp kopplet så tiden inte löper iväg?

<
Nilla säger (23:39):

Snälla Hanna du har träffat honom 2 gånger. Ibland tror jag att du söker efter inre konflikter.
<
Jag är van vid att bestämma snabbt och definitivt om killar; antingen är han den rätte eller inte, tråden ska igenom nålsögat, hur stort eller spretigt det än är. Allt annat medför risker för resonemangsäktenskap, att man låter saker och ting visa sig eller växa fram och att det inte är äkta då det inte slog mig medvetslös på en gång, hemska tanke! Men med M vill jag bara ta det lugnt och upptäcka saker med fingrarna över landskapet av ett virkat täcke, med ögonbindel och under en trygg mans hand. Visst kan vi drömma om en gemensam framtid. Men jag måste nog bli lite mer som andra; ha mitt egna jag och liv, och fortfarande vara småkär i en person man ännu inte lärt känna helt, utan att i en stormvind släppa allt för en enda människa - som jag alltid trott är en förutsättning för ett lyckligt förhållande.
Men M har rätt när han säger att det gör inget i vilken ordning man tar allt, det viktigaste är ju hur det blir; och att man inte kan strukturera känslor på det sättet jag försöker. Det är ju verkligen jättetrevligt att planera för att få bjuda honom på middag här hemma när han fyller år om två veckor, och man ska väl göra saker man blir glad av, inte sant?
Snart ringa och säga god natt, så man orkar göra lite nytta imorgon på jobbet igen!


Mest musik på helgen

Fiskpinnar och Lugna favoriters "Mest musik på helgen" på radion. Jobb ikväll från 15 och det nervösa botas med att jag helt enkelt tvingar mig själv att tycka att det ska bli roligt. För det är som vanligt otroligt läskigt att jobba. Det borde jag vant mig vid det här laget, jag tycker alltid att den här gången är det svårast och viktigast, jag är inte ett dugg förvånad.
Imorgon får jag dock belöning. M ska hämta mig efter jobbet och så ska jag hälsa på honom i Täby. Vi sågs igår och gick på Norra Brunn för lite stand-up och hångel. Det känns bra, det är så mycket jag vill göra med honom och även om den himlastormande förälskelsen inte baddat min panna än kan jag ändå känna mig trygg med honom och kan prata med honom om mina tankar och huvudbry. För alla sätt är bra utom de dåliga, visst? Och än så länge möter han upp mig och navigerar säkert mellan mina utkast. Och det är som jag vill ha det. Den här droglika, desperat krampande kärleken som jag alltid älskat att hysa infinner sig bara i små stunder, som när han ringer mig på morgonen och skrattar lite åt mina nyvakna hummanden, eller hur hans ögon lyser upp när han ser på mig. Det är nästan som att gå nykter in i ett förhållande. Kanske kan vara riktigt vettigt å andra sidan.
Promenerade till IKEA igår och handlade lite tavelramar, krokar och annat smått och gott som jag hittade. Så nu ser mitt hem lite mer ombonat ut.
Ska strax åka. Nervöst, läskigt, vill-inte, mår illa. Tur att man får lön. Och att man får lite pussar på söndag.

Mm :)

Ja, det gick bra! Jag hittade inte mötesplatsen som vanligt, men han letade upp mig och jag såg på håll att det var han. En fin, stor man med vänliga ögon vars hand jag genast stack min i. Vi åt god mat och kvällen var precis så underbar som han tidigare skildrat i en historia till mig. Efter att ha umgåtts på restaurangen gick vi på bio och jag tror absolut att det finns något här. Ett varmt adjö innan jag skyndade till tåget medan snöflingorna dansade i luften. Han kommer förresten bara heta M här, framöver. Och vi ska träffas igen.

CM

Nu är det bara hela måndagen idag kvar med informationstextläsning och städning, och sedan tisdagen med heldag i skolan... innan det blir tisdagkväll och jag äntligen får träffa CM. Det vibrerar i luften. Vi pratar varje dag, sms:ar jämt och jag älskar att se på honom genom webcam. Tänk positivt, uppmuntrar han och lägger drömmarna och planerna över mig som en varm filt. För jag vill.

En statsminister i skön stol

Jag är en mediahora, ingen vill ha mig. Nej, någon Big Brother-Kitty är jag inte, den titeln är tagen.
Tupplur vid fyratiden, och vaknade vid sjutiden, låg sedan och sov till tjugoett, då jag steg upp för mat och programledaren Skavlan som alltid får intervjua stjärnor av Sverige. Reinfeldt är gäst idag (stjärna... nåja) och jag gillar honom, trots hans politiska tillhörighet, han har bra retorik och dugliga svar på det mesta. Skavlan frågade om han sover gott om nätterna, såhär i kristider. Ja, det gör jag, svarar statsministern och menar att det vore väldigt jobbigt om han hade sömnsvårigheter uppå allt. Humor, mina vänner. Humor.

Nu är det helg igen

Jag har nog aldrig varit så handlingskraftig som idag. Whinade lite över att jag inte kan köpa saker över internet eftersom jag ännu inte skaffat Visakort, men så passerade jag banken och tänkte att nu fan får jag fixa det. Så nästa vecka blir jag vuxen på riktigt. Duktiga jag har även - äntligen - kastat kartonger och annat bråte som stått inklämt i hallen, så nu fattas det bara grovdammsugning och lite diskning så kan man leva här igen.
Dubbelpass igår på F&S. Hade lite ångest eftersom jag tydligen var schemalagd på torsdagskvällen på jobbet, fast jag ringt och kollat att det inte var något denna vecka. Hoppas det löste sig, och att jag kan ställa upp om det krisar för dem någon gång. Men ont i magen fick jag allt fast det inte var mitt fel, och tänkte åka in fast jag hade andra planer, jag hatar sånt här. Gympan fick mig att må bättre. Sen har det intensifierats med CM, jag får se hur jag gör, har inte bråttom än att börja dejta, men intresset här ökar steg för steg...
Mina tankar går även till min släkting som avled igår mycket tragiskt efter ha hoppat ur sin lägenhet på åttonde våningen som brann.
Ikväll har jag köpt lösgodis och ska mysa framför teven.
Med vänlig hälsning
Kattungejuvelen i egen hög person


Rocker

Kan inte Metallica komma hem till mig och spela Whiskey in the jar för mig i vardagsrummet? Eller, helst Sabaton. Och spraka till på en torsdag.
Eftersom jag råkade somna om imorse fick jag smita in under pausen och bara lyssna på andra halvan av föreläsningen om prognoser på arbetsmarknaden. Klassen och distansarna bubblade av frågor och de båda föreläsarna från Arbetsförmedlingen var lättsamma. Fast jag bara fick höra hälften.

Mina vänner kommer tröttna snart på mig, om exakt fem sekunder, fyra... tre... två... en sekund. En rocker var på sushirestaurangen där jag och Nilla satt, och hade en liten hundvalp utanför som han ömmade för, som bara var två och en halv månad. Det vet jag, för det var enda konversationsmaterialet jag hade med honom. Jag glodde mest på hunden som gnydde utanför och trasslade in sig i kopplet, och näst mest på husse. När han gått med sina vänner övertalade jag Nilla att ta en liten promenad runt i kvarteret... mhm... Och där var han, rastandes sin lille valp. Fast då blev jag fånig och fnittrig, och gömde mig och grejer, så sen var han spårlöst försvunnen. Men nu vet jag var han bor (han, eller hans flickvän som äger hunden?). Nu har jag någon att hålla utkik efter när jag är i Kallhäll. En snygg hårdrockare med varmt hjärta och liten schäfer alltså. Fast med mina fördomar om en arbetssökande rökare med hund är inte de vackraste. Och jaaa, han har både potential och så förgyller det min vardag!

Spel

Jag har aldrig förstått vitsen med 3-dagars-regeln och annat krafs. Att en kille är körd bara för att han skickade ett "jag saknar dig"-sms en kvart för tidigt. Visst, jag blir också avskräckt när jag blir tjatad på och pressad, typ "vill du fortsätta träffas? ja eller nej? svara nu nu nu". Men ett sms till eller från gör ingen skillnad om jag är intresserad eller ej. Tvärtom, om jag känner att det fanns något, och får bekräftelse på att han känt samma sak, då blir jag ju mer uppmuntrad. Men om jag inte är intresserad, då spelar det ingen roll vare sig han råkar säga att han älskar mig (okej då, då hade jag dragit öronen åt mig som av varningstecken, men inte av någon princip) eller är strikt upptagen och inte kan träffas. Fast visst, jag kanske har blivit lurad? Kanske gått på hans spel och därför blivit intresserad, eller kanske har det inte blivit något för att han, eller jag omedvetet, kört någon töntig manipulationsmetod som gjorde att den andre indirekt förstod att det inte blir något mer. Och jag skiljer på spel och sanna saker, som att verkligen inte haft tid, eller inte är pigg på att ringa; ljummet intresse eller prioriterar annat. Löjligt att vilja höra av sig och ändå dra ut på det, för att "uppehålla intresse" grundat på antaganden om hur den andre fungerar. OK, att man skräms om man friar efter en vecka eller börjar stalka, men det är ju bara stalking om den andre har något emot det? Ibland uppfattas det som gulligt när killen väntar vid porten i två timmar, ibland inte. Man får självklart ha lite känsla för hur den andra kan uppfatta saker och ting innan man lärt känna varann, men det är själva spelandet som får mig att rynka på näsan. Påminner mig om uppdelade tjej- och killgäng, där man skickar en kompis emellan som får agera budbärare.

Gamle A-L om ni minns, sa med en suck när vi började prata, att det är bara dagar ur våra liv som försvinner, ju längre vi skulle väntar. Och det tycker jag är klokt. Känns det bra, och båda vill ses - då ses man. Har man känslor, är man öppen med detta. Har man inte känslor, då säger man det. Ärlighet. Inte något jäkla spel! Sådant kan man ju ändå inte fortsätta med i en relation... Fast vid närmare eftertanke är det nog precis det man gör, åtminstone ibörjan? "Jag ska inte hämta henne efter jobbet, för då blir hon bortskämd". "Ikväll stannar jag ute till två på natten, så han fattar att han inte ska sitta uppe och vänta". Håller man verkligen på så? Det kanske är någon grej som överlevt genom generationer, vad är det som krävs för att bibehålla intresset så jag får föröka mig? Ni med partners, hur gör ni? Själv är jag ultrasingel och har ätit semlor med syrrans fransyska. Var riktigt trevligt, och det är roligt när hela familjen pratar engelska kring middagsbordet.

Jag önskar mig en grov viking i sommarpresent.


Livet idag

Försov mig för lunchträningen och fick konsekvens av CM. En kopp a-fil slinker ner i magen som dagens första mål, till japansk underbar technopop med klagande stråkar och snabbsjungande sötnosar. Håret nytvättat och rena kläder fästa på min vackra kropp. Kassachefen ringde och gav mig två kvällstider nästa vecka, ny kurslitteratur väntar på posten, den enda bok jag har ligger oläst vid min sida här i soffan. Golvet är täckt av papper och kläder och grus som gömt sig i de uppvikta kanterna på byxsluten. Klockan är arton över tre och detta är livet idag.


Saker utan samband, som a-fil och näringslivsklimat

Söndagstechno och ledighet.
Skolk från sista danslektionen, och jag sov till fjorton noll noll och hann med några tvättar innan dagen bommade igen.  God natt per telefon till C M (jag kallar honom C, men alla andra M, detta är förvirrande) och stapplade nyvaket upp några timmar senare för att åka till Vby och förbereda intervjuer. Ord som näringslivsklimat är bra. Vi försökte ringa Ejendals men det var hela tiden något ledningsmöte. Mejl damp ner sen dock, de ska se om vi kanske får prata med självaste herr Ejendal istället för chefen vi försökte kontakta. Det här med näringslivskartläggning är ganska lustfyllt.
Jag äter dåligt; det blir a-fil, köttfärssås med grönsallad, mjölk och pannkakor. Men just nu är jag så less på att hitta på bra mat att det där duger alldeles utmärkt för att stilla hungern.
Sms med mamma; syrran har fått över sin franska utbytesstudent och jag åker antagligen och hälsar på imorgon. Halvengelska - så språket är inget problem. Jag har sett foton och de är väldigt lika utseendemässigt. Spännande. Vi hade tur med min tyska student för några år sen också, för fy fasen att behöva praktisera sitt b-språk ju!
Personalmöte idag. Nervöst i magen. Men det gick bra, även om jag inte fattar hälften av allt de pratar om angående speldisken. Men det kommer sen när jag fått lära mig. Jag funderar nu när jag vill vara ledig i sommar. Ska ha någon slags sammanhängande ledighet har jag tänkt, och lägger den antagligen i augusti, då vi planerar att utforska Budapest, jag och tjejerna.
Slutligen, Ramlösa med mangosmak är gott. Om man ruskar på flaskan och sätter den nära örat så kittlas det av ljudet av kolsyra.


RSS 2.0