Stärkande, underbar feedback

Vad jag fullkomligt älskar och spinner av att få ett välskrivet brev från någon som läst det jag skrivit och tagit till sig och förstått vad jag menar och söker! En exakt träff av en magisk pisksnärt som landar så mjukt i mitt inre. Någon som uttrycker sin fulla beundran och stöd för den komplexitet som finns inom mig. När mina tankar följer någon annans resonemang, någon med mångårig erfarenhet och som i sin tur hamnat rätt, funnit rätt, blivit rätt. Jag hyllar ds för dess inneboende intelligens, nytänkande och tankeutveckling; mitt växande nätverk och tillfälliga förbindelser som för varje samtal stärker mig på något sätt eller vägleder mig i någon riktning, från eller mot. Jag tänker på hur homosexuella förr drogs till vissa utmärkta platser och när ett möte enbart baserades på ett uppsökande ögonkast och det könsliga som enda gemensamma nämnare. Allt det andra, från detaljer till helheten, fick spolas bort till förmån för det djuriska, enkla, simpla som i sin lilla kupa blev det stora och viktiga. Eller så är det så enkelt, att det andra kommer senare... Att man formas av varandra, skapar nya behov och tjusningar. Att jag är alldeles för kräsen, utsållande, sökande. Då känns allt lätt igen när någon sätter ord på det jag vill höra eller påpekar det jag sett förbi. Eller helt enkelt bryter ut i stärkande, underbar feedback för att mina funderingar är riktiga och nödvändiga - och i slutändan ger ljuvlig utdelning.

Långsamt farväl

Den här sången är väldigt enkel och fin, men den förklarar mycket av det som hänt.

Jag önskar jag kunde säga att det är en fas vi går igenom
En storm vi måste orka rida ut
Och jag önskar jag kunde säga att vi klarar det tillsammans
Att allting kommer ordna sig till slut
Men hur säger man till nån att här tar vägen slut?
Och hur säger man till nån att hjärtat längtar ut?

Jag kan inte ljuga för dig, du känner mig alltför väl
Om du ser mig i ögonen så säger dom att vi kan bara vara dem vi är
så ge mig inga skäl, för vad vi än kallar det
så är det bara... ett långsamt farväl

Här är din drottning utan krona, likgiltig och trött
En sorglig figur, som du aldrig riktigt mött
Och när jag ser mig över axeln på åren som bara gick
Ser jag allt som gick förlorat men också allting som vi fick
Och vad säger man till nån som vill börja om igen
Då det redan är försent, då man redan är på väg

Jag tvår mina händer i kärlekens namn. Du kan vinna allt, du förlorar ibland
Men vägen som vi färdas på, den leder, den leder ingenstans
Mauro Scocco

Solnahaveri och lyckost

För mig flöt tillvaron i Solna på fint, inget som havererat. Jag signerade det papper tjejen i kavaj sköt över till mig, och pappa frågade om räntor. Sedan åt vi grekiskt och jag berättade om bussresan dit. Bussen var redan en halvtimma sen när den dök upp och vi var en stor skara människor som väntade, alla kunde inte göra som portföljmannen som frågade efter taxistolpe. En pensionär med rullatorvänner fräste åt en mormor att barnvagnar parkeras i den bakre delen av bussen, medan mormodern försökte förklara att de bakre dörrarna inte hade öppnats. Hon gav upp och försökte åter ta sig på vid de stängda dörrarna som inte heller denna gång - som väntat - öppnades. En hjälpsam ung tjej försökte stampa upp och väcka den fotocellstyrda dörren men bussen körde iväg med mormodern och mammans händer dunkandes i raseri efter oss. En engagerad man och jag hamnade i samtal om händelsen, och vi involverade folk runt omkring oss i vår objektivitet. På vägen hem satt jag och satte post-it-lappar i min SOU och kände mig fri och stark.
Mamma, syster och jag balanserade kropp och själ igår vid en yogaskola i stan. Den fysiska delen var skön och jag tyckte om hur min kropp reagerade vid de olika ställningarna, som när vi satt i Lotusposition och jag kände hur min bröstkorg gungade som i efterskalv av den föregående positionen. Men jag fann dessvärre visa saker obehagliga. Jag har alltid svårt att hålla fingrarna ihop, det känns så äckligt när hudarna vid innersta "pudden" på fingret möts, alltid så. Likaså knipa tår och öppna tår. Men det värsta var när vi utförde yoga nidra - djupavspänningen. Jag njöt av att göra andningsövningarna och ligga alldeles stilla - till en början. Sedan mot slutet hamnade jag i det där otäcka, obehagliga jag kan hamna i sen barnsben - när allt känns "för stort" och slukande. Som barn kunde jag befinna mig i det en längre tid utan att komma ur det eller förstå att det är overkligt, för mig en slags nattskräck, men nu som vuxen kan jag ofta ta mig ur detta genom att öppna ögonen och röra på mig. Men när jag under instruktörens ord verkligen försökte fortsätta övningen fick jag slutligen avbryta och öppna ögonen och ta mig ur det, vilket var himla synd då jag tyckte om det! Men så fort jag försökte se blommor eller lugna mig genom att tänka på t.ex. min bärbara dator ("verkligheten") så blev det bara värre då alla dessa ting föreföll små och minimala och det är outhärdligt. Mamma tyckte att jag borde frågat kvinnan som ledde det hur jag ska göra nästa gång jag hamnar i det tillståndet under meditationen, men jag vet inte - det känns som att det är svårt att förklara. Antingen ska jag försöka fortsätta övningen men jag försökte verkligen men när det kommer över mig är det svårt att hålla sig kvar. Det är som när jag försöker sova, och har t.ex. handen alldeles stilla på täcket, då blir det som att handen krymper och tistlar växer på täcket under handen och allt blir för stor och övermäktigt. Har jag ögonen slutna är det som allt växer, ögonen spänner sig och det är som att hålla en tallrik för ansiktet; allt man ser är tallriken och man ser inte över kanten... Så jag grubblar nu över om jag ska ge det en till chans eller om det är säkrast och skönast att låta bli, och istället satsa på någon fysisk träning som ger mig kontroll över kroppen istället. För det är så himla synd att inte kunna befinna mig i djupavspänningen utan att behöva ta mig ur det pga. de där gamla obehagskänslorna.

I skolan står ett ostämt piano. Det finns en kille som spelar där ibland så hela Z-huset fylls av musik på lunchtimmen. Sist spelade och sjöng han Elton Johns Sorry seems to be the hardest word och jag ville bara slå mig ned i skräddarställning intill honom och lyssna och ge honom en ros.

Slutligen. Håkan Hellströms nya... Vad är en 'enängel' för nåt? "Jag är kär i enängel" sjunger han ju.


Dagen då det inte blev nåt plugg

Syrran sitter gränslad över sin kille och leker, och jag har datorn i mitt knä. Jag bokade in en pluggdag i biblioteket i Vällingbye med Ntek, en trevlig ingenjör han med (vad är det med mig och ingenjörer?) eftersom vi råkade bo tillhöra samma kommun. Men det blev mest prat, och så bjöd han på kaffe ur en termos och jag hade tagit med mig egen mjölk. Det visade sig att jag en gång passat hans sons yngre småsyskon uppe i Dalarna, på stormarknadens barnpassning, på tal om vissa namn, och det kan inte vara så vanligt med små rödhåriga sessor med de namnen. Vi pratade i sex timmar tills tanternas klocka dängde stängningsdags. Sedan gick jag hem, hängde upp tvätt och strimlade kålrötter i matberedaren till middagen, och innan vi såg film följde jag med syster och Mr T till affären och köpte en stoor påse godis. Inget plugg, men lite annat, och helgen är utan planer.

Rik är jag visst också! Var lite sen med studieförsäkran så nu fick jag dubbla bidrag från CSN inom loppet av två dagar. Passar bra i tider när man inser att ens bredband kommer kosta trehundra kronor i månaden *snyft*

Lägenhet!!!

Ikväll skrev vi på papperen hos fastighetsmäklaren. Så nu har jag en lägenhet på 52 kvm i Jakobsberg att flytta in i, hihi! Det fattas bara att allt går bra med banken och att bostadsrättsföreningen vill välkomna mig, men sen i november har jag min egen lya! Eller, 10 % är mitt i alla fall, hehe. Jag går runt med ett stort leende - det känns så himla kul och spännande! Längtar, men ack så pirrigt och nervöst att bo ENSAM och rå över mitt eget hem, ha mitt lilla egna kök, låta fingret dras längst väggarna som omger mig och bara vara; känna att här bor jag. Nu är det dags, absolut. Och det känns så bra!

Match

Damp ner i fåtöljen och babblade livet ur det omslingrande paret (Mr T & Stajna) om hur jävla sugiga AIKs hejaklack är! Var på ishockey; AIK-Leksand med Therese & Dennis, och vi såg hur de blåvita fick spö i första perioden, hur de tryckte på i andra och hur det tyvärr slutade 3-2 med Black Army gapandes i mitt högra öra. Vad fyndiga de är förresten. Kom med intelligenta lustigheter som typ "Huokko har en balle (?) i röven" eller "Vi hatar Leksand!". Plastig kuk-humor hade de, bokstavligt talat. Men nu är jag hemma och kan se fram emot och läsa vad en viss Ntek skrivit till mig... Sov gott alla duktiga Stars som trots att ni överröstades av min granne gulsvarta läktare, ändå hördes bort till sektion A9, där jag och Therese satt och skrek åt leksingarna att komma igång där nere på isen. Nästan lika hes som efter Sabaton är jag ;)

Edit några dagar senare:
http://www.youtube.com/watch?v=MbhF-uuH1EQ&feature=related
Den är till dig, Mia, en AIK-låt! Lite mäktigt var det ändå att höra alla tusentals gnagare hyllandes sitt lag sjunga den på Hovet (fast de hade inspelat ackompanjang)... Trots att jag och Therese satt och himlade med ögonen åt dem under de två minuter dansbandsmusiken övermannade oss. Jag får skriva en ordentlig Leksandsång också... bli en LIF-trubadur :)


Utekväll

Så blidde det en kväll på stan idag med. Jag träffade den trevlige ingenjören M från Sundsvall igen, vi gick på bio och tog sedan ett glas och satt och pratade. Himla skönt att göra något kravlöst! Filmen vi såg var Der Baader Meinhof Komplex och rekommenderas till rätt person som vill få gåshud och beskåda adrenalinkickar med politisk sälta. Som kanske liksom jag blir exalterad av repliker på rapp tyska.  På vägen hem smsade jag med syster och "svågern" Mr T, samt med Malin. Den sistnämnde var med sin stilige karl och försökte få igång datorn till tv-n, men jag tipsade dem om att köra den romantiske filmen live istället ;)

Ett brev på posten

Ett brev med min adress skrivet med vacker handstil stod och väntade på köksbordet lutat mot fruktskålen. Inuti låg tre foton på en fjärran luftballong! Inget meddelande, inget annat. Han gjorde som han lovade, Anders-Lukas, och därmed klev han in, satte leendet på läpparna på mig, och lyfte på hatten och gick. Tack! =)


Ta en öl...

... med exets brorsas sambos son - låter lagom avancerat det! =)

edit  00.57 den18 okt: Och trevligt blev det! Jag, Sebbe, Malin & Patrick fick till slut en hel del att prata om, jag är nöjd med kvällen, som utspelade sig vid Medis.


Välja

Jag kan lätt bli extrem och gå in i rollen för hårt, har N varnande sagt. Och jag vill inte skada mig själv, jag är vuxen nu, inget barn.
Jag vill inte behöva välja mellan de två behoven. Det ena jag redan upplevt, det andra jag vill uppleva. Det första känns för lätt, så simpelt och därmed så skönt. Det andra som jag redan fått mersmak för av olika sätt men ändå aldrig fått njuta av fullt ut, vars makt och potential jag ändå hyser stor tilltro.
Men när jag är inne i det ena saknar jag det andra och vice versa. Mitt huvud, det värker, jag pratar med så många, och alla har sådana kloka ord att viska i mitt öra, men det förvirrar mig bara, det startar nya trådar, nya funderingar, nya dilemman. Alla dessa egenskaper jag åtrår! Varför måste jag kategorisera och få stora färdiga bitar som inte går att ändra på; "här får jag denna, men inte detta..."
Pratar med E2 nu som dök upp efter en lång tids frånvaro; denna intelligenta, kontrollerade och älskvärt omtänksamma person som nu liksom då bara har hjärna och hjärta men inte tid, än mindre nu. Jag tackar honom nu. För att han på något sätt reder ut, lugnar mig. Han är en sådan typisk stenbock; gammalt huvud på ung kropp. Visdom. Jag litar på honom så mycket, det får mig att njuta fullt ut av livet; lita på människor, älska människor, gå till överdrift och nyttja maximalt och hetsigt.
Serendipitet. Min nya ledstjärna.
Men nu vet jag, att det kan finnas. Det är ingen omöjlighet. Det är en möjlighet. För E2 har det aldrig funnits någon tvekan, för mig har det varit en gåta omöjlig att lösa. Men nu finns det hopp. Jag ska inte behöva välja eller välja bort. Jag ska ha bägge. Och jag ger inte upp.

Nyttig

Ibland lyckas man få till en bra matdag! Förutom lite choklad, blandade nötter och drickchoklad på kvällen så startade jag dagen med en frukost gjord på havregrynsgröt med lite havremjölk & jordgubbssylt, samt en hårdbrödskiva med lax. Lunch: fisk med ärtor och potatis, multivitaminjuice. Middagen blev grönsakspannkakor av kålrot med avokado, fetaost & matyoghurtsröra och granatäpple, med mjölk. Och så har jag varit i skolan och tänkt en massa kl 9-16. (tummen upp)


Spännande

Jag kan ju headbanga!
Jag är så jävla kräsen vad det gäller killar att jag typ... skrattar åt det och ger upp! Så nu ska jag bara lyssna på Sabatons Ghost division, drömma om min lägenhet och njuta av livet tills den/de rätte springer in i mig. Och fixa i ordning mig för nu ska jag snart traska iväg och intervjua vaktmästaren i min gamla skola... Spännande va? Så nu måste jag stänga ner msnkonversationen med Nilla om kinky sex och kila!19:22 Väntar på systern som cyklar hem genom natten, hem hit till sushin - föräldrarna firar 13årig bröllopsdag (jag oäkting - javisst!).
Och på lokalnyheterna på TV pratar mannen med den lustiga titeln Ytterstads- och bostadsbolagsborgarråd. Den gamle moderatkufen! När han ska gå ut i förorten och sjunga med Rinkebyborna kan han kalla sig för Jocke ytterstads- och BBB-borgarråd! =) Hur intervjun gick? Mjo. Det var över på 10 min och den andre vaktmästaren kände igen mig trots att det är fem år sen jag gick ut nian där utan att ha sagt ett knyst, allra minst till honom. Det gick OK. Jag kände mig som en sträng tant som förhörde honom på hans bakgrund och val i livet som mest var av en slump. Men vi täckte alla områden åtminstone, och han var snäll.
Å i och med en fastighetsskattshöjning ger Thomas Östros i (s) skuggbudget dem med högre inkomst "en chans att hjälpa till". Hihi. Vad snällt av honom, va?

Det räcker nu!

Jag erkänner: jag är desperat


N! säger:

och det är därför jag säger till dig att ta det lite lugnt

N! säger:

du hetsdejtar och blir hetskär på två träffar

N! säger:

och när inte det funkar så ringer du tre fyra stycken och du träffar två av dem

N! säger:

och så blir du jätteintresserad med en gång

Jag vet inte vad jag ska göra!!! Hur fan får man bort den stressen då? Har orimligt stora krav och har som ett allt mer växande standardformulär där typ ingen levande människa kan fylla i rätt, och jag avverkar dem på löpande band och allt känns meningslöst och fullproppat på samma gång. Det är fullt i mig, fullt i mitt huvud, det är för mycket nu, det räcker! Jag är som de unga vi pratar om i skolan - de som proppas fulla av information och måste ha hjälp att sortera ut den.
Kim säger precis som det är, han har rätt som alltid förr vad gäller mina relationer.
Och han berättar för mig det som jag redan vet, det som alla människor redan begripit och följer:

"först, hitta dig själv, sen hitta nån att vara dig själv ihop med

sen möjligen fundera på om ni ska leva ihop.

du hoppar över alla led emellan"
Och jag känner mig som att jag sprungit världens längsta maraton och bara står och flämtar men ändå stirrar framåt mot nästa lopp. Det finns så mycket som jag missar runt omkring. Det räcker nu, Hanna. Det måste räcka. SSSSS = Sabaton, självständig singel med studier i skallen.


SABATON!

Fan vad bra det HÄR var då!
Det hann aldrig bli nåt romantiskt slut på den korta lilla sagan och denna gång blev jag faktiskt lite besviken - han var ju så snygg med sitt blonda rockabillyhår och mångsidig nog att jag skulle velat lära känna honom mer. Men han tyckte det fattades något mellan oss, och efter en uppföljande tyvärr väldigt stel och svår runda i kåkarna kring Hby gård förstår jag honom. Jag fick all kärlek från Jocke i Sabaton istället! Klubben var ett enda stort hav av händer och jag och Therese hängde ut över räcket uppe på balkongen. Jag var alldeles svettig, jag har aldrig röjt såhär på en spelning som ikväll! Jag skrek, sjöng, hoppade - han sa att "hemma i Dalarna när vi gillar en låt sjunger vi och hoppar vid refrängen" - och lät mig helt uppslukas av bandets energi. De var så jävla glada och härliga! Cliffs of Gallipoli, Panzerkampf, Attero Dominatus, Metal Machine och självklart - världens bästa Primo Victoria - gjorde det värt den långa väntan utanför Fryshuset. //En jätteglad nissa

En glad nissa

Glad! Idag förbrukade jag den första gången av tio gånger på klippkortet på simhallen. Jag och T gick dit efter skolan och simmade i femtio minuter - duktigt. Nu har jag redan börjat känna av träningsvärken i armarna. Men det är inte bara därför jag är glad - jag nämligen fick ett spontant förslag om en promenad på eftermiddagen av en Helgon/hp-sötnos. Så jag åkte direkt hem från simningen, lagade till en delikat middag av korv & vita bönor, och tog mig sedan till Rådhusets t-baneuppgång. Där väntade han.
Precis spelades detta samtal upp mellan mor och dotter - vissa ändringar:
- Vad det regnade idag, säger m.
- Ja, och jag har varit ute och gått nu på kvällen.
- Oj - ruggigt, var det inte kallt?
- Nja, ruggigt - och mysigt. Vi gick genom Rålambshovsparken och sedan upp över Västerbron och sen mot Slussen
.
- Aha... var det med en ny bekantskap?
- Ja, svarar dottern och ler ner i datorskärmen. God natt.
Mamma med ett skratt: - God natt!
Vad som inte berättas är ju att det japanska överfallsalarmet låg kvar hemma, att mörkret låg över stan och jag var ensam tjej med en främmande kille. Men jag överlevde busken där han skulle våldta mig - dumt, onödigt eller riskabelt att skämta om sådant? Vi satt och samtalade med utsikt över svart vatten med pärlband av skenet från gatuljusen. Gränder i Gamla stan och en plats som är vackert vintertid som han ville visa. En varm kram, händerna som dröjde kvar... En gå-händelserna-i-förväg, naiv, barnslig nissa? Hm. Låt oss säga "en glad nissa".


RSS 2.0