Femte flytten på tre år

Varm som fan, har legat under filt och läst om lösningsfokuserade samtal, och har nu gett mig på att börja packa lite smått. Åtminstone göra mig av med det jag inte vill ha kvar. För seriöst, inte kan man kånka runt på gamla cd-singlar med Emilia och Aqua?! Funderar på att knata ner till torget och skänka dem till nåt av alla de där små loppisborden som jämt står där nere. Eller, det som egentligen är det mest värdefulla: kasta dem i grovsoprummet? Man kanske kan sätta ner en kasse och skriva: Fungerande cd-skivor, ta eller kasta? Finns alltid pensionärer som vill ha nåt i bilen åt barnbarnen... Och är de kvar om en vecka slänger jag dem.
Annars är det pappersfanskap och vinterkläder som tar mest plats känns det som.
Hur göra med enkelbäddslakansseten? Kanske kan ta ut de finaste och ha som gästlakan? Och den här stora IKEA-tavlan från "förr"; den med killen i fyren omgiven av stora vågor. Inget jag har behov av att sätta upp på väggarna i Hägernäs, så kastas?
Undrar hur mycket smågosedjur som CM har lust att ha framme?
Stinas "gipskondom-figur med ögon": Den platsade inte här hemma riktigt heller, så den ligger ner i bokhyllan, borde kanske fixa någon slags ställning så den står upp? Som mammas gamla Barbiedockor hade. Den tjusiga gröna tygtavlan som jag har uppe nå ska rullas ihop och sparas, den platsar perfekt i en gillestuga i ett framtida hus. Det lilla rådjuret med blod runt munnen, även denna signerad Stina, ska upp nånstans på nytt, vette tusan var men någonstans ska den :) Det är lite svårt att planera packningen; en del saker ska marganiseras, en del ska upp. Sist hade jag 21 kartonger tror jag, ska försöka reducera dem denna gång. Trycka ner saker som absolut inte ska användas ner här i källarutrymmet, som t.ex. böcker som aldrig läses och köksgrejer det finns dubbelt av och som inte ska bytas ut, tex. tror jag att min potatisskalare får haka på ändå. Och mina Heinekenglas ska också prompt med.
Det här blir min femte flytt på tre år. Först 2006 till lägenhet 1 i Borlänge, 2007 lägenhet 2 i Borlänge, 2008 tillbaka till Hässelby och samma år till Jakobsberg, och nu 2009 vidare till Täby. Nu vill jag faktiskt fastna lite mer på ett ställe, om jag får be.

Praktikplats

Jag har fått besked om praktikplats nu - det blir en grundskola i Åkersberga! Känns bra, är lagomt avstånd och högstadieelever är nog bra att öva samtal på. Vi hade övning idag där vi tillämpade utredande samtal, och nästa gång ska vi fortsätta med "mål" att nå perspektivvidgning, om nu samtalet leds dit. Det gick bättre idag än i våras, inga direkta blockeringar utan jag lyckades ställa öppna och uppmuntrande frågor till min klient och fick en klar bild över problemet som hon kunde hålla med om.
Igår när jag berättade för killen om våra övningar (lekar) fick jag det att låta som att det var väldigt flummigt alltsammans ("jag går på pedagogiska institutionen, vad mer kan man säga?"), men någonstans kommer det nog klarna och bli viktigt att ta med. Hoppas jag. Om inte så är det ganska roligt att leta symboler och kopplingar till ens karriär genom att låta berättaren detaljrikt förklara hur han lagar mat. Nåväl. Att sitta mittemot en klient på riktigt blir nog inte lika flummigt som det känns nu: hela klassen suktar efter och hurrar för konkreta metoder; att tänka samtalssnöre, utmaningar och empatiskt förhållandesätt är vackert men svårt att få "från huvudet till handen".
Till kvällen har jag köpt fyra olika goda bakverk att njuta av i lag med killen, det är en evighet sen vi hade en fredagskväll tillsammans, så det är verkligen dags för fredagsmys!

Första skoldagen

Yep, han var lika rolig som sist, Stephen Lynch! Lite snopen är jag dock att det var vääldigt mycket som han körde förra året också, jag trodde man i princip ersatte allt gammalt material efter ett och ett halvt år. Men avslutningen med Purple Rain
var bra! Och jag gillade skarpt "Dear Diary"-låtarna. Här har han hittat en dagbok, gissa vems:
http://www.youtube.com/watch?v=SbmoZRSzGqE
Och så har man gått sin första skoldag också! Termin 3-student, det ni. Det var tryggt på ett sätt att återse alla. Höra den som alltid har en åsikt framföra den, höra den som alltid pratar tyst mumla, höra den som ställer frågor och inte förstått fråga, höra rösten på den som alltid läst på ställa överkursfrågor osv. Och vi är alla väldigt spända på vart vi ska få praktikplatser någonstans.
Nu ska jag titta lite inåt och svara på frågor inför morgondagen. Det är såna här typiska uppgifter man får på syv-programmet som "beskriv dina känslor inför momentet", "hur vill du känna och vara efter momentet", "vilka styrkor och resurser har du med dig för att nå ditt mål". Ja, det är väl bara och börja :)

Om blickar kunde döda

Fan vad jag älskar när personer på film får sig en knäpp på näsan á la "I told you so!" och blir motbevisade. Som när tönttjejen i Terminator 3 vägrar lita på John Connor, och sen ser sin "fästman" glida över i en mördarmaskin anno 2032.


Idag fick jag för första gången se hur en svensk man öppet och utan att skämmas visade sin avsky för ett litet barn av romskt ursprung. Och det förvånade mig faktiskt, trodde i min enfald att folk höll sina fördomar dolda och lät dem leva vid köksbordet. Mamman, en ung kvinna som bär vad jag tror är traditionella finsk-romska kläder har handlat tidigare av mig. De är trevliga, hennes familj/vänner/klan, helt vanliga kunder. Barnet gjorde verkligen ingenting, ändå höjde mannen rösten och blängde irriterat, precis som om barnet skulle ta växelpengarna eller nåt, och skakade sedan muttrande på huvudet åt mig. Det låg liksom i luften, hatet mot mammans kjolar, hatet mot deras språk och det fanns innan barnet ens hann göra något och låg kvar efter att mannen gått, vilket tyder på att det fanns där långt innan han ens träffade på den här familjen. Och jag sa inget, jag hade velat göra mer än frågande lyfta ögonbrynet, men jag satt där och teg.
Kvinnan var uppenbarligen störd. Jag skulle också bli det, om mitt barn blev åthutad utan annan orsak än det ingrodda föraktet och om blickarna som gavs åt min familj var som mannens. "Har du problem eller?" fick hon ur sig till slut. Mannen var iskall. "Nej, har du?!", vilket avslöjar att han visst hade stora problem. Deras varor kom på varsin sida om rullbandet, sedan vände de och gick åt varsitt håll.


Dopp

Det blev ett ganska snabbt dopp i havet och jag är en bra bit ovanför ytan. Det var nog mest tristessen blandat med ängslan inför att återkomma till jobbet som rörde till det för mig. Men som att igår jobba med systrarna är bara kul!
Nu vet de flesta jag pratat med att jag ska sluta... Och jag inbillar mig att majoriteten tycker att det är trist, "jag tycker du är så duktig" sa en och då rodnade jag som en skolficka. Nåja, inte riktigt, men lite glad blev jag allt, annars skulle jag nog inte skriva om det här! Jag har jobb till den 5e och det känns lite tungt att plötsligt stå utan extrajobb när det faktiskt är lite av en lyx i dagens läge med ett sådant. Har jag inte grejat ett kassajobb i oktober eller nåt, måste jag ta fram det stora artilleriet och söka McJobb och som vårdbiträde, vill helst dra in lite cash ändå. Särskilt när man tittar på att skillnaden förutom större studielån att paya back, blir +30 000 i ränta om jag tar 100 % csn istället för 75 %. Kan jag klara mig på 75 % med hjälp av extrainkomst känns det som att det är ganska så mycket värt för att slippa den där nätta lilla summan. Men jag vet ju att jag valt det själv, att bli återbetalningsskyldig i tjugo år framöver. Valet är ju att bo hemma och bara ta bidrag, eller betala hyran med enbart studiebidrag + pengar från massa extra timmar, som Malin så strongt fixar. Men bitter, det ska jag för fan aldrig bli. Jag ska in i det längsta undvika att gnälla över kommunala löner och sexsiffriga CSN-skulder i samma mening. Det räcker med insikten om att jag valt ett sånt jobb och att den kräver en viss utbildning. Så, nu är det hela avklarat, nu ska jag tiga och le i tjugo år framåt!
Saknar Daaaaaaaalarna och dalfolket! Berka ska öla med en kul filur ikväll, för han fyller 24 *gammalt* och det lät så skönt... Sommaren -04... saknar alla roliga personer från då gör jag. Och när jag hittar en tråd för nya Högskolan i Dalarna-studenter på FL så saknar jag Falun. Högskolan där är mycket finare än LHS och SU. Trevligare helt enkelt, ljusare, bättre, MINDRE.
En gammal Maxikollega handlade av mig igår också, jojo. Han har bytt till en Maxi här, och berättade om att fd fruktansvarig öppnat egen butik i Bollnäs, och är ihop med en gammal favorit till mig, alltid kul med lite nyheter.
I helgen blir jag all alone, killen ska vara DJ och jag vill inte följa med trots att jag får, så hoppas att utflykten med tjejerna blir av, annars har jag siktat in mig på en film på lördag :) På söndag kväll är det ju Stephen Lynch, så det blir nog en fin avslutning på ett långt, skönt och ganska lyckat sommaruppehåll ändå.

Dipp

Jag vet inte riktigt varför... men är fast i en liten låg humördipp. Det beror nog mycket på att jag i helgen hade fullt upp och varit med älsklingen på heltid, och sedan nästan inte gjort någonting på hela måndagen och hela tisdagen, kontrasten blir för stor och påtaglig. Bara läst lite, suttit vid datorn, handlat mat och idag en snabblunch med Nilla på stan. Blev ledsen igår kväll och grät, helt utan giltig anledning, och snorade ner hans tillmötesgående, mjuka bröst. Kan vara att för mycket dötid och ledighet är fördummande och att nästan alla tjejer jobbar och gör vettiga saker om dagarna. Kan även vara att jag ska tillbaka till jobbet och skolan snart, och att det trista övergår i ansträngning och vardag. Jag försökte beskriva det som att allt de vanliga glädjeämnena var överkluddade med blyertsstreck, överskissat. Ingenting känns roligt nu... CM försökte pigga upp mig med lite fantasier om framtiden men det går inte riktigt att tänka positivt när man är i en dipp och hela jaget är nere. Och nu sitter jag och har på trista tv-serier på i bakgrunden, är med i hätska debatter på FL och är inte ett dugg sugen på att lägga mig så att det blir en dag mindre kvar till... ännu mer tråk!!! Ååååh, fy faen vad bortskämd man kan vara då! Sitta ensam på kammaren och ha killen borta på konferens, sitta och gnälla på sin lilla blogg, och mala ner sig ännu mer i depp. Perfa. Fortsätt så bara, så blir det nog bättre.


Wizard rock?

Så har jag blivit medlem i syrrans band, vi ska spela "wizard rock" eller vad det kallades; Harry Potter-influerat ska det vara i alla fall. Nåja. Jag kan tänka mig att skriva en låt om Dumbledore i refrängen just för att det är ett roligt ord. Vill ni höra en helt okej låt som jag antar inspirerade syrran ska ni söka på Your flying car med Whomping Willows.
Igår mumsades och sögs det på kräftor här i hägrarnas näs tills vi storknade. Västerbottensostpajen gjorde sitt likväl. Och till ikväll har jag tinat köttfärs som jag tycker det kan bli små köttfärsbiffar av. Med fetaost i!
Bara så ni vet var det ett dumt beslut att gå ned till affären i badtofflor när man bär hala nylonstrumpor.

Lebb och häxa

Nu är CM hos mig igen, det är som det ska vara. Jag var sällskapssjuk i torsdags och bodde hos mamma och pappa över natten. Lite grejer till CMs ankomst hade inhandlats tidigare på dagen. På fredagskvällen åkte jag ut till Hägernäs och då var sötnosen i Iggesund, trettio mil kvar. Det var så mysigt att lägga sig och veta att jag skulle bli väckt några timmar senare, och när jag hörde klicket i låset låg jag kvar, väl medveten om att han snart skulle komma... Jag har längtat så mycket! Det var ett riktigt kärt återseende för oss båda.
Och på lördagen åkte vi till Wheels Nationals i Barkarby och tittade på gamla bilar. Ju mer jag lär sig och känner igen, desto roligare är det, ungefär som med ishockey. När vi köade/krypkörde in till parkeringen passerade vi Eves föräldrar och deras vita läckerbit, men sen såg jag tyvärr inte till dem mer. På kvällen stod vid på Sveavägen och såg cruisingen. Underhållning både av fräcka bilar, raggarna som ägde dem, och polisen som ständigt var på jakt och förmanade.
Och idag är det en sån där lugn, skön söndag. Killen står och smörjer varsamt in sina kängor, jag bloggar och har legat ute på balkongen under en filt och läst en vägledningsbok. Han hjälpte mig att föra över gamla filer från mina disketter, som är mellan elva och sex år gamla, så jag har roat mig med att läsa igenom gamla noveller och dagböcker.
Det är lätt att fnissa åt det jag skrev som tioåring: att jag med en kompis lekte att vi var fattiga och bodde i Israel. Prinsessorna Janna och Sibylla, det ni! Mycket problem med kompisar var det annars. Särskilt en flicka som alltid verkade hålla på och snuska sig, ville tafsa och klämma på mig osv., i vilken utsträckning jag hade glömt. Lebb var tydligen det värsta man kunde kalla någon för på min mellanstadietid. Lebb och häxa, med aids. Nåja, som CM sa, det är så barn gör. Jag småler ändå lite nöjd åt mitt tolvåriga jags egen snusförnuftiga slutkläm: "Visst kan man vara nyfiken på andra tjejers kropp men jag vill inte." Så sant, Hanna, så sant. Synd att jag sällan sa ifrån annat än gick åt ett annat håll.
Men novellerna var roliga! En del var riktigt bra, dem som sjöd av otrohet, hustrumisshandel och romantik särskilt, andra var rätt glåmiga och bestod mest av trista intriger i skolmiljö och med långa, intetsägande dialoger. Mycket "förr i tiden". Men jag minns ju hur jag skrev de allra flesta: satte mig ned vid datorn därinne i skrubben och bara skrev. Började med en mening och formade små historier och karaktärer med påhittade namn alltefter vilket humör jag var på. Tyvärr skrev jag som oftast bara tio, femton sidor och sedan tvärt slut utan avslut, men kreativiteten brann i mig och inspiration saknade jag aldrig.
Jag kan fortfarande gå och berätta för mig själv om olika personer och deras liv, när jag exempelvis går en promenad i enskildhet. Hitta på. Jag har dock slutat jonglera med borste eller Barbiedocka som jag gjorde som barn. Men gärna gå och leka med snodd eller sten, som för att krama fram berättarlusten med den. Det är kanske lite som att i tanken bygga ett hus eller fantisera om sin drömresa, eller hur nu andra människor gör. Huvudsaken är att man mår bra.
Nu har killen satt på hårdrock som försöker överrösta hans dammsugare. Vilken tur jag har ;)

Det där suddiga blå

Uuuh, mina axlar gör ont - så går det när man går på gym med en kropp som inte tränat sen april.
Roligt, när kusin C kom på besök och hade tjejdag med mig och syrran i måndags! Först en tur på stan, sen take-awaymat, dramafilm och snacks, ni känner igen det va? Andra kvällen kom mamma och pappa hem, och vi spelade Monopol i timmar, långt in på natten... Spela spel är verkligen något jag aldrig vill sluta med, trots att jag gick i konkurs efter att ha gått på syrrans hotell på Strandvägen... mindre roligt det.

Nu är det rörande på tv med syskonen Hugo & Rosa som var de sista av en stor syskonskara, och som levde ihop på en gård utan el och rinnande vatten, tills de dog 101 resp. 96 år gamla, med bara några månaders mellanrum. Tänk om man får bli så gammal... och ändå så klar i huvudet som de var. Tänk om det är jag och CM som vinkar adjö sådär till kameran, krumma och gamla, skrynkliga men med klara, tindrande ögon, där på verandan till vårt lilla hus, efter ett långt liv tillsammans...

Pratpromenad med Eve & Malin idag på eftermiddagen. Hamnade vid en lekpark och det är skönt att prata av och ur sig. Jag är så nyfiken på framtiden! Vad vi gör, var vi hamnar, hur vi blir. Nu när vi blir 22 en efter en, börjar det veckla ut sig, det där suddiga blå som kallas "framtid"...


Mitt märliga samhälle

Mitt konstiga samhälle griper 280 ("REKORDMÅNGA") reggaefestivalbesökare för ringa narkotikabrott trots att det inte varit särskilt stökigt alls jämfört med andra festivaler! Folk ska straffas som inte gjort någon illa, som inte varit våldsamma, elaka eller förstört, utan säkerligen är mycket mer lugna, trevliga och glada än de berusade suputer man kan finna på Roskilde eller på vilken annan folkfest som helst. Men näää - så fort det heter cannabis och inte vanlig hederlig älskad alkohol, då ska det tas i med hårdhandskarna, hur lugnt och fridfullt personen i frågan än betett sig!


"- Siffrorna visar bara att polisen har arbetat effektivt. Jag ser det inte som ett problem. Eftersom vi inte har lika mycket våld som på andra festivaler kan polisen fokusera på drogerna i stället", säger Uppsala Reggaefestivals presstalesman. Ja, och tänk vad många riktiga brott som kunde stoppats: t.ex. misshandel eller våldtäkter, och hur mycket pengar vi kunnat spara om vi gripit folk efter hur de skadar andra och inte efter någon konstig idé om uppdelning mellan droger som är "OKEJ" och "EN SJÄLVKLAR DEL AV SVENSK KULTUR" (alkohol och tobak) och "FARLIGT" och "OTÄCKT UTLÄNDSKT" (marijuana).

Att Bertil och Eva blir gripna för att de dricker måttligt med rödvin en lördagskväll på verandan vore HEMSKT och UPPRÖRANDE, men att gripa någon som tar en joint och gungar i takt med rytmerna en sommarlördag på en reggaefestival - DET är EFFEKTIVT ARBETE.

Ett sånt märkligt samhälle jag lever i.


Sommarstad

Norrtälje idag med Ems & Nilla. Kortspel, skvallertidningar och varsin vit box med rinniga hamburgare i. På en gräsmatta i skugga och värme var det en riktigt mysig söndagsutflykt. Norrtälje för att det är sommarstad. För att husen är av trä och gatorna av kullersten.
Och igår var det festival vid Lillsjön och den kändes precis sådär nyfödd och nyvaken som jag gissar att den är. Vi tog tåget och bussen och promenaden ut; jag, Ems och Stina, såg en och en halv spelning och åkte hemåt. Det var trevligt, sure, men musiken var väl sådär och det räckte så.
Sen på kvällen ringde min honey bunny nästan helt utan störningar, och det blir lite konstigt: det är så mycket man vill prata om och man längtar så mycket, men så är det så lite som hinns med. En älg stod och tittade på honom, det tyckte jag var lite roligt. Och så sa han ja till att gå på Stephen Lynch med mig och syrran, så det är inbokat nu, nästa söndag. Det var syrran som hittade på Ticnet och påminde mig vasstungad att jag lovat att ta med henne till honom nästa gång han kom hit. Nu är det mat: kött, pommes & mjölk, och pyttelite avocado eftersom den visst var alldeles för hård.

Naturbarn, stadsbarn

Det är egentligen för fint väder för att sitta inne, men måste hinna äta nåt innan jag drar till Lillsjön. En vända ut i naturen hann jag i alla fall. Traskade ut och det blev mot hästhagarna i Skälby gård. Släpade mig fram i mina flipflops i godan ro, lekte med vattenflaskan och pratade med träden; det är synd om dem som aldrig slipper undan ljudet av motorvägen. Jag var tvungen att kontrollera att det verkligen var motorvägen jag gick under, så jag klättrade upp och ställde mig där intill vägen och kunde konstatera att så var fallet. En skåpbil tutade på mig, antagligen för att jag bar shorts och hade utsläppt hår. Gräset under mig var torrt och snårigt. Jag räddade en fjäril från asfalten, den kunde inte flyga, så jag tänkte att den får avsluta sitt liv i grönskan istället. Hejade på tanter på cykel, såg hästar som släpptes ut i hagen och som så fort de kunde slita sig från sina ryttarinnor sprang ut i full galopp över ängen. Hittade mitt eget lilla krypin som låg dolt nedanför ett litet berg, där satte jag mig på en sten och tittade tyst på passerande. Tänk min CM, som är i orörd natur och har bilar på mils avstånd. Som är där få andra varit. Och tänk hästarna i Järfälla, som alltid hör bilars sus och ser Bauhaus byggnad tvärs över vägen. Och flickorna som blir förmanade av sin mamma att cykla försiktigare - för här är det inte asfalt utan grusväg och då vet man aldrig var det finns gropar, man känner inte till terrängen.

Utanför huset finns en hållplats under vilken det står "Vinkområde". Man vinkar in bussar där, men jag vinkar till huset och till stolpen och sedan la jag mig på gräskullen som är utanför mitt fönster tills det stickiga gräset var för plågsamt för mina bara ben.

Jag kommer sakna mitt det här. Det blir aldrig något köksbord där jag bjuder min familj på middag. Jag får skylla mig själv att jag är så fruktansvärt seg och långsam att jag aldrig fixar det simplaste och att det nu är sent och dags att gå vidare. Slå mig ner i morgonrock kan jag göra i Täby. Jag gör egentligen ingenting här i Aspnäs som jag inte kan göra därborta. Och där har jag min CM att tassa in och krypa upp till; ha i min närhet utan att åka den sablans kollektivtrafiken. Fram tills nu har lägenheten i princip varit avstjälpningsplats: där jag haft mina saker och varit tvungen att sova i när jag jobbat i Sumpan: så har jag sett den.

Men under dessa dagar då jag varit hänvisad hit, med besök av tjejerna och intagande av var måltid, har jag städat och fejat. Försökt diska varje dag. Den är fin, min lilla etta, men jag har inte kapacitet nog att göra något med den. Jag njuter av den, men i Täby finns CM och det är hos honom jag vill vara. Och man kan inte få både och. Någon gång kommer vi bo ihop, varför inte nu när både skola och eventuellt praktiken kommer vara där? Och det är då, när jag tagit beslutet efter att ha längtat och trånat och drömt om att få bo i Täby, som de små kalla fötterna kommer. Jag behöver CM att prata med, jag behöver hans stöd, hans ord, hans åsikt. Jag som aldrig haft bråttom att flytta. Nu är det snart september.


Kvinnor, pengar och vin - vår lycka, vår ruin

Torsdagkvällen innebar dela en flaska vitt med Eve och sitta uppkrupen i soffan för en liten chitchat över livets mysterier. Och igår fredag var vi fem tjejer som tog oss till El Amir, även där umgås över vin och drinkar med värdig avslutning på McDonalds. Lyxigt att åka gratis taxi hem också, tur med kontakter. Jag shoppade lite igår också på dagen: köpte en söt klänning/tunika som jag bar senare under kvällen, samt en jättefin liten nätt kofta i den stil jag länge sökt efter.

Jag  bara måste inflika med min irritation över att 88 % av all reklam på tv är för olika slags mobiltelefonfånerier. Det är varken sött, roligt eller värt femtio spänn att köpa en sjungande bäver eller ha ett animerat Eiffeltorn som slocknar efter ens batterinivå. Men de finansieras väl av alla trettonåringar som tittar.

Jag har nu inlett min nya månatliga vana, hoppas det blir en regelbunden aktivitet i alla fall, att skänka pengar till någon välgörenhetsorganisation. Igår blev det Unicef som fick några hundralappar. Jag har räknat ut en procentsats som jag känner att jag klarar av och ska försöka hålla detta löfte framöver. Måste ha varit Mikael Persbrandts uppfordrande reklamsnutt som slutligen slog sina klor om mitt hjärta med en enda utgång för att döva samvetet. Ett annat löfte jag gav igår var att jag ska hoppa fallskärm någon gång i mitt liv, helst nästa år, samt faktiskt ta mig i kragen och göra en längre resa. Korea lockar. Vill tjejerna, så åker jag gärna dit någon gång 2011 eller så, när åtminstone skolan är slut så man obehindrat kan ta ledigt. Jag kan inte bara pausa mitt liv bara för att jag har jobb eller skola, det är jag för ung för, och gör jag det inte nu kommer det bara bli svårare och svårare att komma loss.

Ikväll blir det gratisfestivalen Lillyran i Kungsängen med syrran och Ems!


Vilodagar

Har ni nån gång vaknat ur en mardröm och insett att det inte var på riktigt? I drömmen var jag så ledsen, det var som det var förut; den där gruvsamma känslan i magen och skammen inför andra såg att allt inte var helt bra; rädslan över att ens eventuella barn ska ner på en, känslan av att göra fel och vara fel; och inte minst den där förbjudna tanken som var för jobbig att tänka: att jag kan få det bättre... vi kan få det bättre än såhär. Och så vaknar jag och inser lättad efter en stund att dessa magvärkar tillhör det förflutna. Jag blir alltid behandlad respektfullt, aldrig har ett ont sårande eller kränkande ord kommit över hans läppar, aldrig har bitterhet grott i mig efter att jag insett hur olika vi är eller hur vi tär på varandra som råttor i en trång bur: tvärtom möts jag av mjuk bomull, alltid öppna armar, alltid respekt och tålamod och tryckande kärlek... Jag kan inte berätta nog om hur lyckligt lottad jag känner mig, hur tacksam jag är.

Och jag är stolt över mig själv. Jag är utan älsklingen i två veckor och är inte ledsen. Jag ser bara fram emot att träffa honom igen och njuter av ledighet och att träffa familjen och tjejerna. Igår ringde CM och överraskade mig, han hade fått tillfällig täckning och vi kunde prata lite till skillnad från kvällen innan då han ringde och samtalet bröts flera gånger. Men nu fick jag höra lite hur han hade det och höra hans röst vibrera nära. Sedan följde jag med Nilla till ett daghärbärge inne i stan och lyssnade på information om volontärarbete där. Det var intressant men inget för mig, inte just nu i alla fall. Efteråt åkte vi till Kallhäll och kvävdes av hettan. Jag fick låna en bikini av henne som hon sedan efterskänkte och så badade vi, för att sedan somna på filten i gröngräset. På kvällen träffades vi igen med Eve och så åt vi en massa onyttigt och såg en film. Det var väl så gud tänkte sig att vilodagar skulle vara?
KATTUNGEJÄVELN


Nu är det bestämt

Ett tusen vilda djur i plast. En sparbössa i form av en Hemglassbil. Min älskade babydocka Jesper med bara en arm och små slitna McDonaldsleksaker. Två Duplohinkar, en rosa ponnyhäst på rullskridskor och en grön larv som lyser i mörkret, det var lite av mycket mer. Jag rensade bland mina gamla leksaker idag. Allt var sparat i tre kartonger. Nu återstår en. Jag sparade sådant som väckte någon positiv känsla i mig och som med en axelryckning fick anses vara mer värdefullt än något annat. Mycket plast, många gosedjur med pälsen nedsliten över nacken där mina barnaarmar greppat dem. Mamma tog ner kartongerna från vinden och jag stod på stegen och tog emot dem nere på andra våningen. En kartong, den tyngsta, råkade hon tappa i huvudet på mig av olyckshändelse, haha. Den gled ur hennes händer och som tur var stötte den bara i sidan av mitt huvud, det var mest roligt tyckte jag trots det kunde ha gått illa och att båda skrek till.
 Fortfarande är mina gamla noveller borta... Jag saknar dem. Jag har en del sparat på disketter, någonstans, jag hoppas guldkornen finns däri. Jag vill läsa om sorgen, om kärleken, om förr-tiden-svårmod och fjantiga familjedramor. Sommarledigt är ett perfekt tillfälle för att gå igenom det gamla, utnötta och en gång intensivt omtyckt.

Jag sa upp mig igår. Det kändes plötsligt väldigt sorgligt, men jag vet att det är rätt beslut. Det var dags att låta provanställningen gå över i tills vidare och trots att det frestade mig att få min första fasta anställning, är det lättare att gå nu än då.
Chefen hivade in bröd i ugnen och sa att livet går ju vidare, han var tillmötesgående och tacksam att jag sa till i god tid. Som CM sa; jag är inte den första som slutar. Jag släppte bomben hemma samma dag. Att jag vill bo med CM. Det är ingen "bomb" i klass med "mamma, jag är gravid" eller "pappa, jag satsa på en karriär på Sergej Szlykozkijs kringresande cirkus i Ukraina" men det var ändå lite gungande nervöst. Just som jag lärt mig post- och spel. Just som jag förälskat mig i mina arbetskamrater och funnit en slags rutin i allt. Men jag tror de tog det med ro, det kan inte direkt förvåna dem trots att de kanske tycker att det är lite för tidigt och lite synd med lägenheten.

Men jag har ingen brådska med något. Jobbet ringde idag och sa att det vore bättre om jag avslutade det när praktiken tar vid i september, då en ny kan ta över alla mina pass istället. Det är okej för mig. Jag är glad att jag får köra på tills dess. Sen får vi se. Ska börja söka nytt borta i Täby. Vi pratade redan i våras om att det vore perfekt för mig att få praktik där och samtidigt se det som en möjlighet för oss att provsambo. I oktober ser jag framför mig att jag successivt flyttar in. Problemet, som inte är ett problem, är lägenheten. Hyra ut den är det bästa. Någon som är intresserad? Samtidigt som även det är en sorg i sig. Jag tycker ju om att pusta ut i min gröna soffa och ta laptopen i knät HEMMA HOS MIG. Men det är knöligt att fara fram och tillbaka mellan skolan och jobbet, mellan CM och mig. Jag vill ha en fast punkt. Och någon gång ska det ju ändå hända - dagen då jag och CM delar vardagen på riktigt, utan medhavda kläder i en påse. Jag är hemmastadd hos honom men inte fullkomligt. Det är inte mitt hem... än. När jag har satt min prägel där och placerat ut mina saker och personliga ting och markerat revir, när jag är mer representerad än lite utspridda glas och en jacka på hans hallkrok, då är hans hem även mitt, och det är vårt. Och jag tror jag längtar så jag spricker, tills tvåå hem blir eeett...!
Vad vore livet utan lite beslut att fatta?


I hjärtat

Pokerkväll med jobbet: sex grabbar och jag, kom på fjärde plats och blev hundra spänn fattigare. Att få spela livepoker efter sådan lång tid är helt klart värt pengarna. Min sociala dos fick jag också igår då Eve bjöd in på kalorifrossa och film med tjejerna. Det har börjat hetta till lite i diskussionerna nu, märker jag. Det är kul, hade jag varit femton år hade jag fått ont i magen av det, men nu roas jag av lite intensitet och hoppas att de andra också tycker det trots lite upprörda munnar när värnpliktsavskaffande och föräldravandringar är uppe.
Det  värmde också i hjärtat när jag fick prata med lilla A på msn via Fansättra häromdagen. Jag var hennes plastmoster, eller hur var det nu? Morbrors exflickvän, kan man vara längre bort?
Och det gör inte fruktanvärt ont som jag fruktat, att höra Älsklingens meddelande på mobilen att han åkt vidare nu in i område utan täckning. Han är uppe i norr och fiskar, och även om han saknas mig ser jag positivt på dessa två veckor. Ska försöka prata med chefen imorgon, och så ska jag sedan ha två veckor ledigt med regn, tjejprat och lite söka kurslitteratur. Och bara vara, för att avsluta med en klyscha. Längtar lite efter mamma och pappa också, som kommer hem från sin semester... Men bara lite ;)

RSS 2.0