Kära Natalie i Kalifornien

Jag läste i tidningen att du vill sälja din oskuld för högstbjudande så du kan finansiera dina universitetsstudier. Jag vill fråga dig - vad är det du säljer?
Och till din eventuella kund - vad är det du köper? Att vara oskuld innebär att man inte har haft sexuellt umgänge med någon eller är sexuellt oerfaren, och i den stund som du har sex är du inte längre oskuld. Är det något som är eftertraktat, verkligen? "om man fick välja mellan 72 erfarna slynor och 72 tafatta oskulder, vad hade då varit paradiset egentligen...?" utbrister "eken" på filosofiforum.com apropå nån strof i Koranen som folk hakat upp sig på - att martyrer får förlusta sig med oskulder som belöning.

Du framstår som en desperat stackare som sparat sig till bröllopsnatten av möjligen moraliska (religiösa?) skäl men som nu tvingas sälja sin kropp. Jag tror att du är slug och bara ser en chans att tjäna pengar på normer som säger att avhållsamhet är fint, att det blir finare knull om man väntar tills en präst vigt samman en med partnern, och som säger att oskulder är något exotiskt, vackert - och upphetsande.
Detta, Natalie, är livsfarligt!
Inte nog med att man trissar upp förväntningar på något som inte är mer speciellt än att hundar gör det på öppen gata. Du medverkar till att småbarn prostitueras för deras oanvända öppningars skull. Du medverkar till att kvinnor sys igen för att bevara sin jungfrudom; den som du förväntas sälja dyrt, ca fem miljoner kronor enligt vissa. Du medverkar till att förstärka synen på sexuellt aktiva tjejer som något fult och billigt. Kvinnor mördas för det som du hjälper till att förstärka. Din glamourisering av oskulder är vidrig!

Sexdebuten i sig är inget vackert eller värdefullt. Kärleken och njutningen är vackert och värdefullt. Men sälj din kärlek du, istället för ett hål, det kan du försöka dig på.

Allt detta skapar bara fler frågor. Är det bara samlaget som räknas? Är det ett eller två juck? Eller ingår dina dyrbara kyssar och tindrande ögon? Ska han smeka dig, ska du "hjälpa honom" att komma? Ska ni hjälpligt försöka göra det så äkta och så bra som möjligt, iscensätta det med levande ljus och silke och hela fadderullan, eller är det bara själva in- och utet som du sålt? Ditt lilla aj av smärta när han tränger in i dig så att han vet att han betalat för att vara först på plats, är det obligatoriskt? Eller hur ska han annars veta att du inte stoppat in något större än en tampong om du inte gnäller lite? Får du njuta, eller förtar det hela grejen att vara med en oskuld?
Lögndetektortest räcker kanske inte, han kanske ska ta dig extra omilt så du blöder en smula? Ni kanske rentav tillhör den grupp som fortfarande tror på tomten, Jesus och mödomshinnan. Och slutligen - blir det en skillnad på Natalie oskulden och Natalie som haft sex? Som att passera en stor port. Nu är du erfaren, nu har du haft en man i dig, nu vet du allt om sex. Nu har du inget mer värdefullt att sälja och ge - för en kvinna som har haft sex är ju inget att stoltsera med och marknadsföra - då blir du ju en... hora? Kanske bryr du dig inte alls om vem som du ligger med första gången. Du kanske sparat dig av ekonomiska skäl, du insåg värdet och skymtade dollartecknet? Du kanske begripit att sex bara är en naturlig del av livet, precis som att äta mat eller sova. Tänk då ett steg längre, tänk på vad du är med och skapar.

Kära Natalie. Du må tycka att det är en smart affär men jag kan bara beklaga att du lever i ett sådant samhälle. Inte att du kan tjäna pengar på din kropp eller synd att du måste "göra det" med en främmande kille - jag kan tänka mig värre sätt att introduceras för sex på. Nej, utan att oskulden överhuvudtaget tillåts blåsas upp till något värt så mycket pengar och uppmärksamhet. Det är tragiskt. Och livsfarligt. Du kan åtminstone tjäna en hacka. Det är inte alla som har den möjligheten. Var snäll och offra den, för dina världssystrar- och döttrars skull. Kvinnor mördas pga. synen på oskulden som någpt heligt!


Kommentarer
Postat av: tjeje

är det verkligen rättvist att förvänta sig att Natalie tar ansvar för allt detta?

2008-09-15 @ 22:03:08
Postat av: Kattungejäveln

Nej, men hon bör inse sin del utav det och hur allt hänger ihop ur detta perspektiv.

2008-09-15 @ 23:58:10
URL: http://kattungejavel.blogg.se/
Postat av: Petra

Mycket bra skrivet! Första intelligenta jag läst idag :-)

2008-09-16 @ 11:10:52
Postat av: Kattungejäveln

Well, dagen är inte slut än. Tack ändå, Petra!

2008-09-16 @ 13:09:44
URL: http://kattungejavel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0