Ö

Ö - vilken oemotståndlig bokstav. Detta inlägg dedikeras ö-et. Som en gammal, klok, överbliven och rofylld farbror är mitt ö.
Nu har jag placerat ändan hos mina föräldrar och tröjan luktar såpa då jag spillde en wokad vattenkastanj på den och råkade smeta ut det ännu mer när jag fumligt försökte plocka upp den med mitt pincettgrepp lika utvecklat som en ettårings.
På juldagen for vi till mormor där vi åt gott och mycket och följde julens seriesatsning om Selma Lagerlöf med Mr Ts (icke)-favoritskådespelarska, gudomliga Helena Bergström med kattögonen. Och på hemvägen igår stannade vi till vid Enköpings lasarett och träffade min farmor, hon fick vara där över julen men är piggare nu.
Great news! CJ är min nya telefonkompis, den Rasmus jag pratade med i novembertid har inte hört av sig sen jag messade och sa att jag var för sjuk för att ses en tisdagkväll (nu bad jag pappa spara på rösten och sjunga på vägen upp till återvinningen istället för att "sjunga" här och störa mig, haha). Så nu är CJ telefonmannen i mitt liv. Jag anar att det är pratkvarnen han bor i som gör att våra samtal är timslånga och samtalsämnena behagliga som orientaliska divaner att bre ut sig över; replikerna studsar mellan oss i harmoni och vi matar varandra med söta druvor i kvällssol. Ja, och på redig svenska: det är så jävla kul å prata med honom, och jag är nyfiken på hur han är när vi väl träffas i sinom tid. Tågbiljetten hit är bokad och... ja, jag har lite sockerdricka i magen och knäna av spänning får jag erkänna.
Annars är ju min nya princip att en ny kärlek inte dyker upp förrän tidigast hösten 2010. Och mamma tror jag att jag blir år 2016. Så tror magen. Men det blir ju aldrig som man tänkt sig som bekant.
Lördagskvällen med B-vik i ryggen tillbringade jag med tjejerna, vi åt pizza på restaurangen där vår gamla gymnasielärares man jobbade, och tog sedan ett glas rött på en okänd bar. Och idag tog jag och morsan sällskap till Willys där jag handlade upp mig på basvaror och tyngre grejer då jag hade tillgång till bil.
Nu ska jag vara lite aktiv i syfte att studera. Ska passa på när jag har internet att gräva ner mig en meter extra i Piaget och Vygotskij, alltmedan det åks längdskidor på teve precis det sig bör på en ljus söndageftermiddag om vintern. Aah, dessa skidåkares knaggliga engelska pillar mig i öronen; tysken i vänstra örat och den intervjuande reportern i det högra.
Ikväll kommer lite släkt från pappas sida över och äter gryta med oss.
// Katt U Juvel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0