Gå ner i vikt för katolska kvinnor

Visste inte ja fanns!

The Light Weigh med en liten ljusstake i hörnet är ett viktminskningsprogram designat för katoliker. Jag har översatt fritt från deras hemsida;
"Gud (fadern, sonen och den helige anden) har designat var och en med ett färdigt hål i hjärtat. Gud gjorde detta så att vi skulle vara ofullständiga utan Honom. Denna längtan, dess ofullständighet, orsakar oss att söka Honom, vilket är vad han vill att vi ska göra! Gud är det enda som kan fylla vårt "hjärthål" perfekt. Problemet är när vi fyller denna sprituella hunger med allting utom Honom. Enbart Gud är den perfekta "delen" (piece) till våra hjärtan, som ger oss den perfekta lugnet (peace). Detta är därför det är så viktigt att försöka närma sig försoning/frid med mat ur ett spirituellt perspektiv. Att följa en diet sätter folk i ett "mentalt underläge" och tar ifrån dem deras möjlighet att uppnå försoning med mat. Målet med The Light Weigh är att hjälpa dig att uppnå "Försoning Med Mat". Att följa en diet kommer aldrig ge dig frid med mat, eftersom den är helt matfokuserad och självfokuserad. I The Light Weigh, är det Guds kärlek som förvandlar."

Jaja, om man mår bra av det och det är lättare att bota begäret med en bön än en bulle så kör på!
Jag tror också att det är viktigt att inte bara fokusera på att gå ner i vikt utan även titta på vad anledningen är att man äter för mycket eller för onyttigt, men det behöver ju inte vara tron, utan vad som helst annat - t.ex. sport eller hångla. En svensk tjej som kör metoden svarar att man behöver ju inte vara katolik, utan även protestant och bara köra på bibelläsning, bön och motion. Fast utgångspunkten måste ju ändå vara den katolska läran. Kan tänka mig att det ovan är ungefär som med Viktväktarna, fast istället för "vanligt" pepp i grupp, använder man religionen i grupp. Idén i sig är inte originell, men funkar det så funkar det, huvudsaken är ju att folk med viktproblem blir fria. Amen to that.

Kommentarer
Postat av: Mallan

Jag tror nästan att det viktigaste är att man verkligen TROR att det man gör funkar. Det har ju gjorts nåt experiment med människor som va sjuka i samma sjukdom, där man gav hälften riktig medicin och resten sockertabletter av nåt slag..och folk i båda grupperna blev friska. Där sitter det ju i huvet. Nu e ju vikt kanske inte riktigt samma sak som mitt exempel, men vad jag menar e att man måste tro på att det man gör funkar, för att det ska göra det!

2008-04-07 @ 19:20:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0