En massa att berätta om

av Kattungejuvelen och Fyrvaktaren

Det här ska ju vara ett helt vanligt inlägg. Vi har en massa att prata om! Min käre vän tillika sambo har gett förslag på en massa saker att ta upp.

Nummer ett.
Visste ni att det finns en viktig geografisk skiljelinje mellan fotboll och ishockey? Detta kommer vi demonstrera med en bild som Narstrand Inc producerat. Lagen i elitserien (för er som inte kan, så är elitserien högsta ligan i ishockey. reds. anmärkning) representeras av de blåa prickarna, och fotbollens allsvenska lag av de röda.
image10(Notera att den blå pricken vid sjön Siljan avser Leksands IF och inget annat. Det är våran sjö.)Denna tanke slog Fyrvaktaren när han såg ett avsnitt av Svenska Dialektmysterier som handlade om skånskan. I programmet pratar Fredrik Lindström om att det är många skåningar i det svenska fotbollslandslaget, och att det är därför det är tur att Skåne tillhör kungariket. Fyrvaktaren menar å andra sidan att vi inte bara skulle slippa den dryga dialekten utan även fotbollen om vi bara kunde lura danskarna att ta över Skåne.
Veckan hemläxa: Varför är det så? Teorier om lokalklimatskillnader undanbedes.

Nummer två.
Vilken Micke är det i kommentarskanten? Tack för underhållande länk!

Nummer tre.
Min sötnos som kom och hämtade mig idag på jobbet hade tänkt på en sak till. När tjugolappen kom var folk osäkra på vad den skulle kallas. (Någon förälder får gärna flika in här och berätta en trevlig anekdot om händelsen)
Cool sida om sedlar där du kan följa din sedel, som jag överlåter till andra att testa då jag själv inte vill eller orkar.
Och nu tillbaka till nummer tre.
Folk tyckte att tjugan lät fult men det är ju ändå det smeknamn som idag är allmänt vedertaget.
Hundrakronorssedeln --> hundralappen ---> hundring ----> hunkan?
Men vad ska vi kalla femtiolappen? Istället för "femtiolappen"?
Våra förslag: Jenny Lind. "Ge mej en Jenny" alt. Halvhundring eller HH. "Haru en HH?" på stockholmska.
Ditt förslag?
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0