Är en bättre miljö en fredligare värld?

http://metro.se/se/article/2007/10/12/11/0223-45/index.xml

Al Gore ger inte upp drömmen om att vara en viktig man som gör spår i historien. Han tog av sig rocken som presidentkandidat och tog på sig en-bättre-miljö-hatten, lejde någon att göra en Power Point-presentation och gjorde sedan en film av en sina föreläsningar (läs: turneringar).
Och i Norge anser Nobelkommittén att han förtjänar ett fredspris för denna film och detta initiativ.

Nobels fredspris är ett av de fem ursprungliga Nobelprisen. Alfred Nobels testamente säger att priset skall tilldelas den som "har gjort mycket för den största välgörenhet för mänskligheten" och att en del tilldelas den person som "gjort det mesta eller bästa arbetet för gemenskap och brödraskap mellan nationerna, och för avskaffandet eller reduceringen av stående militära styrkor och för främjande av fredssammankomster". http://sv.wikipedia.org/wiki/Nobels_fredspris

Kanske är det så. En bättre miljö är en fredligare värld.
Jehovas Vittnen visar bilder av en lugn, vacker, fredlig jord där lejon och barn leker tillsammans. Medan andra personer och organisationer anser att en fredligare värld skapas av att demokrati slås in i samhällen.

Al Gore väljer teorin om att miljön leder till gemenskap. Det är ALLAS plikt att förhindra dessa katastrofer i samband med klimatförändringar. Han väljer också att ta åt sig största äran. "Al Gore och FN". Shit, vem kommer ihåg om 10, 20, 40 - 2 år - att även FNs klimatpanel fick pris... Nej, det är Al Gore som vann. Ensam. Och även om pris tillägnas, och inte vinns, använde jag rätt ord.

Grattis, Al. Du ser ut att trivas i din hatt.

Och Norge ska ha en eloge för att våga erkänna den största hotet mot en bättre värld. "? Varslet om de framtida klimatförändringarna måste tas på största allvar, sade Danbolt Mjös sedan han offentliggjort pristagarna." Och inse att terrorister är pirater i en saga bara sagoläsare och fundamentala bibelföljare tycker om att läsa och citera. Synd att inte Al Gore mer betonade faran av kärnvapnens existens, för om terroristerna nu har kärnvapen är det ju just det som är det farliga, inte själva terrorismen.

Tyvärr är jag köttätare, så jag kan inte riktigt tro på Jehovas vittnens utopi. Hur ska liksom lejonen kunna överleva om de ska vara snälla och leka med maten?


Jag har även hittat Jesus, flera gånger actually. Har du?
http://www.normalbobsmith.com/findjesus/

Kommentarer
Postat av: Ekim

Håller med om hur skumt det där är. Det fanns väldigt många vettiga alternativ till Gore som vinnare, t.ex. Evo Morales som äntligen har gett indianerna i Bolivia makt och upprättelse.

2007-10-13 @ 11:30:18
URL: http://www.plsamaranto.blogspot.com
Postat av: Kattungejäveln

Men du Ekim
Lustigt att du tolkade mitt inlägg som kritik.
"Och Norge ska ha en eloge för att våga erkänna den största hotet mot en bättre värld." var inte sarkasm.
Jag tycker faktiskt att det är spännande att ett fredspris även kan ges till en "miljökämpe" eller iaf en som representerar miljökämpar. Jag tar ingen riktig tydlig ställning.

2007-10-13 @ 11:34:48
URL: http://kattungejavel.blogg.se
Postat av: Ekim

Ah, jag tolkade det som sarkastiskt. Å andra sidan så handlar det ju inte om att problemet inte bör tas upp, utan på vilken arena.

"Är en bättre miljö en fredligare värld". Det kan vara det, men inte i det här fallet. Faktum är att Al Gore varit vicepresident i Clinton-administrationen som har åtskilliga tusentals människoliv på sina samveten i olika delar av Kurdistan, Indonesien (Östtimor) och Sudan för att nämna några fall. Hur bra Gores dokumentär är så är det ändå ett skämt att han kan få pris.

2007-10-13 @ 11:38:29
URL: http://www.plsamaranto.blogspot.com
Postat av: Kattungejäveln

Javisst, man bör ju gärna göra lite research på pristagaren i fråga innan :-) Och om man tycker Bush är en krigsherre, så var ju inte Clinton världens fredsmäklare heller. Instämmer där.
Och andra vettiga kandidater finns det ju nästan alltid...

2007-10-13 @ 11:45:41
URL: http://kattungejavel.blogg.se
Postat av: Stina

Haha ! Jag har också funnit Jesus !
Din blogg är bättre än min.. jag ska skaffa ny. Vända blad lissom.

2007-10-14 @ 00:05:04
URL: http://ensvensktiger.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0